Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Поради вишивальницям

У цьому магазині є їхні нитки. Переводу не знайшла. :sad:

2. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

залежно що вишивати, якщо ті мініатюрки, то запросто можна на око.

3. Liliyah Romanova

Я знайшла!!! :girl_dance: :girl_cool:
    Мушу сказати, що то було дуже непросто. :8: Але все одно нема тих усіх кольорів, що потрібні. :girl_cray:
    Шукала через англійську, російську, французьку, а знайшла аж на якомусь китайському форумі. Мама мія, ото шифруються!

Ще знайшла, що тут є переведення Olde Willow Stitchery Threads (вигляає, що то власне нитки Аталії) в Анкор.
    http://www.villageneedlework.com/ConversionCharts.pdf (15 сторінка)

А тут є таблиця кольорів ниток Аталії.

Правда, я пробувала переводити, то щось мені не дуже виходило логічно. :girl_sad:
    Ще знайшла на їхньому сайті також номери ниток, може, то ще щось дасть. Бачила, що люди підбирають на око, бо то все мультиколор. Беруть знимку з цього сайту, а тоді підбирають із мультиколору або менланжу ДМЦ або Анкору.
    Більше не знаю, як допомогти.

Останнє редагування: 7 Квітень 2011
  4. Ума

Ума Super Moderator

Дівчата, надумала вишити собі/не собі скатертину, щось такого плану

ось тут альбом зі схемами. Але там є схема лише тих високих квітів (не знаю їх назви), а ті дрібні на око вишивати? чи то в них така тканина була вже з квіточками? чи може то не повний архів і в когось є така схемка? виручіть

5. Ума

Ума Super Moderator

знайшла інший архів і вичитала, що то така тканина!!! і по артикулю її можна купити і що? нема такого артикулю, або вже не випускають... на сайті всьо по німецьки і я не знаю як знайти ту тканину :sad:

6. Liliyah Romanova

Дівчатка, порадьте, яку тканинку взяти на цю серветку?

Рівномірка може бути? Правда, я маю лише великого каунту, а то треба, мабуть, 30 абощо. Як кажете, якої фірми рівномірку і якого каунту брати?

7. Xomka

Xomka Well-Known Member

Виглядає на рівномірку. Думаю розмір може бути довільний, звичайно ж на дрібнішому буде естетичніше виглядати. 28-30 цілком підходить як на мене. От з фірмами не скажу, не маю з чим порівнювати.
    п.с. ой, Лілю, яка ти балувана стала:girl_wink: колись би на аіді вишила і не заморочувалась:girl_blum: То певно твій хом'як шукає причину, щоб ще щось захом'ячити, признавайся:xaxa:

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

я тут таку халепу-не-халепу маю -
    вишивала з набору такого малючка, який спить, - там малюнок нанесений на тканину вже. і жалілася, що не дуже співпадає з тим малюнком - комбінувала, щоб не виглядали ті кольори -
    але звідки ж то знати, що то все звмивається! причому там тон був бежевий - він теж змився
    але ж там ніде нічого такого не написано!
    в принципі - супер, бо ті малюнки тільки заважають, як на мене.
    от-таке відкриття зробила

9. Liliyah Romanova

Та ні. То я своїй кумасі найдорожчій обіцяла серветочку вишити і хочу, аби файний вигляд мала. :girl_blush2:

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

Знаючи твій перфекціонізм, навіть як на мішковині вишиєш, то серветка буде чудова:girl_in_love:
    Може тема про тканинки підкаже тобі, якій рівномірці надати перевагу. Пам'ятаєш, там Анута так гарно все розписала:girl_claping: Я колись тими замітками керувалась при виборі льону для жовтих пташечок - дуже задоволена!

11. Анютка

Анютка Well-Known Member

дівчатка, хочу вишивати подушечки малій, в ключі пише, що тканина Zweigart Ariosa №19 Evenweave, розтлумачте чайнику - це рівномірка в-ва Zweigart, так? що значить Ariosa і чим би можна замінити тканину, якщо такої не знайду (бо розділ зпро тканини прочитала, але без наочного матеріалу не второпала;))

12. Ума

Ума Super Moderator

Анюто, знайшла таке

13. Анютка

Анютка Well-Known Member

дякую Вам, Умо:girl_yes: я теж вчора перерила нет, і дещо знайшла
    http://www.needlecraft.ru/site/material_02_zweigart.htm#, може кому пригодиться;)

не знаю чи я таку знайду, але гадаю можна використати просто рівномірку, як гадаєте?

14. Xomka

Xomka Well-Known Member

Так, можна, але вишивати певно 3х3?

15. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Але на севі аріоза 22 ct, а на нідлкрафт 20 ct??

Останнє редагування: 16 Квітень 2011
  16. Анютка

Анютка Well-Known Member

а у мене в описі до схеми пише 19 ct
    певно вже в магазині буду вибирати з того, що є, бо навряд таку тканину знайду

17. Xomka

Xomka Well-Known Member

У наших магазинах навряд чи знають слово каунт, і різницю між 19-20 і 32 наприклад:) Тому треба приходити підготованим інформативно;)
    Орман вишивала подушку на 11-аіді, здається, так от в рівномірках це буде розмір 22. У львівських магазинах немає такої рівномірки. Хіба брати 11 аіду... Або замовляти те що треба по інтернету.

18. Анютка

Анютка Well-Known Member

відверто кажучи, я теж не ас у різновидах тканин:girl_blush2::girl_blush2::girl_blush2:, тому й питаю поради, на чому добре вишивати подушки

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Переважно на тканинах з великими квадратиками :), 11 аіда якраз для того. В три нитки. А ваша схемка повністю зашивається?
    Анютка, ви підіть в магазин і скажіть що вам треба вишивати подушку - думаю то для них зрозуміла мова:) Не знаю правда, як в рукодільних магазинах з таким полотном...
    Я б сходила в магазинчик на Франка, там і тканини і рукодільний відділ поруч - велика ймовірність вийти звідти з покупкою;)

Або, як я вже писала, купити звичайну рівномірку, і вишивати хрестики не 2х2, а 3х3 - буде той же результат:girl_yes2: А якщо схемка зашивається не повністю, то навіть кращий ніж на аіді, бо незашитий простір буде гарно виглядати - це ж рівномірка.
    До речі, а яка схемка? Чи це секрет?;)

Останнє редагування: 16 Квітень 2011
  20. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

беріть 11 Аїду - на подушку супер, та й мороки з вишиванням набагато менше, ніж на рівномірці.