Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Відповідь: Весільні рушники

Natalia H, я вишивала на звичайних круглих п'яльцях, підколювала голками те, що заважало.

• Подобається Подобається x 2
  2. Natalia H

Natalia H Well-Known Member

Відповідь: Весільні рушники

А полотно від того не розтягується? Справа в тому, що пяльцями я взагалі ніколи не користувалась, не знаю, як вони себе поводять ))

• Подобається Подобається x 1
  3. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

підкажіть,як вишивати так,щоб взаді було гарно,ніби все в одну сторону стараюсь,але вссеодно взаді страшненько трохи))

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ось тут є майстер-класи:
    http://www.cross-stitch-club.ru/content/view/75/69/
    http://www.liveinternet.ru/users/sancase/post93292381/
    http://www.vsehobby.ru/idealnaja_iznanka.html

P.S. Вибачте за зауваження, але не "взаді" (дуже некультурно звучить), а зозаду чи на лівій, виворітній стороні.

• Подобається Подобається x 9
  5. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

ви праві,коли писала знала,що не правильно,але чомусь не виправила,сама не знаю чому!
    переглянула сайти і ніби російську знаю прекрасно.але нічого не можу зрозуміти,а можна для таких як я щось доступніше))))

Останнє редагування: 15 Жовтень 2009
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тут доволі доступно пояснюють. :)

• Подобається Подобається x 5
  7. La esposa

La esposa Moderator

Ось. Знайшла в інтеренті той маркер, точно-точно той, що я купила. Хто буде брати - попереджаю, спочатку тече жахливо. Тепер змалювався, вже нормально.

• Подобається Подобається x 7
  8. octavia

octavia Well-Known Member

Колись я свій перший рушник вишивала в руках це було незручно. З часом почала вишивати на пяльцях , але довге полотно рушника всерівно мішало як не пробувала його підколювати , складати. Вишивка на пяльцях сильно зменшує швидкість, бо коли шиєш в руках то голка проходить зразу через дві дірки а в пяльцях через одну. Зате на пяльцях за натяжки тканини набагато акуратніше виходить. Тепер вишиваю на станку:girl_in_love:. Які переваги станка- тканина ідеально натягнута, велика площа дя вишивки, канва закручена на рамку нічого ніде не мішає. Вишиваю двома руками права внизу ліва зверху.Швидкість набагато краща ніж на пяльцях. Мінус те що не видно зворотньої сторони вишивки, від частих поворотів станок розхитується. Довгий час звикала шити лівою рукою ,але тепер вже звикла. Рушника на станку ще не вишивала , але думаю що на ньому буде зручно тому що лишня тканина буде змотана на рамці.

• Подобається Подобається x 7
  9. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Я вишивала спочатку в руках, потім заради акуратності прикупила собі пялечка.
    В руках вишивати швидше, на пяльцях-акуратніше.
    Для рушника спеціально купила великі п"яльця (бл 28 см в діаметрі), бо маленькі потрібно часто переставляти. В швидкості втратила не сильно, бо не люблю барабанну натяжку-і далі проколюю в 2 дирочки.
    Для того, щоб полотно не висіло, використовую отакі штуки, біндери, здається
    призбирую "зайве" полотно і підкріплюю до пялець (цю ідею видивилася на Петрівці в жіночок, які продають у вишивально-рукодільних будках). Дуже зручно. :girl_claping:
    Для того, щоб полотно не загиналося, радять обшивати пяльця тканиною і вн. і зовн кільце, але я того не робила-не бачу потреби, бо робота потім буде і пратися і прасуватися.

• Подобається Подобається x 6
  10. Natalia H

Мене ще що стримує проти п'ялець чи рамок, так то виворіт - нитку заправляти кожен раз перевертати певно не зручно. А от про натягнуту тканину - то треба було б спробувати, може й дісно хрестики краще лягати будуть.

11. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Natalia H, нитку можна ховати і з лицевої сторони, і ніщо не крутиться.

12. Імель

а без пялець зручно перевертати?

на рушнику я нитку кріплю петелькою-взагалі не видно, ховаю на лицевій стороні під хрестиками, невеличкі перетяжки теж по лицьовій стороні роблю

• Подобається Подобається x 3
  13. Natalia H

"а без пялець зручно перевертати?

на рушнику я нитку кріплю петелькою-взагалі не видно, ховаю на лицевій стороні під хрестиками, невеличкі перетяжки теж по лицьовій стороні роблю"

(чомусь в мене не працює цитата виділеного) Та звичніше - підняла легенько, а якщо близько до боку то взагалі просто. Подивлюсь, може є якісь великі пяльця, то спробую - раптом краще мені піде.
    А петелькою закріпити, на жаль, не можу - в 3 ниточки вишиваю, а петелькою тільки парну кількість можна. Під лицевою пробувала - щось воно мені не сподобалось - здається, що в очі кидається здалека.

14. Імель

моя порада, якщо великі-тільки дерев"яні, бо взяла пластмасові-кепсько тримають.
    Я маю 3 пари пялець-малесенькі-см 12, середні-см 18 і великі-см 28.
    Коли купуватимете-беріть з металевим кріпленням (чи як воно називається)-довше прослужать, краще тримають (різьба не стирається)
    І ще-бачила вчора прямокутні пялечка (на ку-снапи подібні, але таки пяльця)-мені здається, що вони дууууже зручні, бо коли вишиваю навіть на середніх, то ближче до центру вже вишивати незручно.

І ще-якщо підкріплювати полотно до пялець біндером-незручностей в перевертанні немає

я непарну кількість ниточок все рівно на лиці ховаю-ніц мені не видно, тим більше після прасування, бо то рушник-зворотню сторону бережу

15. Natalia H

Спробую нині вечером ще раз на лицьовій, може і піде, бо зараз вже багато вишитого - чорним все вже повишивала, зараз "розмальовую". Як вдасться мені купити якісь добрі п'яльця і випробую - поділюсь! Дякую!

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

вчора спробувала Робін на пяльцях вишивати. мені здається, що це панама ( так ОРМАН??).
    мені не зручно дуже. мяка тканина. в руках простіше і голкою через 2 дірочки витягати - швидкість космічна.:girl_haha:

Анута, мені здається ви на пяльцях чи куснапах вишивали. видно рівний натяг нитки.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

та де ... Аїда, просто не крохмалена

По-секрету - а Бурулька на станку

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

аааа. ясно. я спершу на накрохмалений вчилася вишивати довго і нудно. і думала - мама мія яке то тверде.а тепер навпаки .як то звикається. але нічого - файно мені шилося. і головне швидко.

19. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

По-секрету... станка ще тоді не було. Я спочатку вишила вікна-двері, а вже потім станок чоловік зробив

• Подобається Подобається x 4
  20. Анута

Анута Well-Known Member

я хотіла, але мої двері були настільки скраю, що це було практично нереально. Вишивала в руках згадуючи часи "юності" )))))))))))))) якось там дуже легко і швидко робота йшла

• Подобається Подобається x 5