Поради вишивальницям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем Liliyah Romanova, 27 Травень 2009.

1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Поради вишивальницям

дівчата, все як дохожу до кінця ниточки задаю собі одне й те саме запитання і все забуваю озвучити його тут. Зараз згадала :)

до якої довжини кінчика нитки ви вишиваєте? постійно завершую довжиною 2-3 см, чуть більше довжини голки і думаю чи то я така скряга чи нормально так всю нитку відшивати? як у вас?

• Подобається Подобається x 5
  2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

В мене з тим постійно халепа-нитки не вистачає на 1-2 хрестика :girl_devil:, а мені лінь на ті 2 хрестика різати нову нитку- то дошиваю вже таким "пиндиком", що вже й відрізати немає що :girl_crazy:
    А якщо без таких нєудобств-то відрізаю см 5 (так щоб зручно було)

• Подобається Подобається x 7
  3. Ума

Ума Super Moderator

в мене теж інколи буває, що не вистачає нитки на пару хрестиків і заради того різати нову не хочу, до вишиваю вже в притул. А переважно по нитці дивлюся, якщо ще 10см є, але вона вже ніяка, то закінчую, а так десь 5см приблизно

• Подобається Подобається x 7
  4. Анута

Анута Well-Known Member

ясно. значить то нам всім по закону Хомяка завжди не вистарчає на 1 хрестик :) заспокоїли ))))))))

• Подобається Подобається x 9
  5. Orman

Orman Модератор-бомба

ой я вічно до такого "шпиндлика" дошивала, що вже голка не проверталась. Але останнім часом до такого не допускаю.

6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

А мені як не вистачає, то я витягую ниточку з голки, спочатку запихаю голку по вушко, а потім нитку в неї!вже не раз таке було!

• Подобається Подобається x 9
  7. La esposa

La esposa Moderator

Люди, то я напевно геть неправильно роблю? Коли в мене закінчується нитка, я просто дов"язую нову на три вузли, а кінчики обрізаю. Тоді і вузлик непомітний, і нитка йде вся...

• Подобається Подобається x 3
  8. Kasia

Kasia Well-Known Member

здається Ума вже вам казала, правило вишивальниці - без жодних вузликів.

• Подобається Подобається x 8
  9. La esposa

La esposa Moderator

Вперше про таке чую. Дякую, буду знати :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я також. І допомагає мені в тому ось така зручна штучка:
    DMC Needle Threader

• Подобається Подобається x 11
  11. Ума

Ума Super Moderator

Класна штучка, Лілю, бо я не раз так як Algo роблю, але от коли вже треба ниточку заховати-закінчити, то дуже важко у п"яльцях це зробити, бо голкаа майже лежить на тканин, а ниточка така малесенькаі... я раніше розп"ялювала... тре собі таке купити, бо частенько в мене така ситуація :)

12. Liliyah Romanova

У кінці жовтня будуть звідси їхати до Львова. Якщо тобі не спішно, то можу передати тоді. ;)

13. Liliyah Romanova

Роздивляюся котрий день свій набір макового поля й починаю подумувати, що треба маркер купувати й графити вчитися. А то там такий пілотаж вищий, що без графлення точно загублюся... Коротше, не знаю, що робити. Купувати чи ні. І як то графити потому? Поділіться досвідом і міркуваннями!

14. Імель

о, маркер-то дуже файна штука-я все графлю, бо роззява страшна, а ті клітинки дозволяють виявляти помилки, коли ще не пізно

я починаю графити з лівого верхнього кутка (але не забувайте про відступи для оформлення) і рухаюся до пртилежного по діагоналі кутка , але то все ще дуже від роботи залежить, бо рушники графила знизу починаючи-визначила середину і відступ на те, щоб підшити, а потім рухалась від середині і доверху.

Але в графити-то дуже нудно для мене, бо руки чешуться вишивати, а тут ще шось малювати треба. Тому розграфлюю половину, а потім решту. :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 6
  15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Графити треба, графи так само як і на схемі. Робота нудна, вимагає вміння рахувати до десяти, я перераховую по пару разів перш ніж засічку поставити, бо я ж розтелепа.

Маркер коштує приблизно $2-3, ціна зовсім непогана.

16. Liliyah Romanova

Та мене не стільки ціна хвилювала, а доцільність. Бачила, Маріє, що графиш усі роботи, може, того й так швидко тобі вишиваєтсья. ;)
    Уявляю, яка справа марудна. Спробую пографити таки. А вміння рахувати до 10ти на канві - то й справді дуже потрібний дар!

• Подобається Подобається x 4
  17. Імель

нууууууудна робота :girl_crazy: (я перераховую по 2 рази)

Хотіла в суботу собі якусь лінійку купити (таку, щоб для різних номерів канви не на мм, а на хрестики поділки були ), але не знайшла :girl_cray:
    То була б дуже корисна штука, час економила б і в процесі вишивання помагала б. :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 6
  18. Liliyah Romanova

Дякую за ідею. Пошниряю в відділі вишивки, може, якраз щось помічне надибаю.

19. Holly

Holly Moderator

А можна не купляти, а з картону вирізати смужку, і зробити позначки. Я так робила

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я графлю всі роботи, бо рахую в межах десяти погано. :shy: Після того як я колібрі день вишивала, а два порола, вирішила, шо таки треба графити. І навіть з граткою можу ТАКЕ понавишивати, що йой. (от така я розтелепа)