Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

1. raspberry

raspberry Well-Known Member

Відповідь: Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Або ще туристична. Якщо діти ще нікуди не їздили, то їм відкриють під дати туру чи дати квитків і бронь готелю. Та якщо в дітей є хоча б 2 туристичні візи, то третю відкриють вже на довший термін (3-6 міс.)

2. vikitoria volyn

vikitoria volyn Well-Known Member

Дівчатка,хто писав заяву в архів на видачу довідки- підкажіть будь ласка що саме ви в ній писали, бо я не зі Львова,хочу надіслати її поштою- в архіві сказали так можна- то боюсь щоб всі дані вказані були.

3. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Чи хтось вже отримав візу по репатріації? Цікавить з першого разу на який період видали, і кількість днів перебування.

4. raspberry

На 2 роки і 90 днів.

5. Prosto Eva

Prosto Eva Well-Known Member

Ви отримали вже візи, розкажіть детальніше про саму процедуру, про необхідні документи і.т.д.
    Мене цікавить ще таке питання,рідна сестра хоче робити таку візу, чи може вона використати довідку з архіву яку я собі замовляла, але так і не використовувала, тобто у довідці вказане моє прізвище ім'я, по батькові, чи їй потрібно "особисту" довідку?

6. raspberry

Йдете в банк, оплачуєте сервісний збір, реєструєтесь на подачу документів. В вказаний день приходите, подаєте пакет документів і чекаєте на видачу візи. Усе.

Я тут писала список.
    Подруга 02.10 так має подавати разом з сестрою. Думаю, що не обов'язково особисту, вони репатріанта по ній перевіряють, а не того, на кого довідка виписана. Коли вони здадуть, відпишу як пройшло.

7. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

:dance2::yahoo:
    Моїй радості немає меж....отримала візу на 5 років

8. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Класно))), а ми з чоловіком маємо переселенців зі всіх сторін, а скористатись не можемо(((. В чоловіка якісь помилки у свідоцтві про народження, а я мушу робити культуру, щоб дітей приткнути))). З візами мені ніколи не везло))).

9. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Дівчата- хтось вже їздив з дітьми, маючи на них візу по чоловіку, а самі по переселенській візі? І без чоловіка.
    Хочу таки собі репарацію робити, бо нюхом чую, що я буду більше за кордоном, ніж муж. Та хочу, щоб і без чоловіка мене з малим нормально пропускали.

10. raspberry

Запитала, особистоі не потрібно.

11. nikeman

nikeman New Member

Доброго дня.
    Прошу допомогти порадою. В моєї дружини дідусь і бабуся переселенці,я почитав трішки інформації і зрозумів, що потрібно когось з них свідоцтво і довідка з архіву(домовився вислати поштою) + докази, що вона їх внучка.
    Будемо брати дідуся,щоб не було додаткових клопотів з прізвищем,але виникла проблема. Мама дружини розведена і змінила прізвище на дівоче,а дружина в свідоцтві по татовому прізвищу,ось і думаємо,де взяти і яку довідку, щоб довести, що вона її дочка? Я так розумію в її мами має бути свідоцтво про зміну прізвища,але мама закордоном і немає можливості його надати. Де можна взяти свідоцтво і чи можна взяти його дочці?
    дуже вам дякуємо за допомогу=)))
    Ще будь-ласка розтлумачте,що саме маю написати в архів? Ось що написав архів на мій лист:
    "Повідомляємо, що в документах архіву є відомості про переселення
    громадян з території Польщі в Україну за період 1944-1946 рр.
    Для отримання довідки про переселення Вам необхідно написати заяву на
    ім`я директора архіву, зазначити Вашу домашню адресу та вказати:
    - звідки (село, повіт) відбувалось переселення;
    - повний склад родини, вказати голову родини, роки народження членів
    родини.
    Запит просимо надіслати на електронну адресу архіву у форматі Microsoft
    Office Word.doc
    "
    Дякуємо

12. raspberry

Вам потрібно мамине свідоцтво про одруження, але оскільки вона розлучена і свідоцтва про одруження немає, то потрібно звернутись в РАГС і взяти витяг з реєстру цивільних станів, де вказане буде прізвище мами після одруження. Потім йде свідоцтво про народження дружини. Маминого паспорта Вам взагалі не потрібно.

13. nikeman

nikeman New Member

Дуже дуже вдячні за відповідь=)
    Цей витяг дружина може взяти сама,так?без матері?
    І підкажіть будь-ласка, як має виглядати заява і архів?
    "-звідки (село, повіт) відбувалось переселення; - в паспорті пише місце народження Польща і село,як взнати повіт?
    -повний склад родини, вказати голову родини, роки народження членів - це повний склад родини дідуся, а хто голова?батько діда? "
    дякую дуже=)))

14. raspberry

Не підкажу чи дадуть дружині витяг, то треба в РАГСі питати, в мене мама сама ходила і брала його (така ж ситуація, як у Вас).
    Загугліть назву села, мені Вікіпедія повіт видала.
    Голова родини - батько діда, далі - мати і всі діти, всіх прізвище, ім'я, по-батькові і роки народження.

15. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Так, може. Це коштує близько 100 грн (офіційно). Моя подруга брала собі такий, але це було не у Львові.

16. nikeman

nikeman New Member

Дуже вдячні за допомогу:)
    Ще хочу запитати стосовно документів. Для подачі в посольство потрібно:
    Евакуаційний лист, свідоцтво дідуся,свідоцтво мами(з ним можуть бути проблеми,бо не можемо знайти,чим можна замінити або де зробити),свідоцтво дружини,свідоцтво про реєстрацію цивільного шлюбу?так?
    Ці всі документи в посольстві потрібні в оригиналі і мені і дружині? Чи мені ще щось?
    Дякуємо.

17. raspberry

Треба звернутись в архів і взяти витяг.
    Мабуть свідоцтво про державну реєстрацію шлюбу? Тоді так, щоб довести, що Ви чоловік нащадка репатріанта.
    Так плюс копіі тих документів.

18. Maternity

Maternity New Member

Мда, начиталась я всього того (спочатку була рада мол все закінчились поневіряння по візових центрах) і поняла що мені ця віза не світить, бо моїй дитині її не дадуть (вона рахується як четверте коліно). Хіба що мої батьки можуть тим скористатися.

19. dzidzo

dzidzo New Member

Якщо відкривати собі цю візу на 5 років, то на скільки відкриють дитині по запрошенню з Польші

---------- Додано в 00:37 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Потрібно іхати здавати на візи в Тернопіль або Луцьк, судячи з інфо з цього форуму http://forum.mamusi.org.ua/viewtopic.php?f=180&t=10032&start=20 там проблем з видачею віз дітям по супроводу не має??????

20. Maternity

Maternity New Member

Маю питання: чи дійно цей евакуаційний лист має бути іменним, бо моя баба має такий. Його колись робив її брат для всіх родичів. І от чи можуть мої батьки ним скористатись?

• Тупо! Тупо! x 1