Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. dzidzo

dzidzo New Member

Відповідь: Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Хто знає? Чи потрібні якість додаткові документи типу (довідка з місця роботи, довідка з банку) для цієї візи??? На сайті візового центру вказано, що починаючи з 16 жовтня 2014, змінюється список документів необхідних для отримання візи Шенген, обов’язкових для всіх незалежно від мети подорожі.

2. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

dzidzo, я писала до консульства і мені дали ось такий список

Але ж бачите, у цьому списку є і бронь отеля (який для Польщі 50-100% має бути), а дівчата з темки без броні подавалися.

От би було круто, щоб хто пройшов всю процедуру, все детально написав... Але хто отримав - одразу звідси зникають :sad:

3. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Я отримувала, але ще 2 жовтня. З документів подавала: паспорт закордонний і український, анкету, страхівку, довідку з архіву, свідоцтво про народження моє та мого тата (переселений був мій дідусь по татовій лінії) і своє свідоцтво про одруження.35 Є і 320 грн :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Nyashka

ось трохи пошукала і знайшла на сайті МЗС:

Выглядає так, що ті, хто не встиг до кінця жовтня подати - подає зі всіма справками і бронюванням готелю. Отак :sad: Так що планую коротеньку подорож і бронюю готель. Іншого виходу не бачу

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я ще першого серпня подавала, тому пакет такий як в Mavpysuk, тільки свідоцтв у мене по більше, бо по маминій лініі. А як зараз не підкажу нажаль. Напишіть на пошту візового, Вам там все розпишуть, що й до чого. Я так всю інфу мені потрібну взнавала.

6. Nyashka

raspberry, Mavpysuk, дівчата, не приймайте на свій рахунок! Але я написала так як є і дуже дякую, що зараз хоч коротенько відписалися!

я і написала і отримала зовсім інший список. Наразі написала до консульства Львова. Буду дивитися чи вони з одеським списком будуть однаковими.
    А як би було классно знайти хоч один допис щодо того, який пакет документів здавали (теперь маю допис від Mavpysuk).

А ще ж купу тонкощів є (дякую, що є порада вибирати у меті поїздки "інше: репартація" ще на перших сторінках теми).

Та й "бронь отелю" - що значить? від отеля з мокрою печаткою? Але коли подамся, то вже напишу...

на питання моє
    "Що записували у "Дані приймаючої особи" (31, 32. Прізвище та ім’я особи чи осіб, яка(-і) запрошує (-ють) з держави-члена. Якщо не стосується, назва готелю(-ів) або адреса місця чи місць проживання заявника в державах- членах зони Шенген )
    ?" також ніхто не відповів...

Всім, кому буде цікаво і потрібно кажу, що на іншому форумі знайшла, що писати ниічого не треба було. Просто пропускали ті, хто бронь не приносив...

7. flame

flame невгамовний експериментатор

нічого писати не потрібно.
    Стосовно типу візи - обираємо "ІНШЕ" і далі рукою дописуємо "віза для родичів переселених осіб". Стосовно терміну "Репатріація" - не зовсім правильно, я коли дзвонила з запитаннями по даному виду візи, мене довго не могли зрозуміти. Термін "репатріація", як мені пояснили до того ніякого відношення немає. Я заповняла по - польськи, тому писала "dla krewnych przesiedlonych osób" - так написано на інформаційній сторінці ВЦ.
    Бронь не давала. Про довідки писала раніше. Почитайте попередні дописи.

8. raspberry

raspberry Well-Known Member

Прочитайте мій допис #26, це на третій сторінці теми. Я там давала посилання на детальний перелік документів. І почитайте тему з самого початку, це ж не багато, кілька сторінок. Я там багато на які питання давала відповіді. Може і Вам щось стане в нагоді.

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

А я в анкеті писала "репатріація" і все ок, ніхто нічого не казав.

---------- Додано в 21:34 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

В пунктах
    і
    я нічого не писала.

9. Nyashka

raspberry, все я читала. Але почитайте мої дописи і зрозумієте чому перепитую.

10. flame

flame невгамовний експериментатор

можливо і так підходить, але мені розтолкували, що http://www.luck.msz.gov.pl/uk/informacje_konsularne/luck_ua_k_174/ , а ми ж тільки візу просимо, а не громадянство. Я собі так подумала, може як добре покопатися і проконсультуватися, то реально пробувати отримати дозвіл на проживання, або громадянство?

11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Самі довідки безплатні.
    Та мама брала ще якийсь документ(щось там бабця була загубила, а мама виріщила, що то треба мати), то за нього заплатила 100 грн. здається.

---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

Ги- у мене написано 1948 рік.
    Цікаво- то по 48 включно чи як).

12. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

А може ще Вас спитати яко щасливу власницю 5-річної візи.... Все-таки там пише на візі "90 днів перебування". То точно мається на увазі 90 днів протягом півроку (не довше 90 днів протягом візиту)? Не може бути трюк, що це в принципі тільки 90 днів, а коридор 5 років? Я щось не можу ніяк на сайт консульства зайти - або в них кривий сайт, або в мене руки.

До речі, тут теж є інформація якась (не сильно повніша).

---------- Додано в 09:16 ---------- Попередній допис був написаний в 09:12 ----------

Ну взяти довідку з місця праці - це дурниця...виписка з банку теж. А готель на букінг.ком реєструєте, а потім відміняте бронь :). Безкоштовно. Чи то тільки мені все таким райдужним здається? Просто я з візами морочусь вже стільки років.....що мені "5 років" -то магія, варта довідок :)

---------- Додано в 09:18 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ----------

Ніколи такого не треба було..ні в яку з шенгенских країн, кудия подавала. Достатньо пітведження про бронь по пошті чи типовий типу їх лист-відповідь. booking.com рулить :)

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ----------

Дуууже дякую за відповідь. Я власне теж думала - чого б то писати "репатріація", що означає прагнення повернутись і жити на землі предків.

До речі, вчора була я в архіві на Підвальній 13. Довідки безкоштовні, черги маленькі були (почекала хвилин 10). КОли я питалась, чи можна взяти кілька довідок - наприклад, на мене і сестру - казали написати два рази прохання - від мого імені та від імені сестри (хоча підпис там треба ставити взагалі-то :)). Прохання -це у них є папірчик, де заповнюєш, чого хочеш: "архівну довідку про переселення сім'ї" і перераховуються ВСІ члени сім'ї, яких бул переселено. Я ще мала роки їх народження і рік переселення - то теж вказала. Обов'язково треба знати місце, ЗВІДКИ було здійнено переселення - назву міста чи села. Ну і все. Чекати 3 тижні приблизно. Забрати може і хтось інший.

13. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

90 днів в півріччі.

• Подобається Подобається x 1
  14. Nyashka

для Польщі треба 50-100% оплата готелю. Зара пошукаю, де я таке бачила

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

ось на сайті консульства Польщі в Києві

15. Sera

Звонила я в колл-центр.
    Вже до 1947 року:girl_haha:.
    Цікаво що буде далі))).

16. Nyashka

йой то вони оцінили кількість тих нащадків, що теперь до 1947 року тільки і готелі тре бронювати :D

Останнє редагування: 30 Жовтень 2014
  17. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Звернулась у кол-центр Львівського візового центру. Ось яка відповідь надійшла:
    робимо висновки:

* тепер довідка про фінансову забезпеченість таки потрібна (з роботи чи банку... - це ще й точно наразі не відомо...думають)
    * броні житла не потрібно
    * таки неясно, чи то ми будемо називатися "з метою репатріації", чи ні....ле думаю, що це вже не так принципово , головне - правильний пакет документів.

18. Nyashka

truskaffka, дякую! Бо щось і у консульство у Львові і Луцьку написала і ще й досі чекаю на відповідь. Ясно стало одне: треба подаватися у Львові. Поки що моя подача відкладається.. цього місяця переїду і буду оформляти.

Чи ще трохи подостаю консульство в Одессі :girl_phone1:В них ні черг, ні далеко їхати мені не треба

19. Sera

Дівчата- а що у вас пише в тих листах з архіву?
    Яка причина евакуації?
    Чого саме 47 рік?

20. Nyashka

в мене переселені у1945 у Зв"язку з Угодою від 09.09.1944 між УРСР і Польщею