Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. Наталочка

Наталочка Well-Known Member

Rodionochka , а Ви культурну візу дитині робили незалежно від Ваших, чи просили супровід до Ваших і дитині зробили культурну?

2. Bubochka

Bubochka Well-Known Member

Чи не підкажете, на дітей 8років, 5років і 1рік також можна зробити культурну візу? чи це замалий вік і які документи від Вас вимагали?
    Бо в нас зараз закінчується 2річна шенген віза, також відкривали як внуки переселенців, діти не мали.
    Тепер хочемо подавати знову, мали б відкрити на 5років, а от з дітьми не знаю, що робити....

3. Okselnyk

Okselnyk New Member

Доброго дня! Склалась така ситуація: у мого чоловіка батько переселенець зПольщі. У архівній довідці його імя вказане як Стах, а у всіх інших документах Станіслав , чоловік по-батькові Станіславович,Чи виникнуть питання при подачі документів і які можливі наші дії.

4. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Робили незалежно від наших. Робили через Лемківщину.
    Та думається мені, що вік дітей там вже не такий і важливий, бо заходи не дуже на дітей розраховані))). Ми робили дітям посвідчення Лемківщини, і запрошення від них же. У запрошенні вказували й мене, я теж маю їхнє посвідчення. А також довідки зі школи, і дозвіл у нотаріуса, подавали довідки чоловікового рахунку, резервація готелю на нас 4-х.
    --- дописи об"єднано, 21 Липень 2016 ---
    Я б з таким питанням краще підійшла у візовий центр на консультацію.

• Подобається Подобається x 1
  5. onebyone

onebyone Well-Known Member

Як ви робили дітям культуру ? Можна перелік документів ?

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

6. Rodionochka

1. Запрошення на дітей і мене, хоча я маю візу діючу.
    2. Посвідчення дітей про те, що вони є членами організації (у моєму випадку - Лемківщини, бо моі дід і баба були переселені саме звідти).
    3. Довідка зі школи
    4. Довідка з банку чоловіка - спонсора.
    5. Бронь готелю
    6. Дозвіл на виготовлення віз та виїзд, зареєстрований у нотаріуса.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Дівчата -а за дитину 10років, що вписана в мій паспорт окремо платиться консульский збір також і шенген платний? Бо хтось писав, що дитині безплатно візу дали.

8. onebyone

Платите за послуги візового центру . Сама віза безкоштовна

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

код вже не дійсний, але ви можете йти в візовий центр і написати заяву на повернення візововго збору, так як ви не використали код, тобто справу вашу не розглядали. До місяця часу вам повернуть кошти.

10. wchasluva

wchasluva Well-Known Member

Цікавить другий пункт. Де і як взяти це посвідчення? І ще хто робив вам запрошення?

Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk

11. Rodionochka

Для цього треба стати членом товариства Лемківщина, що знаходиться на площі Ринок, навпроти головного входу у Ратушу, на 4 поверсі. Там є таблички. Приймають у понеділок та четвер з 17-00 до 19-00. Вони робили і запрошення.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. IrinneK

IrinneK New Member

Дякую. Чоловік вже написав заяву і навіть повторно зареєструвався на подачу документів. Ми налаштовувались що процес буде довгий, але додзвонились з другого разу, аж не вірилось.

13. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

а яка сума до оплати за послуги візового центру?
    (чи така, як і за дорослих?)
    Чи ця віза, що зробили дітям, дає право подорожувати в інші країни (Шенген), чи виключно по території Польщі?

14. Rodionochka

Так, можна по всій зоні шенгену.

• Подобається Подобається x 2
  15. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Дівчата, а віза переселення, це який різновид? Бо кажуть що на всі візи різні данні запису вільні? На які зараз дати записують?
    ]
    Допускається 2 помилки у довідці.зараз багато довідок містять неточні данні: чи їм"я, чи рік народження. Це через неточність архівної інформації.Довідка має підійти

Останнє редагування: 11 Серпень 2016
  16. Okselnyk

Okselnyk New Member

Помилки у довідці не допускаються. У моій ситуаціі було два виходи виграти судову справу або заполучити довідку філологічного факультету.

17. onebyone

Нагадайте будь ласка , бо питає знайома, які документи потрібно щоб замовити довідку з архіву ? І дійсно на неї треба тепер чекати 6 місяців ?

18. Okselnyk

Okselnyk New Member

Щоб одержати довідку з архіву, потрібно написати заяву у архіві, сплатити у банку за довідку і набратись терпіння або шукати знайомства чи важелі впливу. Чекати треба приблизно 2 місяці.

19. onebyone

Про заяву я знаю . Платиться офіційно в касу ? Скільки ? Я питаю чи ще якісь документи по переселенню потрібно ?

20. Okselnyk

Okselnyk New Member

Суми точноі не памятаю , близько 300 грн. Додаткових документів не треба, лиш у заяві вказати усі дані які Вам відомі про виселену сімю