Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

потрібно перевести в ДМС:
    Dinky Dyes Silk # 26 Wild Cherry
    Dinky Dyes Silk # 65 Charcoal
    Dinky Dyes Silk # 118 Ironbark
    Dinky Dyes Silk # 145 Cherry Ripe

Хто що може порадити?

2. kitka

kitka Well-Known Member

А ви гуглили по цьому питанню? Бо я чисто заради цікавості, що ж то за нитки, знайшла таке. Таблицю переводу не знайшла. Може, на око?

3. roksolanka

Я також таке знайшла, але щось на око не знаю як це перевести, це ж фактично меланж. Думала, може хтось стикався з ними, то чимось допоможе

4. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Щось Вернісаж пустує, але може хтось загляне і відповість :) .
    Вишиваю я зараз один узор в три нитки, хрестик трошки більший, ніж 14-й каунт. Питання: в скільки ниток вишивати бек, одну чи дві? Буду пробувати і так, і так для порівняння, але ще хочу почути вашу думку.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

я голосую за одну :)

6. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Я також за одну:girl_smile:

7. Аделя

Аделя Active Member

В мене вчора виникла схожа ситуація, тому можу сказати - однозначно в одну:girl_yes:!

8. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

І я б казала в одну, бо вже перешивала те, що ніби непогано мало в дві вийти :girl_crazy:

9. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Як на мене, то залежить від самого узору.: якщо це щось дрібненьке, квіти і т.д., то в одну, якщо будинки і великі об"єкти, то може і в дві бути.

10. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Дівчата, дякую вам за поради. Вишиваю контур таки в одну нитку, так ніжніше, а один елемент в дві нитки, щоб трошки виділявся.

11. roksolanka

маю я льон Vintage Belfast 32 Zweigart і такі питання:
    1. чи можна графити водорозчинним маркером?
    2. чи можна прати?
    3. чи потрібно перед початком вишивання замочувати, тобто чи сяде?
    хто мав подібне полотно або хто знає допоможіть

12. Orman

Orman Модератор-бомба

льон ніколи не завадить замочити, на всякий пожарний

13. roksolanka

та я також такої думки, бо вже раз попалилася, але вся справа в тих розводах [​IMG] - чи вони не змиються після прання?

14. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Не змиються (це ж як не як фірма якась). І графити думаю можна спокійно. Попробуйде збоку помалювати ним і потім змити, для контролю.
    Думаю прати доречніше вже після вишивання, бо як сяде, то буде важче вишивати на такій.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

просто залежить що то має бути - якщо якась одежина, то точно замочувати до того, бо потім може бути великий ой-ой-ой

16. roksolanka

Це має бути ікона. Впринципі фон би мав зашиватися, але оскільки вона досить таки велика - 39х56 см, мені порадили взяти кольорову тканину, щоб фон не зашивати, хоча цей льон набагато світліший, ніж фон ікони - там він такий сіро-синій, але мені він більше сподобався. Вирішила перше вишивати так, а як буде недобре, то фон все таки зашию.

Дякую всім, хто відгукнувся, за поради:give_rose:

17. NOKIA

NOKIA Active Member

Добрий день, вишивальниці. Потрібна ваша порада. Маю для доці пальто: зверху ніби велюровий вельвет, підкладка - штучне хутро. На спинці є плямка, невелика, ніхто її не бачить, але мене ж буде муляти. Хочу щось вишити, але не знаю, яким видом. Хрестиком напевно буде важко. Може хтось щось подібне робив, має досвід. Допоможіть будь ласка!
    Дякую!

18. roksolanka

Думаю, що саме краще буде дивитись вишивка паєтками - [​IMG] або стразами. Щось такого плану [​IMG]. Можна вишити якісь квіти чи щось інше. Щоб виглядало симпатичніше, я думаю краще вишити на спині і на перідній половинці. Впринципі гарно буде також дивитися вишивка бісером або гладдю, але блискучими нитками, щоб не гбився малюнок оскільки пальто велюрове. Думаю, що і в одному кольорі буде дивитися гарно, та і вишивати просто - роздрукувати малюнок перенести крейдою на матерію і по тому вже зверху пришивати що завгодно чи вишивати. Ось тут є схеми для вишивки стразами, пайєтками, бісером

19. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Ще можна вишити гладдю, використавши такі ж самі схеми

20. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

але то вже ЖІНКИ!!! :girl_impossible:
    в хімчистку занесіть

я особисто ПРОТИ вишивки, чому:
    1. може виглядати меншою мірою дивно
    2.привертатиме ще більше уваги
    3.не факт, що виконана робота туди пасуватиме
    4.не факт, що вишивка "ляже" гарно

мені здається, що більша ймовірність зіпсувати пальто, ніж замаскувати плямку, яку не видно