Політика, вибори і йойкання на тему

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Rodionochka, 31 Березень 2019.

1. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Бот - (від робот) вид комп'ютерних програм, що імітують діяльність людини. Потім ботами стали називати фейкових користувачів "на зарплаті", які з багатьох "лівих" аккаунтів розносять фейки і підтримують срачі в обговореннях.
    Порохоботами прихильників П в інтернеті обізвали противники (типу адекватні люди не можуть підтримувати Пороха, то всьо на зарплаті. Мене, коли висловлювала в коментарях свою точку зору вже ближче до виборів, навіть звинувачували, що відробляю Порохову тисячу гривень... Були ж і Юлеботи ггг. Хоча більшість прихильників П якраз реальні. Але порохоботи - то порохоботи, і спочатку іронічно, а потім вже і звикли себе так називати. Навіть групу з однойменною назвою створили.

• Подобається Подобається x 3
  2. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

@Shapokliak OMG, Ви серйозно думаєте, що я не відаю, що звідки взялося?))
    Про те, що Порошенка звинуватять в не виграші... чесно, я стримуюсь сильно, щоб не писати. По-секрету: Зе мав стати президентом вже в першому турі, тому дякувати Порошенку і ко, що маємо ще 2-ий і ,можливо, маємо шанс мізееерний.

3. Dominika

Dominika Well-Known Member

Так, ви дійсно не зрозуміли про що я. При тому самі ж відповіли на питання
    про що дебати? За відсутності програми, вектору, бажання і т.д. Дивитись як "матьорий" політик і "перший день в першому класі" Володя зійдуться у спарингу? Хто кого? Невже не зрозуміло. Хтось щось нове там побачить-почує. То як випустити на льодову арену чемпіона Європи з катання і хлопаку, який вчора вперше встав на ковзани. І ще публіка скандує "давай, давай" чим не шоу? Я не проти дебатів. Я проти ТАКИХ дебатів.

4. marianast

marianast Well-Known Member

Я розумію, ви переживаєте за слабкішого. В нього дійсно нема шансів виглядати достойно. Він зганьбиться, порохоботи рознесуть його відповіді на цитати і меми. І всі довго будуть сміятися, а може і знущатися з володьки.
    Але це шанс команді за ширмою зе полиняти на пару відсотків. Моральні втрати самого кандидата мене зовсім не зачіпають.
    І він не новачок в політиці. Він там відсутній фізично і морально.
    Думаю, що достойно іти до кінця в справі за яку взявся, а не ховати голову в пісок

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
  5. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Вже зо два місяці, як думаю, чого в нас такий електорат. І зробила такий висновок для себе:
    Людей виховує сім'я. Важко сподіватися на інші погляди дітей (за деякими винятками особливо розумних і талановитих , які "вирвались" з сірості і серед розумних набралися корисного). Це щодо тої надії на покоління Незалежності, які будуть вільні, не зазомбовані Совком і будуть змінювати життя на краще. Скажіть, будь ласка, як , коли дома весь час торочать, що держава повинна, що державу треба намахати, а ні, то намахають тебе, що треба офіційно мінімалку, бо субсидії, а неофіційно зверху, але в мами пенсія мала, то Порошенко вкрав. А комунальні великі, а газ дорогий, а в Коболєва яка зарплата... що, вивів Нафтогаз в прибуток? Дофіга податків в бюджет пішло - так на хліб не намажеш...
    Демократію треба, незалежні інституції треба, свободу слова і бажано Вконтакті теж... А чого Порошенко нікого не посадив? Як так , впливу на суд не має, що таке кажете? Які такі незалежні суди? Де відрубані руки?
    Можна ще дофіга писати, не буду, бо суть зрозуміла.
    На виховання в сім'ї держава вплинути дуже не може, АЛЕ може вчити в рамках програми середньої школи , давати мінімальні знання про структуру державних органів, їх функції і підпорядкування. Це абсолютно не складно, і дітям було би цікаво і корисно. Тоді, коли стукне 18 і будуть вибори, можливо не поведуться на пусті обіцянки, які в принципі не можна виконати, бо не в компетенції Президента.
    Давати мінімальні поняття з економіки, що таке дохід, витрати, чистий прибуток, які основні податки платить бізнес, а які - фізичні особи. Як наповнюється бюджет і пенсійний фонд.
    Задачу на нарахування зарплати - скільки нараховано, скільки податків утримано, скільки ЄСВ сплатить роботодавець під силу розв'язати дитині вже в 5 класі. І дати домашнє завдання запитати в бабусі про розмір її пенсії . І нехай прикинуть, скільки треба заробляти і перераховувати внесків їх батькам, щоб бабуся мала ту пенсію при солідарній системі.
    Тоді би не було розмови , яку я почула між двірниками , коли підняли мінімалку з 1600 до 3200 : " Та що вони дурять, во дали тілько 2500, двайціть процентів забирають зволочи. Нащо казати, жи 3200 зарплата... ".
    Вчити, як розподілити сімейний бюджет, щоб вистачило і на комуналку, і на їжу, інші базові потреби, як зробити заощадження "на чорний день" і т.д.
    Діти мають знати, що дешевої халяви просто не буває. Так воно працює у всьому світі, а в нас батьки з совковими рудиментами передають хибні уявлення і дітям.
    Звичайно, це не про всіх, багато людей давно зрозуміли все це і не чекають "милості від природи", але далеко не всі. Тому таке електоральне поле...
    Чому всі роки незалежності не робилося нічого по вихованню власне громадянина? Певно тому, що "верхівці" всі ці роки був вигідний саме некомпетентний виборець, якому можна знову і знову "впарювати" манну небесну...

• Подобається x 10
    • Зе бест! x 8
    • Погоджуюся x 6
    • Не подобається x 1
    • мімімі x 1
  6. Dominika

Не зовсім так, але і не без цього))) Я швидше за гарну гру. За сильних суперників, які зійдуться в пристрасній боротьбі(дебатах). Хочу бачити сильних опонентів.

7. marianast

marianast Well-Known Member

Маємо те, що маємо (с)
    Дебати мають мізерні шанси відбутися, тут навіть нема причини для дискусій.
    Люди які зробили ставку на правильну медійну картинку цього не допустять.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  8. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

які кандидати такі і дебати. не бачу сенсу когось жаліти. Тут коломоя веде переговори щоб "невпинною працею" впихнути ватажків ордло в ВР і взяти ті ДИниРИ на відбудову за кошт України а Ви переживаєте за дебати... хлопчик вже дорослий, йому давно за 40 рочків, сам зможе попісяти.
    зі свіжого: "ти мені не кажи шо він/Порох/ зробив, давай поговоримо про те чого він не зробив..." люди нівелюють досягнення, їм потрібен лише негатив. Кожен прихильник президента повинен бути дуже дуже хорошим оратором щоб зуміти переконати іншого. І загалом це голосування проти виглядає як помста тих у кого не вийшло хоча вони навіть не спробували.

Останнє редагування: 3 Квітень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 1
    • Баян Баян x 1
  9. Dominika

та от власне. Я якраз і хочу дивитись на норм політиків, а не на те як пісяє 40 -літній Володя, хай навіть він це робить сам.

10. Lintiajka

Lintiajka Active Member

• Подобається Подобається x 7
  11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

@NataliaFed а ви за кого будете голосувати? :)

12. sherry

sherry Well-Known Member

Виборці Порошенка ламають рейтинг свого президента - 24 Канал

Не вміємо ми поважати вибір і переконання інших людей, сприйняти що ваша думку не єдина.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

не переконаєш, у мене таке зі свекрами. аргуменували, наводили приклади, все закінчується страшними сварками, тому краще кинутися того.

не скажу що прихильники Зеленського більш толерантні. обидві сторони - хороші, не треба кривити душею.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  14. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Так, бо розгрібати (якщо ще щось залишиться) будуть не лоялісти. Я так взагалі технократка і вважаю широку демократію злом. Але в дискусії з переконування не вступаю, бо дискусія можлива лише тоді, коли є розуміння з обох сторін, все інше - срачі на тему. Я своїм близьким, з ким стосунки близькі, просто кажу: "раз ви вже питаєте мою думку, то просто голосуйте за Порошенка. Переконувати не буду, я просто впевнена". То все горохом об стіну.

• Подобається Подобається x 3
  15. sherry

sherry Well-Known Member

а я про обох і кажу

16. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Та ж були колись дебати між Януковичом і Ющенком. А толку?
    @Akina кидала дуже інформативну ссилку, чому виборча компанія ПП провалилась. Не було жодних пояснень простому народу про здійснені реформи. А що бачать люди? Пообіцяв за два тижні закінчити війну, не виконав, високий курс, високі тарифи. У мене все село було за Зе, і я їх розумію, вони не побачили прогресу. А люди такі, якщо не бачать, його немає.
    Тому звинувачувати когось, чому він не проголосував за Порошенка, смішно і недоцільно.
    Але є три тижні і все в руках ПП, в кого, як не в нього всі важелі керування.

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Не погоджуюсь!!! Дуже навіть цікава. Я дуууже хочу, щоб він озвучив все, що хоче робити. Дужеее! Бо ось його команда відкрито говорить, що «зе нічого не обіцяв» щодо представлення команди» тощо. Хай говорить, хай говорить. Потім буде, що спитати. А так ми все самі собі придумуємо.
    --- дописи об"єднано, 3 Квітень 2019 ---
    Ну зараз так виглядає, шо треба перед зе стелитись, бо більша ймовірність, що він пройде. А ще це «вмивання рук». Для чого щось говорити, когось підтримувати. Особливо, якщо ти хочеш, щоб він пішов. Ну і ти маєш амбітні плани щодо займання хоч якогось теплого крісла.

• Подобається Подобається x 2
  18. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Таке б не тільки дітям, а й деяким дорослим вартувало би навчитися.
    Особисто я готова була б заплатити за те, щоб мою дитину навчили тому, що написала @Shapokliak

19. Jusi

Jusi Ловець емоцій

В багатьох ми спитали про виконані обіцянки, і ще більше їх виконали :sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Які кандидати, такі й дебати. Дуже сумно, але то не лише кандидат, то потенційний переможець. А дебати - то таке.