Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. silvia

silvia Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

як правильно вишити отаке [​IMG] - тягнути ниточку лінією повністю через коло, а потім петельками знизу фіксувати ? чи кусочками ( але чи буде рівненько?хм....?

2. silvia

silvia Well-Known Member

пригадую хтось вишивав струни довгі на гітарі.......ніби така сама ситуація була......:d64:

3. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Гітару вишивала Naturals , можете звернутися до неї за порадою. Але наскільки я пригадую, вона спочатку вишивала малими стібками, а потім розпорола і давала довші, тоді не так заламувалася лінія.

4. LudmilaP

Потребую вашої допомоги у питанні оформлення картин. Я зараз вишиваю картинки на кухню - кава, чай, шоколад, і вже задумуюся над їх оформленням. В інтернеті такі дизайни рідко зустрічаються, тому ідею з оформленням підглянути немає де. Я планую оформляти в темно-коричневу рамку без паспарту (в першу чергу керуюся відсутністю місця на кухні). В мене виникає таке запитання: якої ширини має бути рамка? На цю тему спілкувалася в багетній майстерні, то мені пояснили, що розмір рамки підбирається за смаком, а не за правилами. Про вибір кольору і розміру паспарту я читала в інтернеті, а от про розмір рамки нічого не зустрічала, можливо в когось з вас є така інформація, або приклади з власного дасвіду чи спостереження.

5. LudmilaP

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

на мою думку, треба широку досить рамку.

а які розміри картинок?

7. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

І я б дала широку рамку. Люблю квадратні маленькі картинки в широких простих рамках.

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

ооо і я так думаю.

9. LudmilaP

Приблизно 25*25 см.
    не такі вже вони і маленькі.
    Я схиляюся до рамки шириною 2 -2,5см, хочу доти таку ж рамку яку давала на орхідеї, але побачила в майстерні рамку такого ж кольору, але трошки тоншу 1,5см, і думаю чи не буде вона занадто тонкою.

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

я дала б ширшу.

але якщо мало місця - то 2,5 достатньо.

11. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

:girl_haha:Справді не маленькі! А не думали серію разом оформити в одну раму і паспарту? Як волошки конкурсні?

12. LudmilaP

Ширша рамка ніж 2,5 см мені точно не підійде, стіна не така вже і велика, а чотири картинки займуть увесь простір.
    З вашими порадами вже і вибрала оформлення:girl_claping:. Тепер залишиться тільки втілити все в життя:girl_in_dreams:

13. Відповідь: Поради вишивальницям

Прошу поради.Може Хтось бачив відшитий гороскоп Хаєд РИБИ?А то я дійшла до обличчя Русалки , а там такий Жах!!!
    Що мені робити, довишивати обличчя до кінця А потім які кольори не сподобаються підібрати самій?
    Вишиваючи Хаєд ДМС вишивка получається яскравіша ,ніж картинка. А картинка ось.

14. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Задали нам в садочку принести "батьківську композицію" на осінню тематику, а часу - до кінця тижня. Я думаю вишити ось таке:

Там роботи не багато, і оформлю в просеньку рамку сама, канву вже пофарбувала чаєм.
    Але не маю потрібних відтінків ниток, є схожі. Тому прошу поради, яким кольором краще вишити листок і рамочку ( між жовтим і оранжевим вибираю на листок, між коричневими - на рамку).

Мама моя ще знайшла акрилові нитки, за відтінком більше співпадають з вказаними в схемі кольорами, але я не хочу "псувати марку" тим акрилом, хоч то і залишиться в садку. Що скажете?

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

я б змінила колір листка на яскравий 740, а рамку може -3 моток зліва?

16. Orman

Orman Модератор-бомба

скажу, що оранжевий (740) на листочок і перший або другий з коричневих (наступні після жовтого) на рамочку

17. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

мені теж подобається на листок 740 а на рамку я би взяла 357

18. Zhaba

Zhaba Member

І я до вас за порадою. Я трохи чайник і незнаю як правильно вишити тіні для картинки. Тут клітинки мальовані кружечками різної величини і як то вишити незнаю. Пробувала повним півхрестиком (ой незнаю чи то правильна назва, але він такий, як тут http://posydenky.com/showpost.php?p=562878&postcount=61 на малюночку) і мені виглядає дуже грубим.

19. La esposa

La esposa Moderator

Покажіть схемку, розберемось :)

повним чи півхрестиком? я собі то уявляю, що мало б бути отакими стібками: / / / /

Мені схема спочатку не відкрилась, а тепер видно. Думаю, що кружечки - це просто позначення окремого кольору (як літери, цифри), до них в ключі має бути коментар, як вишивати. Виглядає на повний хрестик, а менші кружечки по краях - на чвертки.

Останнє редагування: 13 Вересень 2010
  20. kitka

kitka Well-Known Member

А в ключі не було розшифровки для цього символа?
    Якщо це тінь - то півхрестиком (як нижній стібок у повному хрестику), тобто як Еспозка показала. Ви хрестики на який бік вишиваєте?