Поради вишивальницям

Discussion in 'Рукодільна порадня' started by Liliyah Romanova, May 27, 2009.

1. oliv

oliv Active Member

Відповідь: Поради вишивальницям

А Ви з графіки вишиваєте? Може маєте оригінальну схему до неї?

2. Kiva

Kiva New Member

В "Малюку" треба замінити місцями 413+317 і 762+3865.

3. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Oliv, я купила схему ще коли не мала інтернету на Південному (зараз той магазинчик в ТЦ Центральний). Не думаю, що то оригінальна. А чи правильний підбір я не шукала.

4. oliv

oliv Active Member

Olena-m, ДЯКУЮ ДУЖЕ! Я теж маю таку схему з того магазину і ще одну з нету (ось так і виявила різні вказівки на кольори ниток). Знайшла ваш процес і бачу, що Ви вишиваєте на тканині з люрексом. То маю ще питання - чи можна її маркером графити? (бо у Вас бачу вручну ниткою зроблена розмітка)

5. Olena-m

Думаю, що можна. Я далі буду графити, бо не все нитками прометано. Але певно треба графити частинами, щоб зашити і попрати, бо як буде маркер на тканині довго, то ще не відпереться.

6. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дякую дуже, я так і зрозуміла (осінило вчора ввечері)

7. oliv

oliv Active Member

А таке можливе??? Я щось над цим навіть не задумувалася...

8. Olena-m

Були в дівчат випадки, коли дуже важко відпирався, тому краще перестрахуватись.

9. silvia

silvia Well-Known Member

дівчатка, я колись читала, що хтось тут тонував канву чаєм. Підкажіть, після тонування, завершивши роботу, можна її прати чи тоді і чай випереться???

10. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Я тонувала... якщо відразу прати, то трошки може облізти, а якщо за якийсь час-то неповинна б була..

11. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Маю дівчатка питання щодо ниток. Скачала схему, а там підбір ниток Легенда - де їх можна купити, чи можливо знакйти аналог Аріадни чи ДМЦ?Цікавлять кольори 415, 318, 199, 300, 809, 301

12. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Тут ви якраз і вказали нитки ДМС, лиш 199 я щось такого не знаю...
    А легенда, це не назва ниток-це якраз і пояснення, які нитки використовуються в схемі.

13. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Дуже дякую, просто я в цьому повний ноль:)

14. La esposa

La esposa Moderator

те серце майже всі ми вишивали мультиколором або меланжем, це така нитка, в якій плавно змінюється колір. Попитайте в магазинах з нитками, в 99% мають бути :) колір обирайте до вподоби :)

п.с. такими нитками найкраще вишивати, одразу закриваючи кожен хрестик, бо якщо вертатися рядочками чи стовпчиками, колір верхнього стібка може вже не співпадати.

15. ntv

ntv Well-Known Member

Я розумію, напевно не правильно поставила запитання. Мене цікавить якої фірми нитки меланжеві кращі, бо в мене є мадера то там зовсім коротенькі переходи кольору

16. La esposa

La esposa Moderator

мадейрою ще не вишивала, але, вишиваючи дмц, скажу, що їхні переходи були мені задовгі. Тобто було багато білого, а рожевого мало, хоча моток загалом виглядав насичений.

17. Velana

Velana Member

і мені так само, відбило всю охоту вишивати меланжем :girl_sad:

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Staff Member

Тоді краще мультиколор ДМЦ, там переходи коротенькі

19. Аделя

Аделя Active Member

Дівчата, в мене халепа :girl_sad: - купила рівномірку розграфлену (в магазині запевнили, що відмивається теплою водою), і перед тим як вишивати спобувала її попрати, та нічого з того не вийшло. Може хто з таким стикався, бо я навіть незнаю що робити :girl_mad:... Ось так вона виглядає:

я незнаю, то цілий рулон такий, повернути неможу, бо кавалок відрізала - пробувала прати з милом...

Last edited by a moderator: Jan 16, 2011
  20. окса

окса Member

Ця тканина розрахована для робіт,які повністю зашиваються і вона нічим не відперається,бо то графлення-це просто нитка вткана іншого кольору.Я колись купувала набір і там була така тканина