Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Львівським там візи не приймуть).

2. raspberry

raspberry Well-Known Member

Так, можуть.

3. raspberry

Вчора з подругою говорила. Не взяли ій документи на візу по репатріаціі. Іі бабу переселили в 1951 році, а документи приймають від нащадків переселенців до 1948 року. То ж уточняйте цей нюанс, щоб гроші і час не витрачали даремно. А вона змушена була на шопінг подавати:girl_sad:

4. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Перечитала сторінки і наче зрозуміла, що от я маю довідку з архіву (бабуся - переселена була), подаватися буду з чоловіком. Нам достатньо ОДНОГО оригіналу цієї довідки? Оригінал віддадуть одразу, тож якщо він наступний в черзі, то я просто цому передам довідку і все. Так? Вже тричі таке питання тут поставало, але щось мені страшно ))

5. Allo

Allo Active Member

Чи потрібно оригінали метрик і свідоцтв про одруження (щоб довести, що це родина) чи достатньо ксерокопій або завірених нотаріусом ксерокопій?

6. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

На даному типі візи стоїть ціль видання:23 (по карті поляка).
    При перетині кордону всі митники хотіли від мене тої карти, а нема.... вони на мене дуже дивно дивилися:)
    Тому потрібно мати з собою ту архівну довідку, на підставі якої Вам власне і видали візу.
    Коли їхала вже вдруге, то просили показати лише кошти, бо казала що їду на закупи.

7. solomka

solomka Active Member

Замовила я сьогодні довідку в архіві. Казали буде готова через місяць. Але от що мене цікавить: під дію попадають включно внуки голови родини чи внуки членів родини, що були переселені? В заяві в архів я вказувала голову родини і членів, що з ним пересилялись. Так от, голова родини - дідусь мого чоловіка, якщо будуть враховувати включно по внуків голови родини, то мої діти не підпадають під цей тип візи.
    І ще, необхідно свідоцтво про народження мого чоловіка, оскільки там вказано хто батько?

8. raspberry

Всіх, хто був переселений. Тобто якщо були переселені тато чи мама Вашого чоловіка, то Ваші діти підпадають під репатріацію як третє коліно.

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ----------

Так, необхідне.

9. Irunaqwerty

Irunaqwerty Member

Тобто кожен раз з собою потрібно мати оригінал цієї архівної довідки? А решта документів, які підтверджують мої родинні зв"язки з бабцею?

10. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Мене тільки раз питали -на якій основі я отримала дану візу.

11. Allo

Allo Active Member

Хтось може відповісти на це питання? Це стосується подачі документів.

12. raspberry

Так, іх дивляться, тоді Вам повертають, а собі забирають копіі.

13. Nyashka

писала в консульство Польщі в м.Одесса щодо необхідних документів для цієї поїздки і мені відповили:

1. Вы должны иметь подтверждение проживания на территории Польши – на первую поездку.

Всі робили собі бронь? Думала, що на цю візу не потрібно бронь отелю...

14. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Питання до тих, хто вже взяв документи з архіву - скажіть будь ласка, чи правда, що замовлення довідки в Львівському архіві коштує 150 грн? Бо я чула що до трьох довідок безкоштовно, а з іншому джерела - що платно. І чи є якісь "підводні камені" з архівом - типу довгезних черг і т.д.?
    Дякую.

15. raspberry

В мене копія тоі довідки була вдома, іі безкоштовно брали батьки, правда чекати десь 2 міс. треба було. А зараз на візу я ходила в архів і мені одразу іі виписали, оскільки вона вже була тут, то запит повторно не робила і відповідно не чекала. Виписали безкоштовно.

16. Allo

Allo Active Member

Це безкоштовно. Нам сказали чекати місяць

17. Nyashka

Безкоштовно. Більше того,я писала на електрону адресу і довідку мегні прислали на пошту (нормальну пошту :) ) менше ніж за місяць

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

Хтось робив бронь отелю для цієї візи?

18. flame

flame невгамовний експериментатор

ми не робили. Здавали документи вчора і про бронь нас ніхто не питав.

19. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Скажіть будь ласка, а який тоді виходить тип візи? І де саме дописувати це треба? Просто рукою на видруку, чи як? Ну і ще таке питання - репатріація - це коли подавач прагне повернутись на територію Польщі ("типу батьківську"), а тут лише візу хочеться отримати :). Все одно репатріація?

20. Nyashka

Що записували у "Дані приймаючої особи" (31, 32. Прізвище та ім’я особи чи осіб, яка(-і) запрошує (-ють) з держави-члена. Якщо не стосується, назва готелю(-ів) або адреса місця чи місць проживання заявника в державах- членах зони Шенген )

?