Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Відповідь: Вишивані роботи в процесі

Щоб не нервувати, вишийте повністю якусь ділянку роботи. Іноді один колір все міняє. Ще залежить від світла, тому подивіться на роботу при денному світлі і при світлі від лампи. Ще якогось критика підключіть в реалі, щоб сказав свою думку. В мене тим критиком є чоловік. Але йому, власне, треба, щоб був вишитий повністю якийсь кусок.

2. kitka

kitka Well-Known Member

Чого:eek:?
    Глянула в палітрі номери - то дійсно, фотоапарат трохи спотворює. Реально, вони напевно м'якше виглядають.

3. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Це перша моя велика робота з переходами з одного кольора в інший, хочеться, шоб все було ідеально і зовсім не хочеться пороти!

Передивилася ще раз оригінальну графіку, перенабір і цю табличку перевода. Яскраві кольори (червоний, кораловий) точно співпадають. Кількість ниток також.

4. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

:girl_devil:
    нє, ну ти мені скажи-нашо переживати "раньше врємєні"?
    ну капєц просто якийсь
    мене все, крім цьотки по перенаборах вишите- і я результататми задоволена
    і якщо по нормальній таблиці переводу переводила-то результат буде хорошим
    Ніка, чого панікувати? рано ще-тож тільки 6 кольорів :girl_devil:

5. NikaLovely

В мене по перенабору тільки зайці, але там сміливо можна було кольори міняти, бо вони яскраві і дуже різні.

Пішла стрілятися! Знайшла все ж таки косяк в перенаборі тюльпанів-піонів. В деяких світлих кольорах не співпадає кількість ниток, я шила в 1, а в графіці саме ці місця шиються в 2.

6. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Не треба! Чому вирішили, що зробили гірше? Можливо, саме в одну нитку буде гарніше.
    От дивіться, іноді дівчата замінюють поодинокі хрестики іншими кольорами, і виходить гарно. А Ви хвилюєтеся, що в різних варіантах різна кількість ниток. Просто там, де вишивали в 1 нитку, буде трохи світліше виглядати. От і все.
    Відкладіть вишивку. Підійть на кухню, зробіть собі кавусю з коньячком (можна без), візьміть кусок чоколяди і розслабтеся. А потім знову беріться за вишивку.

7. Ума

Ума Super Moderator

то не проблема. Пороти не треба. можна поверху ще раз в одну ниточку пройтися :girl_in_dreams: тоді в загальному вийде в 2 ниточки :)

але то все приколи ДІма. Там то в 3, то в 2, то в 1 ниточку... капець. то дійсно треба звіряти з графікою. я так орхідеї вишивала - по перенабору, але символи і к-сть ниток звіряла з графіки оригінальної :)

8. NikaLovely

Навіть кавусею мені запахло, але, нажаль, на роботі.
    Дякую, що разом зі мною переймаєтесь! Вирішила ввечері витратити трошки часу і перевірити всю схему. Доречі, в оригінальній графиці деякі кольори розбиті на два символи - в одному випадку шиються в одну ниточку, в другому - в дві. В перенаборі тільки в одну. Хочу трошки підкорегувати схему в РМ і шити максимально наближено до оригіналу.
    А світле пороти в одну нитку - то ж не темне. Потім буду спокініше)

Чесно-чесно так можна зробити??? Умо, в мене знов виросли крила)

9. Ума

Ума Super Moderator

Ніко, я так на 16ій аїді робила. спочатку старалася нижній півхрестик пропихнути під верхній, а потім навіть тим не заморочувалася і так видно не було :)

10. kitka

kitka Well-Known Member

Звичайно можна. Я теж так робила одного разу. Правда мені достатньо було накласти тільки ще раз по верху верхній півхрестик.
    Пробуйте,.... в кінці кінців то не буде під лупою розглядатися. Основне, щоб кольори "товаришували" між собою.

11. NikaLovely

Відповідь: Поради вишивальницям

Вчора переробила трошки схему тюльпанів, довелося розбити 4 кольори по 2 символи на кожний і подомальовувати. Також позашивала частину хрестиків другим шаром. Дуже старалася зробити акуратно, мені не дуже подобається, як верхній хрестик лягає, але чоловік сказав, що все ідеально, і випорювати не хочу. Ви знаєте, зовсім по-іншому тепер дивиться те світле! Вдячна всім за поради)

12. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Нарешті вперше вишивала я вчора на своїх британських снапах :girl_in_love: маленьку схемку 9 на 9 см. Однозначно набагато приємніше та якісніше ніж у руках – хрестики все таки набагато рівніші виходять, а натяг тканини так легко контролювати, та й не люблю канву на дотик :)

Умо, думаю, ви були таки праві…

Так як шматок канви взяла маленький, він абсолютно не деформувався у процесі вишивання, але, думаю, якщо брати більший за розміром, котрий буде виходити за краї снапів (як на 2 фото), то не виключено що по 4 кутах в процесі таки буде деформуватись, бо як побачила нині на фото Касі, ваші американські снапи мають абсолютно гладкі кути і дозволяють тканині рівно лягати, а ці британські мають виступи по 4 кутах рамки :sad:, але остаточний висновок зроблю все ж коли буду працювати з більшим шматком канви...

13. Ума

Ума Super Moderator

Фіяно, дякую за фото!!! тепер можна порівняти ці снапи :) Взагалі-то, я думала, що вони більше деформуватимуть тканину, бо уявляла, що під тими круглими притискачами є якісь пази (то я десь вичитала таке). Але вони дуже схожі на наші снапи. єдине, що в американських дійсно нижня рама рівна, без кутових з"єднань, які виступають :) Але я не думаю, що то суттєво буде впливати на заломлення тканини :)

Успіху вам! коли починаєте якийсь зі своїх наборчиків?

14. oliv

oliv Active Member

Не знаю, чи туди пишу, але...
    Може хтось мені підкаже - що означає "10 mesh colour printed canvas" - чи це канва 10-ти колірна чи це канва розграфлена по 10 хрестиків?

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Питання зовсім не дурне. Я чомусь думаю, що те mesh означає те саме що count, тобто це номер розміру канви 10. Чого тільки ті бритійці не придумають, аби гамериканців заплутати. :lol:
    А далі просто каже, що вона кольорова. Або з особливим узором, як на Уминих орхідеях, або на ній вже надрукований кольоровий малюнок, по якому вам треба буде вишивати.

Останнє редагування: 18 Лютий 2010
  16. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Знайшла тут таблиці переводу з діма в дмц. Щоби стягнути зображення, тисніть на стрілочку коло назви.

18. NikaLovely

Я знов зі своїми піонами-тюльпанами. Потребую поради щодо півхрестика. Десь бачила (не можу знайти, де саме), що в Діменшнз хрест шиється / та \, а півхрестик /, мені б так було зручно. Чи вірно я зрозуміла?
    І як краще шити? Півхрестиком чи гобеленовим стібком?

19. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Дівчата напоролася на сайт http://www.igolki.net/cat-art-fr-desc-2.html.
    То там по ходу суцільні прогони? Чи як?

20. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

так
    півхрестом