Політика, вибори і йойкання на тему

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Rodionochka, 31 Березень 2019.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Так, я геть не маю ілюзій, що пересічний галичанин має в голові менше бубок, ніж пересічний житель сходу країни. Там ще в тому коменті було, що "у вас на западе монтажник получает больше, чем у нас бизнесмен", хоч я не знаю, звідки в них така інформація. В нас на селах завжди жалілися, що на сході получають більше, бо там заводи. Та короч, то мряки. Але кажуть, що то не тільки в нас. В Словаччині якась пані теж на популізмі виграла вибори, у Франції взагалі хаос якийсь, Америка теж собі клоуна вибрала (але їм легше, їхня держава зможе витримати парочку клоунів). Піпл хоче фану і дешевого бензину.

• Подобається Подобається x 3
  2. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

я знаю таких монтажників))) але тут той самий принцип, ці люди теж ведуть власну справу і шукають клієнтів а не сидять на ставці. Просто вони скромні і не називають себе бізнесом))) а просто кажуть "я сантехнік, я монтажник".

• Подобається Подобається x 1
  3. MalvinkaLv

MalvinkaLv Well-Known Member

а тим часом в окружному адмінсуді Києва йдуть торги...сьогодні відбуваються судові дебати по справі за позовом Коломойського до Нацбанку, Фонду гарантування вкладів фізосіб, КабМіну, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку щодо націоналізації «Приватбанку»...а після дебатів суд піде в нарадчу кімнату приймати рішення :) яке? про яке домовляться;) : повертати Приват Коломойському чи залишати державі:)

4. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

про Приват, який "віджали" в Коломойського.
    Моя думка, яка базується на деяких знаннях і досвіді роботи в банківському секторі.

Приват вже давно виконав ті задачі, для яких він був потрібен Коломойському.
    Приватівські маніпуляції з торгами на валютному ринку грали важливу роль в девальвації гривні. Роками.
    Привату було видано запаморочливі суми стабілізаційних кредитів від НБУ (суми співставні з певним %% золотовалютних резервів України. Не сотими, не десятими відсотка, а цілими одиницями відсотків). Під заставу "повітря" (наприклад, АЗС Укрнафти в уже анексованому Криму).
    Ці кредити були виведені за кордон, і маю підстави вважати, що ніколи не будуть повернені.
    Це на макро рівні.
    На мікро рівні у Привата височезний рівень простроченої заборгованості.
    І маса порушень закондавства в частині фінансового моніторингу, валютного законодавства, кредитних нормативів.

Якби не така висока частка грошей фізичних осіб в Приваті, самим правильним шляхом було б введення тимчасової адміністрації і, ймовірно, подальшої ліквідації.
    Але й це "бідний, утиснутий Порошенком" єврей прорахував, і частка ринку Привату на момент дефолту була настільки великою, що його просто не ризикнули б віддати в процедуру ліквідації (через те, що народ за свої гроші організував би черговий майдан), тому обрали шлях націоналізації (тобто повісили ще один важезний тягар на і так немічну державу).

При цьому всьому я підозрюю, що мав місце чистої води "договорняк" між Порошенком і Коломойським, і останній ще й виторгував собі непогані відступні за Приват.
    Йому достатньо було шантажу тим, що він дасть вказівку і система Привату "ляже".

Тому особисто я не вірю в страшенні збитки Коломойського, понесені за часи Порошенка.
    Євреї завжди домовляться.

І ось ці всі суди, і 30% голосів за Зеленського в першому турі - це просто збір аргументів для підсилення своєї позиції в переговорах за щось, що Коломойський дуже хоче отримати.

Якщо що, я голосувала за Порошенка.
    Але не від захоплення результатами його роботи а з чистого прорахунку, що, на мою думку, на сьогодні він - найменше зло з усіх запропонованих варіантів.

Останнє редагування: 2 Квітень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. shparynka

shparynka Well-Known Member

6. Raven

Raven Мама малятка

Про воєнний стан читала недавно в фб, що вони мали запустити тестовий режим того всього, щоб подивитися як це працює. І самі призвали, що багато чого ще треба доробляти, а те якою ціною вони то провернули, мені теж не подобається

7. Kroshka Enot

от власне.
    І взагалі, постфактум вже можна говорити
    А я щось не сильно в це вірю.
    Планові тестування по іншому трішки організовуються.
    А не ціною життя молодих хлопців.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Raven

Raven Мама малятка

@Kroshka Enot, це було якесь збіговисько журналістів, виступав мо і пп. Тобто за тестовий режим реально говорилося. Але військовий стан почався після наших моряків. Я на початку ще думала, для чого вони наривалися.

9. Kroshka Enot

я теж таке читала, зокрема в фб котрийсь блогер писав після "неформальної" зустрічі з ПП, на яку запросили всіх топових блогерів.

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

11. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Дууууже гарно розписано чому Порошенко провалив свою піар компанію і більшість людей не знає про нього взагалі нічого хорошого, лише не всім потрібне "армія-мова-віра" + бруд що лився на 1+1 і тд
    Olha Yevstihnieieva

• Подобається Подобається x 5
  12. marjana lv

#хочубачитидебати
    Отож Зе пробує втекти від публічних дебатів аргументуючи це тим що людям це не цікаво. Давайте допоможемо зе зрозуміти що нам це дуже цікаво. Тегаємо зеленського, 95 квартал і всіх його працівників хай донесуть начальству ситуацію. Також пропоную задавати питання про дебати на турне Ліги Сміху, якщо раптом хтось туди піде. Також прошу передати вітання Тарасу Стадницькому, загорецькій і хто там ще є з Тернополя чи Волині і вважає що поза політикою це коли тобі платять хороші гроші.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  13. svoybox

svoybox Well-Known Member

Вибачте, не втрималась

• Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

15. marjana lv

Прочитала закон про вибори президента.
    Ахахаа, вважаю що зе не володіє державною мовою, а станом на сьогодні виглядає що і з російською в нього теж проблеми коли починає говорити без завченого тексту, отой суржик навіть в зека був кращим.
    П.с. дебати 100 % мусить вести скрипін, він цю тему вміє розвинути.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 4
  16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Я за дебати.Завжди. Але, якось однобоко на сьогодні ґанити Зеленського за відмазки, не згадуючи відмову Пороха в 2014 приймати участь в дебатах. І в 2019 перед першим туром він також гонорово нікуди не з'являвся.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Kroshka Enot

• Інформативно Інформативно x 1
  18. shparynka

shparynka Well-Known Member

Бачили нову фішку? То Зе з Рейганом порівнювали, то тепер вже з Йоном Гнарром, мером Рейкявіка, якого теж вибрали по приколу, і він зробив дуже багато для столиці Ісландії. Що з тим, що тим порівняння взагалі недоречні .

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

А ви помітили, що ті, що за Порошенка, то так відкрито це заявляють, можна сказати, що гордяться своїм вибором, а ті, що за ЗЕ- то в них, або «секрет за кого», або «ще не визначились», або просто читають і мовчать, як от у нас на форумі :girl_crazy:
    Порошенко виграв в першому туру, наскільки я знаю, то першим туром дебати не обов‘язкові, по бажанню. А перед другим-вже мусово. Можливо, помиляюсь.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  20. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Монобанк молодий Дубілет замутив, він продвинутий програміст і певно не останню роль грав в розробці ПЗ і для Привата в свій час, коли старший Д. був головним менджером, чи як там правильно. Дуже розумний хлопець, він в Англії теж мав якийсь проект запускати, їхні інвестори ніби були зацікавлені. Бачила колись випадково інтерв'ю на 5 каналі, було що послухати.
    --- дописи об"єднано, 2 Квітень 2019 ---
    Ніби і є такий пункт, про дебати, але не мусово, законопроект про "мусовість" недавно зареєстрували, але точно не встигнуть прийняти. Так що по бажанню, а самі дебати або неучасть кандидата у них мав би оцінити виборець.