Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. Allo

Allo Active Member

Відповідь: Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Хтось бронював готель без передоплати і чи видали візу? Чомусь на букінгу відносно недорогі готелі хочуть оплату пізніше.

2. Nick Romanov

Nick Romanov New Member

Ваш форум нам допоміг і я взамін поділюся усією інформацією стосовно отримання візи. Багато чого вже було перечислено вище, але ще раз напишу.
    Отримали візу: я(внук переселенця) і моя тітка(дочка переселенця).
    Реєстрація була назначена на кінець листопада(з новими вимогами).
    Стосовно заповнення анкети(шаблони є, як на самому сайті ППВА так і в пошуковику можна знайти варіанти, в крайньому випадку можете звернутися до людей на вулиці, які пропонують такі послуги; уточню лише окремі моменти):
    Старайтеся уважно усе писати латинськими буквами.
    - пункт, де вказували ціль отримання візи: були варіанти(взяті з цього форуму): "repatriacja"(більш вживаний варіант, який нам радили інші знайомі) і "roduchi pereselenuh osib"(який ми використали, бо повніше описує наше становище). Два варіанти підійдуть.
    - період перебування - 90 днів(так радили і так в шаблонах і врешті на такий термін поставили візу). Додатково купіть страховку(її треба в будь-якому випадку, але краще швидше, коли вже будете подавати документи, 100 - 200 грн)
    - запланована дата в'їзду і виїзду: краще заповнити на місці разом з дівчинкою, якій подаватимете документи(нам прийшлось переправляти дані в анкеті і у нас обох закінчується дія паспорта раніше, як через 2 роки - в такому випадку треба писати дату виїзду: за 3 місяці до закінчення терміну паспорта).
    - місце роботи: потрібна довідка з роботи, виписка по зарплаті за останні 6 місяців і в анкеті ви пишете назву роботи так само, як в довідці(лише латиницею). Моя тітка звільнилася(на той час була безробітна). Що потрібно було їй? - виписка по банківській картці за останні 6 місяців на яку їй начисляли з\п до звільнення і на тій картці необхідно мати не менше як 500 грн на теперішній час. Окрім того - домову книжку.
    - діти: за неповнолітніх дітей додаткової плати за візу не береться. При початковому оформленні - ви отримаєте два коди, які введете на сайті ППВА(для 2-х осіб) і звісно треба мати вклеєне фото дитини в паспортах.
    - фото на візу: давність не більше як пів року і, дорогі жінки, не вздумайте поміняти зачіску, бо не будете схожою зі своєю фотографією - одна знайома погоріла на цьому:)
    - мабуть, найчастіше питання стосовно бронювання номера в Польщі: на місці у віконечку, дівчинка-консультант дасть вам бланк, де вам необхідно буде записати адресу місця ночівлі(обовязково). Бронювати номер НЕобовязково. Адреса включає: область(воєводство), район(повіт), місто(село), імя(власника, друга, родича), № тел., поштовий індекс. У нас є знайомі. Але окрім того ми знайшли село, де жив наш дідусь, там зараз приватні будиночки-готелі. В інтернеті знайшли їх повну адресу і № телефонів. З цим питанням розібратися можна, якщо постаратися.
    Стосовно зміни фамілії: по-перше фамілію дідуся в різних документах писали по різному(різниця в одній букві - ми переживали за це), але принесли гору документів: про виселення з Польщі, опис майна, ксерокси паспортів, свідотство про одруження дідуся і бабусі і т.д., які зняли всі сумніви стосовно наших кровних узів з поляками:) Моя тітка показала своє свідоцтво про народження, де вказано, що вона дочка(однофамілиця) переселенця, а мені, оскільки моя мама поміняла фамілію після заміжжя, прийшлося показати своє свідоцтво про народження, мами і витяг про те, що вона до заміжжя носила фамілію переселенця.
    Написав усе. Добавлю, що краще робити усе в двох. Уважно слідкуйте за своєю чергою, ні в якому разі не хаміть і не сваріться з працівниками і виключайте телефони в приміщені. Успіхів.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. onebyone

onebyone Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть, якщо я є внучка, тобто переселяли мою бабцю, то відкрити візу можу тільки собі, а дітям своїм ні? Бо то вже правнуки?

4. Onka

Onka Member

Все вірно. Можете собі і чоловікові.

5. onebyone

onebyone Well-Known Member

а що робити з дітьми?

6. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А тут відповіді нема))). Сама шукаю))). На даний момент лише "культура".

7. dzidzo

dzidzo New Member

А можна детальніше про візу "культура" для дітей, як можна зробити і на який термін.

8. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

А якщо мої переселені дід з бабою жили не у Львові - треба їхати в архів туди, де вони жили?

9. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Моя жила дуже довго в Франківську. ТА довідку видали нам у Львові.

10. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Колись цікавилась відносно виготовлення дітям віз без батьків, то єдиним варіантом мені назвали тоді візу "культура". Оскільки на даний момент у мене з дітьми візи є, тому докладніше це питання я не вивчала. Вже ближче до дати закінчення віз буду цікавитись, а в нас це кінець червня. Та й з тією ситуацією в державі, все ще може 100 разів помінятись.

11. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Якби ви мені ще підказали де саме він знаходиться той архів, а то "ми самі не мєстниє".:girl_in_love:

Дзвонила мама, казала, що знайшла якісь папери, де написано, звідки були переселені дід з бабою, от лише не написано, в якому році. Думаю, в архіві це могли б знайти?

12. solomka

solomka Active Member

Перечитувала тему не один раз, але до кінця так і не зрозуміла: чи потрібна проплачена бронь готелю, чи вистачить вказати адресу знайомих в Польщі, в яких, в разі чогось, можна переночувати?

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

На Підвальній за памятником Федорова.

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

Та мали би б.

14. nikeman

nikeman New Member

Доброї ночі.
    Поки чекаю відповіді з архівів. Хочу запитати,на який термін поставлять візу,якщо паспорт новий,але є старий паспорт з 4-ма шопінг візами? Оскільки мене переконують,що на два роки,але ж я маю візи шенген...хм...дякую за відповідь:)

15. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Дівчатка напишіть дальше дії, або киньте лінк де можна почитати, чи колл-центр, який надасть інфо.Знайшла копію евакуаційного листа, шо моя бабця , дід, були переселені в такому то році, з Польші у Львів.Які далі дії, якшо в архів то що саме брати?
    Я можу зробити собі карту поляка? Оригінал евакуаційного листа має бути в дядька.тобто оригінал і копія є..що далі? Дякую...

16. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

В архів вже не потрібно, так як у вас уже є документ, що підтверджує факт переселення ваших бабусі та дідуся. Далі збирайте решта необхідних документів для подачі у візовий центр
    http://www.kijow.msz.gov.pl/uk/konsulski_ta_wizowi/wizowa_info/schen_perelik/ і додатково документи, що підтверджують що це ваші бабуся(дідусь), тобто свідоцтва про народження, про одруження і т.д.
    На рахунок карти поляка - це можливо лише в тому випадку, якщо бабуся і дідусь були поляками по національності (і це вписано у документах), а не українцями, які проживали і були переселені з території Польщі.

17. Maternity

Maternity New Member

Інфа для тих хто збирається йти в архів за довідкою: вони приймають громадян з 9.00 до 12.30 кожного дня.

18. solomka

solomka Active Member

У нас теж є евакуаційний лист з мокрою печаткою "Копія вірна", оригіналу не знайшли, тому я брала довідку з архіву, вона ж нічого не коштує.

19. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Зрозуміло, значить карти поляки не буде..бо по національності українка написано..а родились в Польщі.

20. nikeman

nikeman New Member

Можна йти на співбесіду по Карті поляка,але перед цим зробивши візу на 5 років для переселенців? дякую!