Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Galysik

Galysik Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

Хомка, без файлів воно і справді не зручно, вони ж розтріпуються. Спробуй з файлами і відчуй різницю!! Доречі, у файлах можна і процеси тримати, он сумка рукодільна велика від ДМС так і розрахована, на файли.
    Міа, на папках - зшивачах справді зекономити можна, у мене теж не фірмові а звичайні, від фірмових нічим не відрізняються, то навіщо переплачувати? :)
    Впевнена, що якби чоловік розумів наскільки організація полегшує процес вишивки, він сам би неодмінно це купив! :)

2. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Прошу поради.
    хочу вишити собі таку обкладинку на щоденник, як ЛюдмилаП, купила вчора тканину і до неї хочу підібрати нитки.
    Як на Вашу думку, світліша чи темніша? Чи, може, цілком щось інше? Може, тканина не надто вдала?...

3. Xomka

Xomka Well-Known Member

Мені подобається і світліше і темніше і тканинка:girl_in_love: Отакий з мене порадник:girl_crazy::o Ну дійсно, і так, і так буде гарно, а вам що більше подобається? Можливо темними нитками буде більше ділова обкладинка, а світлими - романтична))

4. La esposa

La esposa Moderator

...або бленд зробіть ;) мені теж, як і Хомці, обидва варіанти подобаються :) а де ви таку тканину купували? цікавий колір :)

5. Мія

Мія Well-Known Member

він не проти, просто як правило "приготування" до справи потребують затрат, коли доходить до суті то вже бажання пропадає... в мене таке трапляється час від часу. Маю надію що з цих захопленням там не буде.
    Я тут маю ідею купити в "світі картону" картон такий жорсткий під пластик і спробувати зробити ніби кісточки але щоб вони одним пластом чіплялися до скорозшивача. Зараз саму ідею промальовую, якщо получиться то покажу як воно. А ні то куплю таки ті кісточки і файли.

6. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Я б вибрала світлу нитку, готова обкладинка буде вишивати ніжніше. На фото погано видно яка у вас тканина? Головна порада тканину перед вишиванням випрати щоб вона скочила до того як ви вишиєте і пошиєте, інакше потім може бути прикро коли обкладинка не підійде за розмірами до вашого щоденника.
    До речі, я планую вишивати обкладинку, може організуємо спільний процес?

7. Galysik

Galysik Well-Known Member

цікава ідея :) Не зовсім собі уявляю, як воно, одним пластом, але цікаво що вийде з того. Я теж пробувала зекономити на файлах, прострочила звичайні файли на швейній машинці :) але фішка файлів ДМС в тому, що вони зроблені з цупкого але еластичного матеріалу, типу вінілу чи поліпропілену, такого матеріалу у нас в продажі не зустрічала, а звичайні, вони затонкі, нє тот кампот :)

8. Мія

Мія Well-Known Member

Я вже попробувала на картоні з якоїсь коробки.. файно вийшло. У вівторок поїду куплю потрібний картон, більш схожий до пластику і розпічну розкладади нитки. Поки все повирізаю, прийде посилка ниток на ту вишивку. Вже бачу той органайзер.. обкладинку скорозшивача зроблю о таку [​IMG]
    Всередині підберу картон під льон і буде красотень.. обов"язково покажу :)

9. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Брала в Скрині на найвищому поверсі. Я туди зайшла за канвою для вишивання (не було...:sad:), зате вибрала таку тканину для щоденника...

Давайте-давайте! А що для того треба? Я завтра поперу, післязавтра буду готова вишивати!

Останнє редагування модератором: 28 Грудень 2009
  10. Анута

Анута Well-Known Member

мені теж це дуже подобалось. Пошкодувала, що до робіна до такого не додумалась. Треба в нитках свого робіна порядок навести....

мені кісточки більш-менш зручно (незручно мені з хвостами на кісточках), але не підходять по причині наявності Шилка. Він як випадково до них добирається надто швидко з ними "порядок" наводить. Я потім не можу довго лад навести. А бабінки в органайзері закритому - він його в руках покрутить, а відкрити не зможе.
    Не можу ж я вишивку все на шафі тримати....

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я нарешті знайшла рамку. Паспарту в ній вже є, але аж надто впирається в краї вишивки. От і думаю, що робити. Чи робити інше паспарту самій, чи лишити, як є зараз.
    Не дивіться, що тканина зім'ята, я для проби запхала, без прасування, без допасовування.

12. kitka

kitka Well-Known Member

Якщо чесно, то трохи "не альо". І по внутрішнім розмірам, і по кольору. То треба в якесь цікавіше паспарту запхати, щоб відтінити. Ну і додати простору, бо та табличка відразу під крайчиком ну аж ніяк не йде. А так розмір самої рамки підходящий.

13. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

То що мені радили, коли рамила свої "шедьоври":
    ширина паспарту має бути приблизно, як ширина рамки, відступ від паспарту до вишитого-мінімум 1 см.

Тому я бачу 2 варіанти-або підрізати це паспарту, або купити картон (можна з відтінком побавитися) і вирізати нове.
    отут не менш важливо аби паспарту до інтер"єру пасувало, оце досить нейтральне, тому якщо в загальному пасує можеш не міняти.

І ще, мо зробити подвійне паспару-ще тонесеньке темне додати :girl_in_dreams:

14. Orman

Orman Модератор-бомба

підтримую - їм там тісно.

15. Liliyah Romanova

От дивлюся нині на вишивку й бачу, що ви таки маєте рацію. Дуже вже вперлася вишивка у те паспарту.
    Картону не маю, але маю "набір для початківця зі скрапбукінґу"
    Там є жовтий, бежевий і коричневий. Подивлюся, може зроблю потрійне паспарту. Але ще не придумала, як саме підбиратиму. Треба буде спробувати.

16. Нифка

Нифка Well-Known Member

не підскажете, що означають 5 і 6 рядочки в тлумачені ниток?

17. La esposa

La esposa Moderator

не знаю, але думаю, що то номери якоїсь іншої палітри:confused:

18. Анута

Анута Well-Known Member

рядочки чи стовпчики?

19. Liliyah Romanova

Відповідь: Вишивальна жилєтка :sad:

Воно ніби й не до цієї теми, але куди мені з такими нещастячками в процеси.
    Отже пробувала я зробити листівочку. Вишила взір, попрала, нарізала кілець, аби якось оформити, і не подобається мені результат. Сиджу розстроєна до краю...

Тло вишите меланжем, а контури - металіком. А він такий штивний. Вигляд якийсь ніякий. :girl_sad:

Що придумати, і як оформити? Просто вирізати дірку в листівці й не вигадувати нічого? Чи взагалі викинути й послати батькам звичайні штамповані листівки?

20. kitka

kitka Well-Known Member

Лілю, воно би було дуже гарно, якби проміньчики зірочки трохи темнішими були. А може зовнішнє рожеве паспарту забрати, бо воно не з тої опери по гаммі? А так - гарна листівочка, можна посилати.