Відповідь: Поради вишивальницям Ось прочитала, що Ума шукає годинник, бо вишиває циферблат і мені стало цікаво, а як потім то оформляти, той годинник? Схемку вишивається на суцільному полотні чи треба якось розрізати, щоб запхати в той годинник?
Відповідь: Поради вишивальницям Пошукайте, є десь тема як оформити годинник знайшла http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=42347
Відповідь: Поради вишивальницям в мене такою лінієчкою служить картонний органайзер для ниток. Там є для 18 аїди, 14-ї та 11. Тобто середнє. Але зустріла ще одну цікаву інформацію: наприклад на венгерській аїді 14 - 55 кл.на 10 см, а на німецькій - 54 кл. Я була вражена, оскільки стандарт ніби то один, а чомусь така різниця. І хоч є та лінієчка, я про неї найчастіше забуваю. Нудна робота, але не надто нудніша аніж обметувати краї перед початком роботи. Доречі, друге для себе вирішила дуже просто (дякуючи порадам вишивальниць з рукодільного форуму) - клей
Відповідь: Поради вишивальницям А у мене запитання: чому радять починати вишивку саме з середини? Я завше починала і починаю з нижнього правого кутика. Ну троха перекошується робота, але ж я її перу. Після прання я вологою приколюю булавками (кожен сантиметр булавка) до коцика який кладу на стіл і на виворіт прасую, але не доторкаюся праскою, а парою відпарюю вишивку. Всьо стає ідеально рівне
Відповідь: Поради вишивальницям згідна з Лілею. Центрують для того, щоб зі всіх боків були однакові поля.
Відповідь: Поради вишивальницям ну це доцільніше бо-таки не перекошується, і, відповідно сам процес полегшується - перекошене не дуже зручно вишивати. Про прання: коли вишиваєте щось дуже важливе і обмежені в часі, наприклад, весільний рушник, чи ті хто вишивають на екзамен-диплом, то краще не прати бо може полиняти-збігтися чи ще щось таке, а часу переробити може вже не бути. Це більш актуальне для тих хто вишиває не дуже певними нитками, хоча в мене й ДМЦ линяло. Щоб не бруднилось - мити руки перед кожним вишиванням і після кожної перерви.
Відповідь: Поради вишивальницям Дівчатка, якось говорили ми тут про карту ниток ДМС, зроблену самими.Я ось таке фото знайшла, теж хороша ідея
Відповідь: Поради вишивальницям дівчата давно хотіла спитати, в темі про кризу говорили порення. Висловлювали побоювання, що після порення ниток може не вистачити, і тут в мене закралася думка: ви що ножицями порете? Бо я порю ніби витягуюючи нитку назад по півхрестику, а потім тією ниткою цілком можна шити. А ножицями ніби й не можна пороти вишивку, бо так нищиться тканина і хрестики рівно не лягають.
Відповідь: Поради вишивальницям Меланж від навіть найніжнішого порення шалено кошлатиться. А так - ніби в порядку.
Відповідь: Поради вишивальницям на поле графила тканину так: згинала навпіл тканину, щоб визначити середину. якщо 182хрестики, то ділю на 90 і 92 (головне тих 2 хрестики по схемі малювати, як правило відрахунок починається з лівого верхнього кута). Тоді від середини по 10 позначаю в обидві сторони. Те саме роблю по іншій осі. а тоді під лінієчку вимальовую лінії. Обов"язково перераховую чи рівно 10 відмітила, мала вже досвід... З краю не починаю графити, бо якщо вже відрізана тканина, як в наборах, то не знаю точно скільки вони на краї виділили, тому завжди із середини. На поле трачу біля півгодини, розграфити, обробити краї тканину ніколи не підшивала, бо шкода часу. Перше поле як шила, то нічим зовсім не обробила краї, вони трохи повитягувалися, але не сильно. А зараз купила клей для країв - супер річ, край залишається досить м"яким і нічого не сипеться, і дуже швидко обробляється порю інколи і розворювачем, бо все рівно та нитка мені вже до шиття не годиться
Відповідь: Поради вишивальницям Дуже дякую за докладний опис. Завтра планую купити маркер і до неділі розграфити тканину. То порадами й скористаюся якраз. Обробляти краї не буду, бо на станку збираюся шити, хоч мені на ньому помаліше йде, ніж на п*яльцях.
Відповідь: Поради вишивальницям Дівчатка, підкажіть будь-ласка. Вишиваю картинку. Там в ключі (розшифровці) трапляється, що до одного позначення є два номера (техніка півхрестом). Це як зрозуміти? Де яким вишивати?
Відповідь: Поради вишивальницям Треба тоді брати вказану кількість ниток одного кольору та іншого, з"єднувати їх й вишивати далі
Відповідь: Поради вишивальницям Дівчата, порадьте.. Вишила всю роботу, залишився отой бек. В схемі написано, що треба вишивати у дві нитки, але шию і бачу, що воно мені загрубе. Спробувала в одну - тіби так нічо, але губиться. а в дві однозначно забагато. Що робити? враховуючи, що малюнок досить ніжний, то схиляюсь до думки, що краще в одну, але думаю, може краще так, як у схемі? Може, як вишию до кінця - тоді все стане ясно? може, то так має бути? І ще: є великий кусок, де треба вишити білим по білому. Як то краще - в одну нитку чи у дві?
Відповідь: Поради вишивальницям Однозначно в дві. У деяких схемах, де шиється на темній канві, взагалі кажуть вишивати білим у три.
Відповідь: Поради вишивальницям Так і зроблю. Десь маю схемку, в якій по синій канві треба вишивати у 5 ниток!!!
Відповідь: Я займаюсь рукоділлям: питання, поради, обговорення Маю таку схему, хотіла вишити. Нитки dome. Де такі нитки купити, чи вони продаються тільки в наборі. Чи реально перевести їх в ДМЦ? Таблицю переводу я знайшла, але чи равильна вона?
Відповідь: Я займаюсь рукоділлям: питання, поради, обговорення Дівчата, хто підкаже - то лиш у мене руки-крюки, чи то маркер в мене такий? не мжу ним тоненьку лінію провести, він мені розтікається по тканині ось тако: малюю по тих поперечних, а вилазить на вертикальні |-|-|-|-|-| |-|-|-|-|-| |-|-|-|-|-| |-|-|-|-|-|