Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

Маю оригінальну схему, але в інструкції не вказано в яку сторону вишивати хрестик, напрямок півхрестика позначено на схемі, але чи вишивати в одну чи в різні сторони не вказано

2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Зайшла на їхній сайт не знайшла інформацію таку, але там можна задати питання і навіть надіятися на відповідь :girl_crazy:

3. Holly

Holly Moderator

Хочу вишити одну картину. Там для фону йде багато чорної нитки. Питання: чи можна чорну нитку взяти іншого виробника, чи краще так не економити?

4. Iskra

Iskra Well-Known Member

дівочки, маю питання. якщо на картині багато беку, і переважно, ним обшиті, скажімо, будинки чи щось квадратне, в скільки клітинок робити бек? бо є й такі елементи, де потрібно через одну. для загального вигляду картини бек великих деталей також шиється через одну клітку? чи робити через 2, скажімо?

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Якщо йдеться про те, щоб замінити ДМЦ, то навіть не знаю.мені здається, ДМЦ мають свій блиск легенький, а на інших немає!

6. Orman

Orman Модератор-бомба

та і в дві можна, особливо якщо каунт менший ніж 14. Ти попробуй через дві як нормально тобі виглядає, то ший :)

бо через одну - це таке мудохання коли беку багато

7. Iskra

Iskra Well-Known Member

це нічого, то для мене така картина, що над нею можна попотіти. (інтригую вас трохи:connie_pull-pigtail)
    але як воно виглядатиме? бо я пробувала там, де трошки. то таки набагато гарніше мені дивиться, коли через одинакову кількість клітинок. але, до прикладу, є там і такий, що як не зробиш через 2, то треба буде вколювати голку посередині клітинки. то його я робила таки через 2.
    і вас вже заплутала, і сама заплуталась...
    то 16-ка)

8. octavia

octavia Well-Known Member

Можете взяти чорну нитку ф-ми Гамма.Вона трішки менше має блиску чим ДМС але коли зашиватимите фон лише нею(без додатку ДМС) різниця небуде помітна.
    Зате ціна наполовину менша.

9. Xomka

Xomka Well-Known Member

Іскорко, я б вишивала бек через одну, а якщо випадає так, що треба вколювати посеред хрестика - то через дві (бо серединку в аіді точно не визначиш, там же 3 ниточки в клітинці, тобто треба в середню попасти:girl_crazy:). Мені теж чим дрібніше - тим акуратніше.

10. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

дівчата, бек на аїді не важкий. голку міняйте на просту гостру. і всьо.

12. Імель

я маю цілу систему, як вишивати бек на аіді, виробила собі, коли Ранкову акварель шила :8:
    але як то пояснити?
    треба показати, а може як матиму більше часу, то розпишу

13. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

А МК на форумівці (чи то тепер навіть в дописах треба називати "здибанка на вернісажі") для чого? По трошки, по трошки і всі таємниці вивідаємо :)

Останнє редагування: 14 Липень 2010
  14. Імель

запросто (якщо допливу на форумівку здибанку)

15. Ума

Ума Super Moderator

16. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

Відповідь: ОФФТОП рукодільний!

дівчатка, потрібна ваша допомога. значить історія така: знайшла собі образ, який дуже хочу вишити. розмір 245х350 хрестиків. так собі прикинула, що добре було б вишивати на 18 Аїді - 35х50 см, ну ще можливо на 16 - 39х56 см (хоча чуть-чуть він мені на ній завеликий, ну але на біду......). фон весь має бути зашитий голубою ниткою. щоб зекономити час я вирішила взяти голубу тканину. насилу надибала її на алісені, вже 1,5 місяці як замовила і ні слуху ні духу. вчора порилася в неті (шукала, де ще можна замовити таку тканину) і надибала відгуки, що образ краще вишивати на рівномірці. так от для мого образу потрібна голуба або синьо-сіра рівномірка 36 (або 32) count - це якщо вишивати через дві ниточки або 20 - якщо через одну. нічого підходячого не знайшла - все лише біле або сіре. та знайшла такого розміру льон. тепер потрібна ваша порада (бо я ніколи на рівномірці не вишивала і навіть не знаю як вона виглядає) - чи можна рівноміркузамінити льоном, чи на льоні хрестики будуть не рівні, а витягнуті і краще все таки взяти рівномірку, а краще все таки взяти аїду 18 (хоча не дуже хочу, щоб ті дирки світили на фоні)?

Настрочила, аж сама запуталась. хто зрозуміє, відпишіть, будь-ласка, бо дуже потрібна порада!!!!!!!!!!!!

17. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

То взагалі-то в тему "Поради вишивальницям", але може модератори перенесуть :) .
    Я думаю, що ніц страшного нема в голубій аїді. Можна при оформленні під низ підкласти в тон папір і дірочок не буде видно, хоча на 18-ці їх і так не дуже помітно, тим більше, що образ буде висіти на стіні, дивитись на нього будуть здалека.

18. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

я на льоні вже другу сорочку вишиваю, ніби хрестики всі рівненькі, головне, щоб плетення самої тканини булоприблизно однаковим!

19. Імель

Ну я вам так скажу, дорогенькі, що треба розрізняти лляну рівномірку (про неї Алго гооворить), чи то по суті льон адаптований для вишивання і звичайну лляну тканину (наприклад як в Галереї льону основний асортимент)
    гляньте в темі про види тканини, я колись давала малюночки, де аїда, де рівномірка
    ще може бачили рушникове полотно-то є лляна рівномірка

мені здається, що світить незалежно від того аїда чи рівномірка

а я м би порадила, якщо вже так хочете на аіді 18-може білу пофарбуйте синькою легенько, але тоді вже не графити

20. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

всім дякую за поради. замовила вчора в мир рукоделия льон Vintage Belfast 32 Zweigart (Германия) ось такий [​IMG]. сподіваюсь, що підійде, а якщо ні, то тоді вже точно куплю аїду