Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. lerucha

lerucha Member

Щось я застрягла на пункті "страхівка", може хтось порадить. Якщо я пишу в анкеті запланований час перебування 90 днів, то в страхівці обовязково має бути ліміт перебування за кордоном 90 днів, чи можна зробити на 60 або 30? На це будуть звертати особливу увагу, при подачі документів, чи при перетині кордону? Знайшла ось тут більш-менш адекватні ціни.

2. MariannaVtst

MariannaVtst Well-Known Member

Цей пункт в анкеті можна пропустити.

3. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

@lerucha Страхівка найдешевша виходить в тих "рішал", що тусуються біля візового центру, знайомий цього тижня купував на 180 днів перебування за 250 грн., до порівняння мама заплатила в офісі СК за 90 днів перебування 270 грн. А ми з чоловіки в кінці літа теж в "рішал" за 365 днів перебування заплатили по 300 грн (хоча сам поліс коштував 280 грн, 20 грн. решти нам не віддали).

Останнє редагування: 19 Лютий 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Smorodynka

Smorodynka Member

Найдевше виходить страхівка в страхов. комп. "Провідна". На днях зробила на рік, з терміном перебув. 92 дні за 108 грн. Я рахую, що це супер ціна, бо розраховувала на 300 грн.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. hroman

hroman New Member

AXA - 72,20 грн 365/90 (річна 90 днів перебування)

• Інформативно Інформативно x 2
  6. lerucha

lerucha Member

7. rysia

rysia New Member

доброго дня в мене віза по переселенню термін візи 2 роки а в паспорті пише 90 днів скльки днів я можу перебувати за кордоном протягом 2 років напишіть будь ласка

8. Basyanya

загалом 360 днів, але не більше 90 днів на кожні 180 днів.

Останнє редагування: 20 Лютий 2016
  9. hroman

hroman New Member

Робив в Тернополі в АХА в вівторок є така. Постійно там роблю вже років пять і ціна неміняється. Треба не дзвонити а йти у відділення тоді вони озвучують зовсім інші ціни.

10. Dara Star

Dara Star Member

Порадьте, будь-ласка. Відкрила візу собі. Питала в візовому центрі на інформації, чи довідкою з архіву (вказано моє прізвище по чоловіку) та довідкою витягом з держ. реєстру про реєстрацію шлюбу (також вказано моє прізвище по чоловіку) може скористатися мій брат. Це було 16 лютого. Відповіли, що в нього документи не візьмуть в такому випадку, треба все на його прізвище. Бо як будете їхати в Польщу, треба брати ці документи з собою. Довідку з архіву треба чекати 3 місяці.

11. Basyanya

Немає різниці на кого видана довідка, моєю мама користувалась (а в нас різні прізвища). Польські прикордонники просять показати тільки гроші, навіть страхівку в мене ніразу не запитували.

12. YeWa

YeWa Well-Known Member

в такому випадку вашому братові потрібно мати документи, яку підтверджують з вами родинні стосунки і стосунки до осіб, які були вивезені. Це трохи мороки. Може в архіві потрібно наголосити, що то така сама довідка, як ви отримували, можна навіть для них копію зробити.
    А про те, що при поїздці у Польщу будуть перевіряти довідки, то скоріш за все ні, бо в такому випадку довідки потрібно виробляти іноземною мовою, а як інакше як поляки прочитають ту довідку.
    Вам дають візу і за нею у вас проходить перетин кордону.

13. Dara Star

Dara Star Member

Дякую!!!

14. fiesta

fiesta Well-Known Member

Робим візу собі, чоловіку і дітям.
    На гарячій лінії сказали, що треба
    1- нотар. дозвіл на вивіз дітей закордон мені від чоловіка і чол. від мене. При подачі докум. справді таке треба?
    2- заява, Що ми фінансуєм дітей. Писали таке?
    3- і ще - якщо я і чоловік офіційно не працюєм, але маєм майно і рах. в банку, візу дадуть?

15. Basyanya

писала заяву, що буду мати готівку при перетині кордону, думаю, що це щось подібне.
    давала копію будинкової книги, бо взагалі не мала ніякого майна. тому думаю проблем не буде, уточніть на гар. лінії, які підтверджуючі документи потрібні.

• Подобається Подобається x 2
  16. IrYnKaZvAdYmKoM

IrYnKaZvAdYmKoM New Member

Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи відкрили вам візу по цій довідці з помилкою, бо маємо таку саму проблему.

17. Olgabalan

Olgabalan dream777

Скажіть будь ласка, якщо я не працюю ніде то подам будинкову книгу, а спонсором виступає мама....то вона має йти зі мною подавати документи на візу і там писати листа що вона дійсно виступає спонсором? Це правда?
    І ще таке.якщо я міняла паспорт закордонний у звязку з зміною прізвище, то я маю принести якусь довідку що в мене лише один паспорт?

18. WpylichkaP

WpylichkaP Active Member

Я думаю вам будинкової книги вистачить, без спонсортва.Але вирішувати вам. Вам не треба, щоб спонсор з вами йшов на візу подавати, треба документ, який це підтверджує. При зміні прізвища у вас забирають старий паспорт і вони це знають, хіба ви мали старі шенген візи там, то можна їх додати

19. Basyanya

крім будинкової книги, ви при подачі документів, біля віконечка, пишете заяву, що у вас буде певна сума на руках (я писала що буду мати в сумі щось 300 євро, цього ніхто ніде не перевіряв).

20. Zander

Zander New Member

Дуже багато корисного взяв з цієї теми, пройшов цей довгий шлях відкриття візи і вирішив написати щось своє, може комусь пригодиться.
    В липні 2015 року взнав, що таким чином можна відкрити візу, почав шукати документи і виявилось, що моя мама була переселена в 1945 році ))). Свідоцтва про народження не було, в свідоцтві про шлюб неправильний рік народження і помилка в прізвищах і матері і батька. Повний букет). Почав з свідоцтва про народження, племінниця яка навчається в Польщі взнала в телефонному режимі в якому архіві зберігаються документи, які засвідчують народження моєї матері і вислала мені вньосок, який я заповнив і вказав польску адресу куди мало прийти свідоцтво, а також оплатили в банку 33 злотих за дану послугу. Через 10 днів свідоцтво ми отримали. Паралельно подали запит на справку про переселення в львівський архів, а саме 7 серпня. Зайнявся виправленням свідоцтва про шлюб матері і батька. В РАГСі видали нове з помікою "копія" вже з правильним прізвищем після одруження, але рік народження матері і помилку в її дівочому прізвище виправляти не захотіли, сказали через суд. З судом я возитись не захотів. Залишилась справка з архіву, яка прийшла аж через 5 ))) місяців, 6 січня перед Різдвом. Все ніби було готове, посвяткували і почав подавати документи.
    Живу я в Кривому Розі, найближчий візовий центр Дніпропетровськ. На відміну від Західної України в банку черг немає, і онлайн бронювання пройшло без проблем, визначив дату 19 лютого. Подавав на чотири візи : я, дружина, дочка 13 років, син студент 18 років. Я і дружина підприємці з реально діючими ФОП з хорошим оборотом. Діти відповідно я спонсорував. У мене і дочки паспорти 3 і 1 рік до закінчення, тому в грудні собі і їй зробив ще одні, біометричні тепер у нас по два. Подавав нові. Крім копії всяких паспортів, є ряд документів які треба обов"язково : нотаріальний дозвіл на виїзд неповнолітньої дитини за кордон, термін вказував 5 років, справку з школи, що вони не заперечують проти короткострокових поїздок і місце навчання зберігається, терміном на 5 років. З сином така ж справка з деканату.
    Стосовно документів підприємця - беріть оригінали свідоцтв, витягів - перевіряють. Декларації з податкової обовязково завірте мокрою печаткою в податковій, у мене електронна звітність. Одним словом з чотирма папками, які виявились досить товстими, особливо у дітей пішов здаватись. У нас з жінкою і дочкою був один час назначений, у сина інший, але на вході дали один талон на чотирьох. Так як у мене все виглядало цивільно, все поскладано в чотири конверти, у пятому тільки оригінали то до нас ставились дуже доброзичливо, практично я сам здавав документи, сім"ю відправили посидіти. Єдине що я дописував в анкеті ті пункти в яких був невпевнений. Здавав хвилин сорок, потім оплатив 70 євро, діти безкоштовно і курєра по 100 грн за паспорт. Опакували наші документи, відправили на біометрію. Ще зайняло хвилин тридцять і все. Все зайняло до двох годин. Хочу примітити, що багато людей приходить не готовими, без копій, починають заповнювати анкети, замітив що працівників візового центру це трохи дратує, і вони не дуже охоче допомагають. Так що краще готуйтесьі не задавайте дурних питань.
    Після цього тиждень на сайті відслідковував свої паспорти, змін ніяких - віддали в консульство на опрацювання заяв. Аж на десятий календарний день висвітило - опрацьовані заяви віддали кур"єру. Аж занервував. На другий день в 9-30 дзвінок, через тридцять хвилин відкриваю конверти - у мене, дружини, сина 5 років, у дочки 3 роки, 7 місяців - у неї паспорт на 4 роки.
    До того у нас були візи, однорічні литовські шенгени, їздили в шенген 2 рази, один раз в Литву, один раз в Польщу, порушень не було.
    Єдине можу додати, що при здачі документів сам написав від руки заяву що в свідоцтві про одруження є 2 помилки а саме рік народження матері, і одна помилка в прізвищі, хоча мені ніхто на це звертав увагу. Одним словом цього боявся більше всього, але все пройшло.
    Отака моя історія подачі.

• Інформативно Інформативно x 1