Популяризація ГВ серед населення

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ольга, 9 Серпень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

хочу похвалитися своєю гінеколог у ЖК на Симоненка - годує вже майже 3 роки!! ;)
    Можливо і допускалася помилок при ГВ, але 3 роки це рідкість особливо серед лікарів!

• Подобається Подобається x 15
  2. Nata

Nata Well-Known Member

Ну, я теж тут похвалюся :) ходила минулого тижні в пуліклініку (Петрикові по липову довідку :)), в слінгу, з цицею в зубах, мій Дмитрусик віх просто покорив! До гінеколога я не дійшла, але решта всі мене хвалили. Ось так!

• Подобається Подобається x 13
  3. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ну тут одна наша форумчанка просила ж фотки годуючих, бо сама соромилась фоткатись. Дехто свої надав. От і вивісили їх всім помилувати око :girl_in_love:

4. Galya

Galya Well-Known Member

Власне, я вже частково втілюю цю ідею:shy: Розношу плакати про ГВ, які розробили і видрукували Молочні ріки по поліклініках Львова (ніяк не може останні 4 занести, погода не сприяє, настрою нема). разом з ними даю завідуючій завжди буклети про ГВ і слінги свої і Тані Яремко. В основному завідуючі дуже раді, просять ще, але хто його знає, чи вони їх насправді розповсюджують серед вагітних і годуючих... Знаю, що точно розповсюджує моя гінеколог в поліклініці на Медової Печери (хоча там завідуюча і не зацікавилась:sad:), вона доклала мій буклет до набору документів, які відксерюють майбутні матері, коли встають на облік. каже, що всі читають, потім ще її перепитують дешо (мого телефону на буклеті напевно в упор не бачать, бо мені ще ніхто не дзвонив).
    Я вже давно думаю про те, що далеко ще не всі мають інет, а більше практично немає звідки взяти якусь хоч приблизно правдиву інформацію про ГВ.
    На рахунок роздавання вагітним на вулицях - думала, але невпевнена, що до такої інформації вони поставляться так само серйозно, як коли їм те саме запропонує лікар в поліклініці.
    На рахунок візиток в сумішах - думаю це незаконно, не будемо працювати їхніми методами...

• Подобається Подобається x 4
  5. Ная

Ная Well-Known Member

Моя має трьох дітей всіх довго годувала(знаю з розповідей її близької знайомої,та й вона сама"жалілася"як то важко і непотрібно після року),але мені казала вже давно тре відлучати,бо буду мати проблеми.Може вона відлучала передчасно все таки і насильно,тому і мала проблеми і застерігає всіх але все рівно мені було настільки неприємно,шо більше не хочеться до неї йти,шоб та розмова не повторилась.Скільки часу годуватиму,то моя особиста справа і шось всякі "рекомендації і поради" сприймаю досить гостро.Якось випадково зустріла давню знайому,а в неї вже двоє діточок,менше зовсім маленьке,дуже тішилася зустрічі,поки не сказала їй про те шо ми ше на ГВ.Після її повчань шо то вже більш як занадто,мені взагалі перехотілось далі спілкуватись.Так само прийшла моя коліжанка вагітна в гості,годувати грудьми в майбутньому не має бажання,тут вже після того як її все пояснювала,лишився якийсь неприємний осадок на душі,я хотіла як краще,а їй то непотрібно,так виглядає,шо наші відносини зіпсувались.І воно мені треба було?... Годуємся собі,а кому треба сам поцікавиться,тоді поділюся всім шо знаю.

• Подобається Подобається x 6
  6. Анута

Анута Well-Known Member

може і надав, але чому тоді:
    дівчата стверждують, що не давали і дозволу ніхто не питався...

тоді уявіть собі як дивляться на мене, до того ж я собі спокійно дозволяю годувати на вулиці. і відверто скажу, мені цілковито всерівно: є лише я і моє дитя, а зважати на думку інших, особливо сторонніх мені людей, я перестала вже давно. Сім"я моя і чоловікова нічого не каже, вони надіюсь розуміють, а якщо не розуміють, то можуть напроситись на досить різку відповідь "я мама і я вирішую, що є добрим для мого маля"

Останнє редагування: 4 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Проблема із буклетами полягає на тому що роздаючи їх лікарі наражають себе на те що вони говорять одне (як наприклад є немолочні мами, або іншу фігню гонять) а там чітко написано що такого нема та ще й посилання на накази МОЗ тим самим лікарі підводять себе під монастир, ще інша страва що одна особа мені розповідала що мій буклет її дали в пологовому будинку і вона там вичитала що дитину потрібно прикладати до 1 год після пологів, а їй дитину принесли через 5 год. без будь якого пояснення ніби так і має бути, відповідно вона почала шукати пояснень чому так. Виявилося просто по халатності, бо родила в ночі і попала на погану зміну пенсійного віку молодшого медперсоналу які вважають що вночі мама після пологів повинна відпочити. Но і що тут скажеш? Після того вже не роздають буклетів, вірніше роздають але вибірково.

Що можу сказати про агітацію. Що би ви не казали які докази не говорили коли людина не готова слухати вона не почує. Якщо навіть після лекцій ГВ тільки 30% слухачів будуть відстоювати своє ГВ.
    Особа завжди буде шукати тих порад які їй ближчі по погляду на ГВ і надзвичайно часто що це є всі міфи і забобони.
    Звичайно після одного мого випадку коли особа яка годувала своїх 2 дітей штучно що би я її не говорила що вона є молочна на перикір лікарям. Вона тепер зводить мене зі своїми подружками щоб ті годували грудьми.
    Ну Галя ми ще звичайно обговоримо це на нашому сайті консультантів, але я би хотіла щоб крім поліклінік, ЖК та пологових будинків ми ще попрацювали із аптеками.

8. Loyal

Loyal Well-Known Member

надані були лише ті, хто погоджувався. Зрештою, може, ми про різні фоти/стенди говоримо. А ще, зрештою, ніякого криміналу не бачу, що є доступними чудесні фотки годуючих мам :girl_curtsey:

Мене моя лікарка в поліклініці так акуратненько питала... "вже не годуєте?" кажу "Годую!". Сказала "молодець!" і при моїй гнійній ангіні хотіла ще малому щось назначити, але після відповіді все закреслила і сказала дитині ніц не давати.

• Подобається Подобається x 3
  9. Ольга

Ольга Well-Known Member

а який це сайт?

10. Анута

Анута Well-Known Member

оце правда, як не прикро :girl_mad:

11. anka

anka Well-Known Member

думаю, в поліклініках і пологових роздавати інфу- то дійсно марна справа. Я досі намагаюся переконати знайомих лікарів, що годую не через власну "молочність", а через те, що просто цікавилась ГВ.
    якщо хочете- можете мені кинути буклетики- я їх буду роздавати вагітним на прогулянці. В нас, в районі Чорновола, хто не вагіний- той або з малявкою, або не модний:)

12. Yaremko

ну це мій буклет а в інеті нормальних буклетів можна ще по нашуковувати тільки вони достатньо дорогі як для друку як наприклад ось ці

Останнє редагування: 9 Червень 2009
  13. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Взагалі, зараз дуже багато інформації про ГВ, коли я першого сина народила 10 років назад, то інформації ніякої не було, на жаль. До речі, моїй мамі дали телефони консультантів в аптеці, коли вона купляла дитячу олійку!
    Моя знайома годувала донечку тільки 10 днів, не повірите - через те, що в неї було дуже багато молока! Її лікарка порадила зцідити, що їй і зробили, ясно, який результат був - ще більше молока. Тоді її лікарка сказала перевязати груди, якісь таблетки виписала. От в такі моменти б знагодились телефони консультантів. Шкода, що вже пізно, подруга вже дуже шкодує, але...

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я своїй дільничій буклети Тані давала і всім, хто щойно народжував чи вагітні. То в них зникало багато питань про ГВ

• Подобається Подобається x 6
  15. anka

anka Well-Known Member

я отримала кілька буклетів мейлом. Чи можу я на свій смак змакетувати буклетик з ваших? Але не хотіла б, щоб то була реклама одного із консультантів. Чиї телефони можна там розміщувати? і ще- чи можна там розмістити інформацію про школу Народжувати??? пишіть в ПП. А наразі дякую всім, хто відгукнувся

16. Yaremko

17. Анута

Анута Well-Known Member

дівчата, ось тут є гарненькі годувальні лінієчки ;)

18. Yaremko

Вперше в Україні та і в країнах колишнього СНД двоє консультантів по грудному вигодовуванню стали членами ІLCA - Іnternatіonal Lactatіon Consultant Assocіatіon. Це Вікторія Нестерова (Україна) тренер з ГВ проекту "Здоров'я матері і дитини" і президент АКЕВ Оксана Михайлечко (Росія) а це підтвердження на світовому рівні!

Довідкова інформація: ІLCA - Іnternatіonal Lactatіon Consultant Assocіatіon, найбільше світове об'єднання консультантів по лактації. Організація працює в тісному контакті з ВООЗ/ЮНІСЕФ, має своїх представників у багатьох офіційних організаціях. ІLCA співпрацює з більш ніж 50 асоціаціями консультантів з ГВ по всім світі. Нараховує більше 4000 членів з більш ніж 70 країн і включає консультантів з ГВ, медсестер, лікарів, дієтологів, психологів і інших фахівців, що захищають грудне вигодовування.

УРА!!!!

• Подобається Подобається x 14
  19. мамочка

мамочка Well-Known Member

в підтримку ГВ
    Бронзова статуя Анжеліни Джолі

• Подобається Подобається x 12
  20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А щ в неї за кілок в голові ? :)