Пологи за кордоном

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Almariel, 7 Липень 2011.

1. Chica YB

Chica YB Active Member

От мені ще трішки залишилось до родів. Це моя друга вагітність і цього разу це буде закордоном в Іспанії. Про пологи напишу. А зараз от хотіла поділитись як тут спостерігають за вагітністю. Так як першого синочка родила в Україні то є з чим порівнювати. Отже, коли я прийшла до лікаря на 8 тижні вагітності, перше його питання було чого так пізно. Потім аналізи брали тільки в мене. Від чоловіка нічого не вимагалося. На прийом ходити треба до гінеколога в лікарню.( тут народжують в лікарнях, тут не існує такого поняття як роддом) в кожному кабінеті є апарат узд. І кожного разу на прийомі його і роблять. На прийом треба приходити орієнтовно раз в місяць. Чомусь не так часто як в нас, кожні 2. Тижні. І аналізи здавати( сечу та кров) 3 рази за всю вагітність. Ну, це все, звичайно, якщо все проходить нормально. Всім дають пити залізо для профілактики.і кожного разу ти приходиш на прийом до іншого гінеколога. Не знаю, чому це так в них, але. І тут лікар- гінеколог все робить, тобто: вони і спостерігають за вагітними і узд самі роблять і роди приймають. Один спеціаліст на все. За вагою так не спостерігають як в нас. Важать також тільки 3 рази за всю вагітність. Тиск вимірюють починаючи з 20 тижня, але теж виходить що раз на місяць, бо частіше на прийом не треба йти. Вроді все. І щодо родів, то напишу потім, як все станеться)))) а, ну і ні копійки ми не заплатили. Це звичайна, державна лікарня.

• Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. miafox

miafox Member

Дуже потрібна ваша допомога!На цьому тижні їду зі Львова народжувати в Перемишль.І от повстало питання як швидко після народження оформити документи для дитини на повернення...З консульства мені написали що потрібно кучу документів,з апостилями+фото дитини,і розглядатися це все буде до 3 місяців..Але ж багато українок їдуть,народять і з пологового відразу повертаються..Бо я хотіла,щоб чоловік оформив,поки я ще буду в пологовому,бо багато писали що це справа одного дня..Підкажіть як це насправді.Дякую

3. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

@miafox а в яку лікарню їдете? Можна вас у ПП більше розпитати ?

4. Lyscka

Lyscka Member

Знаю, що чоловік може під'їхати в Люблін ( там найближче консульство) , з документами з пологового і протягом одного дня все роблять. Недавно , по якихось львівських новинах показували сім'ю , народжували в Жешуві, в pro familia, то казав батько новонародженого, що в консульсві ідуть назустріч і все швидко роблять. Ще мені здається , що потрібно свідоцтва про народження батьків та свідоцтво про одруження.

5. Lyscka

Lyscka Member

не можу знайти цього відео , але знайшла ось таке:Єдина незручність польських пологів для громадянок України - оформлення документів на дитину. Після її народження лікарня надає батькам витяг з реєстру, з яким треба звернутися в муніципалітет міста в якому народжували, де батькові чи мамі дадуть документ, що підтверджує народження малюка. А потім необхідно їхати в Люблін, де в Генеральному консульстві України випишуть свідоцтво про народження дитини. Лише після цього - з таким документом - дитину можна везти в Україну. Так розповіла Світлана Герасимова.

• Інформативно Інформативно x 2
  6. Raven

Raven Мама малятка

Генконсулят найближчий до Перемишля є в Кракові

7. miafox

miafox Member

Інформація для тих хто цікавиться пологами в Польщі.Телефонувала в консульство-в Любліні виробляють документи на протязі 1 дня, але потрібно мати переклад на укр мову (десь 40 злотих буде коштувати) документу,який вам після пологів треба взяти в Ужонді міста+зробити 2 фото як на документи-вашого новонародженого малюка+свід.про шлюб і ваші закордонні та внутрішні паспорти.Дитині там зроблять щось подібне до проїздного документу,з яким ви зможете перетнути кордон.За ці послуги треба оплатити 180 зл.
    --- дописи об"єднано, 23 Грудень 2015 ---
    В Pro -familii підняли ціну-6500 зл,але для тих хто має страхівку польську (яку незнаю) або КАРТУ ПОЛЯКА-ВСЕ БЕЗКОШТОВНО.(теж туди телефонувала,тому це інфо яку надали на інфолінії)

8. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Не розумію як просто з картою поляка в про-фамілія можуть бути безкоштовні, якщо безкоштовні тільки для тих, хто має страхування NFZ?
    --- дописи об"єднано, 23 Грудень 2015 ---
    @miafox тримаємо за вас з малюком кулачки! І чекаємо розповіді про легкі пологи :)

9. Марточка

Марточка Well-Known Member

Також думаю, що з картою поляка тільки - ні, хтось десь писав, що цього мало

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

і я сумніваюсь щодо карти поляка, адже з нею людина не сплачує податків щомісяця з зарплати, то які пологи можуть бути безкоштовні ? по карті поляка людина має право тільки на якусь екстрену швидку допомогу, чи щось таке, там купа нюансів. Колись в свекрухи була червона велика пляма, чоловік з нею на швидку ходив, то з неї брали гроші, вона має карту поляка.

11. miafox

miafox Member

В уставі про Карту поляка-пологи є якраз екстренним випадком,коли NFZ покриває всі витрати.Я особисто була в пологовому в Перемешлі і домовлялася про пологи по Карті поляка-то сказали що все безкоштовно.А оскільки Про фамілія заключила договір з NFZ то і там пологи будуть для полячок та власнийь Кп -безкоштовні.Доречі з 2016 р.-розширяється ряд прав та положень для власників Кп(будуть більш наближені до прав поляків).Можливо що і на кордоні буде лояльніше відношення.(принаймні є такі сподівання)
    --- дописи об"єднано, 24 Грудень 2015 ---
    Написала те що мені сказали по телефону...Хоча я їх питалась чи були в них такі ситуації-то в про фамілії сказали що ні,але ходив лікар питатися в страховика-і потім сказав мені що все покриє NFZ.Думаю просто багато знаючи що то приватна клініка,навіть не намагаються запитатися про такі випадки.

12. Vittoriya

Це так цікаво :) , ми тут платимо не малі податки до речі. Не чесно виходить :) :P. Пологи екстренний випадок з домовлянням наперед?

13. miafox

miafox Member

На жаль дівчатонька,думаю більше нічого у цьому питанні не дізнаюся,бо ця думка про Про фамілію прийшли мені аж на 39 тижні,ну це вже трохи запізно..Раніше б..я б зїздила туди і все достовірно б взнала,а так хто ще має час,можливості та КП- дізнавайтесь та розповідайте іншим,бо на жаль за 9 міс. пошуку інформації,я так і знайшла таких випадків,хоча впевнена що у Львові є багато власниць КП...
    Ну в їх місцевих лікарнях я немогла домовитись з якимось лікарем -мені сказали тільки в акушерському відділенні,що коли почнуться пологи,викликати швидку яка мене завезе до них,або приїхати самій І при собі мати КП і все.Питалася чи потрібно буде якась оплата,щоб я була в курсі і мала кошти-сказали що ні,ну хіба якісь додаткові потреби в мене будуть,але так наперід вони не можуть передбачити...

• Подобається Подобається x 1
  14. Марточка

Думаю то мається на увазі хто має карту поляка і платить податок в NFZ, тобто хто живе в Польщі, а якщо наприклад люди, які не живуть там, а просто мають карту поляка-відповідно не є застраховані, не мають такого права

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Vittoriya

По карті поляка жити в Польщі не має людина права. Якщо людина працює, то робить карту побиту , часового або сталого (якщо має карту поляка, то одразу може робити сталого, але карту поляка забирають) . Карта поляка є для того, аби відвідувати в Польщі родину.
    Я не дуже розумію як можуть бути пологи безкоштові, як вони реєструються? Це ж всюди потрібен песель(ідентифікаційний код), щоб власне по NFZ було, а песель дають на основі карти побиту.
    З сайту інфолінія міграційна
    Тобто застрахуйся і тоді народжуй, якось так. Це логічно

16. Марточка

@Vittoriya ну типу так, я то розумію, що для роботи потрібна карта побиту. Але наприклад в мене чоловік працював в Польщі, а я жила з ним просто на основі карти поляка, хто ж знає)) ( маю право перебувати 365 днів і все ), і страховку в NFZ також не робила, то ж якби наприклад була вагітна і прийшлось родити, то змушена була б оплатити за пологи 100%

17. Vittoriya

Але ж з картою поляка всерівно потрібна віза , хіба нє?
    Невідомо, чоловік же працював

18. Марточка

@Vittoriya ну так, потрібна віза, але дають на 365 і не мусиш мати стахівку( по власному бажанні)

Одним словом, визначили, що по карті поляка пологи не будуть безкоштовними.

19. miafox

miafox Member

Тоді як розуміти,чому мені в польскому шпиталі сказали що потрібно мати тільки карту і все..Ось що написали,а потім коли їх відвідала то пояснили те саме.
    Witam
    > Oczywiście przy posiadaniu Karty Polaka poród oraz koszty noworodka
    > -bezpłatne.
    > W związku z tym zapraszamy Panią do odbycia porodu w naszym szpitalu.:-
    Iwona Karasowska-Stepaniak
    >
    > Kierownik Działu Umów i Rozliczeń
    > Wojewódzki Szpital im.Św.Ojca Pio w Przemyślu
    > ul.Monte Cassino 18
    > 37-700 Przemysl

20. Vittoriya

то виходить, що пологи приймуть і дитину оглянутт, а побут далі оплачувати?