Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

Чому зіпсувати, це ж не вирізування, а вишивка, завжди можна повернути все назад.

Останнє редагування: 3 Серпень 2010
  2. NOKIA

NOKIA Active Member

Дякую дівчата за поради! Буду ще думати. Але я думаю, що гірше не буде. Тільки я все ж напевно зупинюсь на вишиці гладдю, по тій причині, що так легше прати. А паєтки чи бісер, мабуть, важче. Як щось вийде, обов'язково покажу.

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Почала я вишивати терасу від ДІМ і маю таке питання до Лілі, або може хто ще вишивав. Знаю, що традиційно півхрестики шиються як верхній стібок хрестика. В цій схемі так само? Що каже оригінальна ДІМовська схема? бо маю схему в ПМ, то там півхрестик має бути як нижній стібок повного хрестика

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

то ніби притаманно Діму.

5. LudmilaP

В Дімовських дизайнах півхрестик вишивається як нижній стібок хрестика

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Має бути як нижній, але нижній іде згори вниз справа наліво.
    Я накриваю інакше, тому в мене півхрестики йдуть так, як верхній стібок, а не нижній.
    О, то вже можна темку створювати? ;)

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

8. Kecan

Kecan New Member

Дівчата прошу вашої поради і допомоги. Скажіть, будь-ласка. якщо в схемі є багато кольорів (наприклад, листок має 3 відтінки зеленого), то як вишивати так, щоб виворіт виглядав пристойно. Бо в мене щось не дуже виходить, бо хрестики розкидані і мушу перетягувати нитку знизу... Може я не правильно роблю:girl_nea:

9. LudmilaP

Можна кожного разу обрізати нитку і пришивати в потрібному місці, але якщо відстань не велика протягувати під хрестиками з лицевої сторони, або з виворітньої сторони фіксуючи за вже зроблені стібки:d64:

10. Kecan

Kecan New Member

Я ще так не пробувала:girl_impossible:. А не видно з лицевої сторони нитки???

11. LudmilaP

Якщо постаратися, тоді не видно. Я майже завжди ховаю кінці з лицевої сторони:girl_smile:

12. Kecan

Kecan New Member

Дякую за пораду:girl_curtsey:

13. Orman

Orman Модератор-бомба

я кажу не паритись :) (якщо недалеко перетягувати)

14. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

я теж про це!:girl_crazy:

15. Kecan

Kecan New Member

Та я б тоже не парилася, якщо б то не був рушник на Паску та й ще на подарунок.

16. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

погугліть "идеальная изнанка""

17. Galysik

Galysik Well-Known Member

Kecan, якщо недалеко, можна перетягнути через лицеву сторону, під хрестиками.
    Я також ховаю хвостики з лиця, якщо це робити не надто товстою голкою і акуратно - нічого не помітно. Хіба як шию в 1 нитку, тоді ховаю на звороті.

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Потребую поради, чи точніше допомоги форумних філологів-вишивальниць :) Потребую перекладу з німецької мови (суть я зрозуміла загалом, але на всякий випадок, бо дечого таки не розумію):

"Kreuzstitch: 2-fd uber ein gewebekreuz von 2 Faden" "Steppstiche. Umrandung der offenen Herzen 2-fd in 3347. Umrandung Herz zu 2-fd in 161 Sternchen blume 2-fd in 161"

19. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Я не філолог :), але перекладу -

Хрестик - у дві нитки, 2 на 2 (через 2 нитки полотна)
    Шов голка назад -
    У дві нитки 3347 по контурах серця із незаповненою серединкою ("серця-бублика" :))
    У 2 нитки 161 по краях серця
    У 2 нитти 161 у квітці, що має форму зірки

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Дуже дякую! Десь так приблизно і думала, але вирішила перепитати, щоб потім не пороти (а то я з німецькою не те щоб на "Ви", але розумію слово з 10 і перекладаю, виходячи з контексту)