Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Відповідь: Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

У мне просто написано було 1946 рік, звідки переселено і яке майно там залишено....вроді. Тобто це в старій бабциній копії..нової ще нема.

2. Yuliya Semeniv

Yuliya Semeniv New Member

Подавала на цю візу 08.10.2014 року, отримала 15.10.2014 року. Дійсно на 5 років коридор, час побуту вказано 90 днів. Перепитувала у візовому центрі (у Львові) - на кожні 180 днів - 90 днів перебування (можна вирахувати по калькулятору, правда, я не зовсім з ним розібралася). Моя бабуся по маминій лінії була переселена 1945 року. Подавала довідку з архіву (у візовому центрі сказали, що має бути іменна, тобто виписана на особу, що подає документи), паспорт баби (свідоцтва про народження не мала), свідоцтво про одруження баби.свідоцтво про народж. мами, свідоцтво про одруження мами, своє свідоцтво про народження, свій закордонний паспорт і паспорт України, страховка на 1 рік, анкета з фото. Все в оригіналах і копіях, оригінали віддали. Мета поїздки - писала repatriatsiya, прийняли, проблем не було.

3. dzidzo

dzidzo New Member

Відпишіться, хто здавав на візу після 01.11.2014 р. по нових правилах, як усе проходить???

4. flame

flame невгамовний експериментатор

Ми вчора забрали свої паспорти. Чоловік отримав на 5 років, а я на 3 (закінчується паспорт). Проблем взагалі ніяких не було. Здавали 27 жовтня. Виписок з рахунку не давали, тільки заповнену заяву, яка є на сайті. Довідки з роботи додавали.

5. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

flame, а в вас оригінал евак.листа був чи довідка з архіву? Ви з чоловіком в один день подавали документи?

6. flame

flame невгамовний експериментатор

в мене був оригінал евакуаційного листа від 46 року. Старий, потріпаний і попідклеюваний 10 разів. Питали мене чого я не брала довідку з архіву. Зі здивуванням запитала для чого мені та довідка, якщо я маю оригінал евакуаційного. Вклала той документ в окремий файлик і попросила його не діставати, бо розсиплеться, дівчина покривилася, але не чіпала.
    так. Я реєструвала нас разом і коли прийшла у візовий центр, при видачі номерка, сказала, що ми разом, бо в нас оригінали одні на двох. Нам видали один номерок і ми подавалися разом в одне віконечко. Ми зайшли у візовий центр, чоловік відразу пішов оформляти страхівки, а я отримувати номерок. При видачі номерка запитали чому я одна, я тицьнула пальцем, що он сидить чоловік і оформляє страхівку. Я зробила копії паспортів, щоб можна було з оригіналом отримати номерок і з копіями піти за страхівкою, бо всі після отримання номерка бігли за страхівкою. Щоб не стояти 2 рази в черзі ми зробили "хід конем". Запитали мене, а що ви не маєте страхівки, я відповіла, що я маю (я мала стару, яка закінчувалася через 10 днів, думала "прокатить"), а чоловік ні. Вся процедура зайняла 1 годину.

7. truskaffka

Питання таке - а скільки часу мінімум потрібно від подачі документів до готової візи? І як про це повідомляють? Приходить смс? Бо у мене, так виглядає, буде впритик днів 6 - а тоді квитки вже на літак :sad:. Дуже хвилююсь.....І не знаю, чи можна їх просити про терміновішу видачу. Дякую.

8. Yuliya Semeniv

Я подавала 8.10. - забирала 15.10. (саме 15-го прийшла смс, десь біля 12-ї дня, то я відразу поїхала і забрала).. то виходить 7 днів..може, там зараз якісь зміни з листопада.

9. Nyashka

Оновилася інформація на сайті ВЦ:

10. Yuliya Semeniv

В суботу запланувала поїхати в Польшу, прокатати свою 5-річну візу. Питання таке: чи були в когось проблеми з перетином, що запитували, особливо цікавить про мету і ціль поїздки, які документи запитували, окрім архівної довідки та медстраховки.. ?

11. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Як то мене курвить, вибачайте за слово, але я їду ДО СЕБЕ ДОДОМУ, на землі моїх бабусів та дідусів, які були нагло забрані. То до чого тут той готель?!!!

Та які проблеми? Берете довідку з архіву, тицяєте нею на кордоні, і кажете, що їдете у бабову чи дідову хату, подивитись новим господарям в очі. І хай не пустять!!! Головне, впевнено себе почувати))).
    Просто розповіді бабці про те, як поляки вбивали людей у її селі, як виганяли голих і босих у березні з хати, і нічого не дозволяли з собою взяти... А тепер вони ще мають наглість вимагати якісь там бронювання, чи викаблучуватись на кордоні. Та тьфу на них!!!

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Nyashka

13. truskaffka

От блін, за перепрошенням. І як хто виходить із цієї ситуації?? Капець....а якщо я згідна жити в хостелі, де не потребують 50% передплати бо у родини/друга? Фігня якась повна.

14. Nyashka

я буду робити бронь... І їхати у січні до Кракова... В Польщі ніколи не була, та й те, що перша поїздка буде Польшу, зніме всякі питання на кордонах "чому отримували візу в польскому посольстві, а в Польщу так і не поїхали" :)

15. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Сьогодні повернулася з Німеччини, їздила по своїй 5 річній візі. Німці і поляки зупиняли двічі, перевіряли документи, говорили що все в порядку і бажали щасливої дороги.

16. dzidzo

dzidzo New Member

Відпишіться, хто здавав на візу для переселенців після 01.11.2014 р. по нових вимогах, які документи подавав, що потрібно, що не потрібно, як усе проходить???

17. Rodionochka

Плануємо теж поїздку з дітьми у Німеччину у гості до тітки. В чоловіка бізнес, в мене та дітей культура, робили через Лемківщину. Дід і баба переселені, маю довідки з архіву. Маю запрошення лемківські (в мене вже це друга така віза), дуже переживаю чи не буде проблем, бо чула, що віза культура німцям не дуже подобається. От думаю, може то якийсь запит зробити у консульстві Німеччини?

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

18. Nyashka

вже нарешті переїжджаю до Львова, в понеділок буду платити збір. Але тепер не знаю, чи нама проблем одразу в консульство подаватися чи краще в візовий? 18 євро (ще й помножені на 2) не зайві...

19. Onka

Onka Member

Повернулась із візового центру подавала документи як нащадок переселених осіб Львів звітую:
    якщо приходиш завчасно свого часу треба почекати поки пройдуть ті хто був записаний на швидшу годину (тут великий респект, бо на 8.30 прийшли люди, які мали бути на 10.00)
    процес після отримання номерка зайняв 25 хвилин
    в анкеті п. 21 тре писати "pereselennya"
    на сьогоднішній день проплати готелю не потрібно тільки бронь
    донька мала довідку з банку із стипендією за 2 місяці - сказали, що не потрібне моє спонсорування.
    Отак коротенько , обнадіяли на 5-ти річну візу.

20. Rodionochka

Сьогодні родичка на цю візу у Києві здавала. Броні готелю не вимагали. Але це Київ, на сайті візового про Київ та бронь - жодного слова. А ще мала довідку з роботи про ЗП, та довідку з банку про стан рахунку.