Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. kitka

kitka Well-Known Member

Відповідь: ОФФТОП рукодільний!

Дуже навіть файно може вийти. Оживить трохи. А як ще буде прив'язка до паспарту, то буде люкс.
    А нитки хочете металізовані?

2. Iskra

Iskra Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

:shy:не знаю...:shy:тобто не знаю, які то металізовані:shy: просто бачила на розкладці DMC такі сріблясті, правда, їх там кілька, здається, було. не знаю, думала, що то не має значення. чи то треба якісь спеціальні підбирати?

3. Ума

Ума Super Moderator

на Волошина по 11 грн. бачила цілу купу (великий вибір) і шовкових і металізованих ниток ДМС

4. kitka

kitka Well-Known Member

То ті, з якими я мордуюся, коли африканок обшиваю. Тільки в мене золотаві. Казали тут люди, що шовковими легше.

5. Xomka

Xomka Well-Known Member

О, як я вчасно:girl_smile:, якраз про ті нитки прочитала нещодавно пораду:

"Фрагменты вышивки (сияние свечи, узоры) обшиваются золотой нитью или крейником. Для более удобной работы с такой нитью использую способ, вычитанный в просторах инета. Для этого одинарная нитка складывается пополам (как обычно при шитье в 2 нитки) и кончики нитки просовываем в ушко. Протягиваем нить практически до конца, останавливаясь возле петельки. В петельку продеваем иголочку и затягиваем. При этом получается мини-узелок возле ушка иголки. Закрепляем двойные концы ниточки на изнанке под вышитыми ниточками. Благодаря этому способу иголка не ездит по всей нитке, концы не секутся и не ломаются во время шитья."

І ще таке:
    "Для более заметного эффекта, золотой нитью прошиваем полукрестом по верху уже выполненных обычным мулине стежков. Если смешивать сразу хлопок с крейником, золотая нить не всегда видна."

6. kitka

kitka Well-Known Member

Хомко, я спробую, але не знаю, чи не буде вузлик гальмувати на кожній дірочці?

7. Xomka

Xomka Well-Known Member

Не знаю, треба пробувати. По ідеї вузлик буде йти зразу за вушком - мав би проскакувати.Пробуйте - будете піонером в цій справі:girl_smile:

І від мене питання: як правильно користуватись п'яльцями - менший круг знизу більший зверху чи навпаки? Я ніяк не можу пристосуватись, повишиваю 15хв і вже натяжки як не бувало, приходиться розкручувати, натягувати, закручувати - то так має бути?

Останнє редагування: 1 Грудень 2009
  8. Iskra

Iskra Well-Known Member

більший - зверху, менший - знизу. в мене натяжка тримається, хоча трішки послаблюється, але це практично не відчутно. спершу теж не могла звикнути, а тепер без них вже не змогла б, важко якось... чи то діло звички...:girl_smile:

9. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

в мене більший зверху
    а які пялечка (пластмаса?дерево?) і як вишиваєте - одночасно в дві дирочки (проколюєте тобто) чи по черзі (спочатку вниз, потім вверх-вниз-вверх)?

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

imel, пялечка деревяні, вишиваю по черзі - вниз вверх, діаметр 18см, може вони мені завеликі?

11. Імель

хм :girl_in_dreams:
    тоді навіть не знаю
    просто пластмасові тримають гірше
    і я проколюю (лінива бо), тому натяжка в мене слабне, але навіть тоді не розп"ялюю, а просто підтягую
    діаметр 18 см-то не є великі, а середні

не наю...
    мо ще хтось шось підкаже????? :girl_in_dreams:

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні. на мою думку - пластмасові тримають краще. а деревяні гірше.

13. Xomka

Xomka Well-Known Member

треба буде ще пластмасові спробувати, може якраз піде краще:girl_in_dreams:

14. Імель

не знаю, то я читала, і жіночка на Петрівці казала, що дерев"яні краще тримають
    мені здається, що дерев не таке слизьку як пластмаса, тому і не мало б "скользити"
    :girl_in_dreams:

15. Galysik

Galysik Well-Known Member

Деревяні тримають краще, бо дерево, якщо воно не лаковане, має текстуру, а пластмаса гладенька.

16. Ума

Ума Super Moderator

найкраще тримають ку-снапи :girl_crazy:

я вишивала на дерев"яних п"яльцях 18см. тримали добре, але тепер після ку-снапів зле :girl_haha: Більше коло в мене зверху йшло. А наша Ліля навпаки вишиває - менше коло зверху, в неї питайтеся як з натяжкою

17. Xomka

Xomka Well-Known Member

візьму пластмасові але меншого діаметру і побачу що з того вийде...

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

не знаю дівчата. маю 2- пари. в дерев'яних - не вийде барабанної натяжки, хоть трісни. і слід від дерев'яних - більший, ніж від пластмасових.

19. octavia

octavia Well-Known Member

Мені краще тримають пластмасові ще совєтські бо в них ширина самого пяльця велика. А німецькі деравяні дуже тонкі тому тримають слабо. Але порівняти з натяжкою на станку то пяльця дуже програють . Та й вишивати на пяльцях одною рукою дуже довго. Але є такі роботи що на станок не натягнеш по причині малого розміру тканини.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене п"яльця дерев"яні, тримають добре (мені добре :))