Політика, вибори і йойкання на тему

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Rodionochka, 31 Березень 2019.

1. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Про протиповітряну оборону то точно? Сумніваюсь, що поляки (нато) її застосують, доки "щось" не долетить аж до кордону. По великому рахунку, на нас всім пофіг, оголошувати війну Путіну вони не будуть, поки перша бомба не впаде на Європу...
    А в іншому - погоджуюсь, і в суперечках в соцмережах я дуже акуратна, толерантна, наводжу аргументи, картинки з написами типу "скільки в нас дебілів" не перепощую, а толку... Переконати нікого не зможу - абсолютна більшість людей з моєї "матриці" переконувати не треба... а незнайомих як переконати? Перепощувала нормальні аргументовані дописи, напр, від Уки, і т. п., те, під чим я справді можу підписатися. Але здається певна частина людей таких довгих текстів не читає. Навіть на спрощений список досягнень, а не зрад, реагують однозначно, заслуги президента в тому нема, всьо народ сам досягнув, на хліб не намажеш - і далі по методичках... Особисті бесіди якби було з ким, то вела би, не стану ж по хатах ходити, як свідки Єгови. Тай таке. Ще проголосую в другому турі - і най ся діє Боже воля. Пів року до осені різких кроків може і не бути, ставки надто високі, багато хто вже на низькому старті. Сподіватися на парламентсько - президентську респ., готуватися до осінніх виборів. А до того часу, може, хтось і прозріє, бо точно ніхто нічого грубшим шаром на хліб не намастить...

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А в мене в оточенні є одна людина, яку я дуже поважаю і вважаю досить розумною, ерудованою та такою, яка легко розбирається в різних життєвих ситуаціях. Часто радилась і прислухалась до її думок. Так от з політичним у нас не складається. Ще декілька років тому мали необережність за столом зачепити питання політики. І тут почалось таке, що словами не передати. Ми реально майже всі пересварились. На рівному місці. Всі залишились при своїй думці. В той час та людина була фанатом та сліпим послідовником Юлі. Я не могла зрозуміти як можна так свято вірити в людину, яку ти не знаєш. Тепер ця людина вірить в зе. Я розумію, що всі мають право думати і робити вибір. Але мені не дано зрозуміти як людина, яку я знаю практично все своє життя, знаю її погляди на все і всіх, знаю вподобання, відношення до національного, до війни, до бізнесу тощо може говорити і напевно вірити в такі от речі. Це для мене нонсенс і загадка. І мене то болить ще дужче. І десь дуже глибоко я розумію чому так. Але та лбдина того не вИзнає, хоч би що. Бо вона не звикла признавати свої помилки, признавати, що існують інші правильні рішення, що не лише вона така «прицільно глибоко бачуча». Короче, зачепило мене це дуже. Мусила з кимось поділитись.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ari

Ari Well-Known Member

Сьогодні краєм ока дивилась інтерв'ю Кошкіної і ко. І от мені не виходить з голови думка, (зараз немаю можливості розписувати)що зє козир в рукаві бєні, і він веде торги з Порошенком. Після підрахунків голосів ставки виросли, тому на чому зійдуться По і ко аби зняти валодю з другого туру -тут невідомість.

Останнє редагування: 2 Квітень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Креативно Креативно x 1
  4. MalvinkaLv

MalvinkaLv Well-Known Member

І це найстрашіше, бо не знаєш, чого очікувати від людини, в якої забрала бізнес і конкретно підіпсувала життя влада цієї країни. Не можу навіть уявити, що беня задумав.
    А на Зе просто лиця нема, от якийсь наляканий він. І ці тупі жарти на першій імпровізованій прес-конференції - ніби самозахист, коли не знаєш, що сказати. Напевно, сам не очікував такого результату, і чи хоч усвідомлює він, куди попав?..

• Подобається Подобається x 1
  5. Rodionochka

Сумніваюсь. Навіщо знімати, якщо можна мати свого ручного? Ще ж парламентські будуть. Краще вже свого), бо домовлятись то справа така, сьогодні так, завтра по іншому.
    Ну і мені теж здається, що зе то зовсім не треба. І несподіванкою то теж не могло бути, бо соцопитування він таки мав, і мав би знати до чого готуватись. І якби він такий був сам по собі, то точно б знявся.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. whisper

whisper Well-Known Member

я шокована, напевне як і не мала частка українців, мені соромно, вперше в житі мені стидно буде десь за кордоном сказати звідки я, мені соромно дивитись в очі знайомій якої брат загинув на фронті, мені так соромно....... наші люди зажрались бо задобре живуть, маю знайомих купу пенсіонерів з 1600 грн. пенсії і вони більш свідомі громадяти ніж ті що заробляючи сотні тисяч платять податки як з ФОП і ще не задоволені їм потрібні зміни..... то жах. Проаналізувавши, зрозуміла для себе що не через матеріальне голосують за Зе, а тому що в них нема ідентичності що вони українці, їм не важлива мова, не важлива релігія, не важливий пристиж країни....

7. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Для пенсіонерів нічого не зміниться за будь-якої влади, а для зубожілих побачимо. Мало би стати гірше в плані ведення бізнесу, але то такоє, хто хоче працювати - буде працювати, хто хоче пакращень - піде в тінь, стане на облік в ЦЗ, йому будуть платити якісь копійки, він собі тихенько буде без податків лівачити. Престиж країни, мова і все високе - це уділ дуже малої кількості людей, з тим давно треба навчитися жити. Прочитала коменти в однокласника свого. Поважаю його дуже, бо нарешті пару років тому відкрив свій бізнес, працює офіційно, дає роботу людям і ясно, що остерігається зараз за свою справу і за свої гроші. Комент чувака зі сходу: "Так вам бизнесменам конечно, что хорошо, а мне на 11 тисяч нужно и алименти ребенку от первого брака, и двоих от второго содержать. Я человек простой". І комент іншого однокласника, який, перепрошую, хіба триндіти добре вміє: "Та такі як ти хіба будуть за того га..на голосувати". Блін, мені образливо за нього. І за всіх тих знайомих, які відкрили свої справи за останні роки і автоматично стали ворогами "простих людей", яким хтось має дати. Отак по суті, то з бюджетників мені шкода лікарів і вчителів, бо вони заручники ситуації в державі, вони вчилися на конкретну професію, без якої суспільству не обійтися, а мають мізер з того. А решти мені не шкода. В мене таке враження, що більшості людей важливо, щоб комусь не було краще. Комунізм чистої води. А ще оте "виросте покоління, яке не знало совка, і будуть щось змінювати". Ну, виросли. Получите-распишитесь.

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Ari

Ari Well-Known Member

Якщо коротко- беню дуже " образив" Порошенко -, активи, рахунки, та навіть те що він в Україну боїться їхати, хоча інші олігархи тут і дальше. Він людина бізнесу, масштабного бізнесу, немолодий, в Ізраїлі бізнес не розпочне, підозрюю там свої правила. Вигравати суди для нього довго, це не наші суди))) та і чи буде виграш в його користь.
    Зе для мене,
    навіть не маріонетка, а так новий фейс. Якщо піпл в Україні його пропустив, то світ цього не зробить. Якщо Яник, хоч якось вмів говорити, то зє просто губиться, так тексти вчити він вміє, але жива дискусія його заганяє одразу, а керівництво державою не лише сидіння в кабінетах і давити милу усмішку, або переводи все у жарт.
    Тут питання- якщо таке" імеє право бить" то бені я думаю більше би хотілось по тихому все його назад, і тиха єврейська старасть, хоча - він авантюрист, і може щось нове крутити, типу новий гарант знімає всі арешти, відзиває позови( не впевнена бо незнаю процедур). Поживемо побачим, не думаю що все нам буде відомо, і як би вчинив чи вчинить Порошенко.

9. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Мій чол з Миколаїв обл. Як відомо на півдні найбільше голосували за Зе. Так от їх село не виключення. Балакають між собою люди хто за кого і чого. а один і каже- так Зе обіцяв ціни на газ знизити. Тому і за нього голосував.. і взагалі там люди інші. то тре там побувати-бачити..

10. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Ті що голосували за Яника тіж області і за Зе, він розмовляє російською, і за неї, заставляти і примушувати вчити українську і говорити українською казав що не буде, так же із пресою і телебаченням, бо ж всім так зручно і менталітет. Ну і стосунки з росією, він хоче миру з ними, а ми перемогти. Думаю в Бені був інший план, Юлька і Зе в другому турі. І він в дамках, недарма плюси так мочили Пороха. І Беня вже попереджував що хоче компенсацію за Приват, знову будем скидуватись всією державою

11. Rodionochka

Яка тиха старість)))? Це буде дуже захоплююча гра. А саме головне для бені, чужими руками. Кине зе під танки. Вони загрались. І грати дальше зе не хочеться, і вийти з гри він вже не може. Сумно, що всі ми ляльки в чужій грі маріонеток.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  12. Ari

Ari Well-Known Member

Та чому, коли тобі повертають твої міліарди, виконують твої умови))
    Але ці вибори, для ко також невідомість, все залежить від його апетиту і що на кону. Сценарій пишеться по ходу, он зє сказав, що буде на дебатах, а вже зіскакує.
    Дожилися... вивчаємо біографію олігарха, а не претендента в президенти.

13. Dominika

Dominika Well-Known Member

Цікаво і смішно спостерігати як принишкли наші чиновники високого рівня - не знають бідолашні, "перезуватись" вже чи ні...

• Смішно Смішно x 6
  14. marianast

marianast Well-Known Member

Вже зіскакує?
    Прогнозовано, але шкода. Я би дивилася з радістю. То був би єдиний момент за останні років 10, коли б я не перемкнула канал побачивши зе.
    Від виборів до виборів демонструємо стабільну картину - окремо велика Україна, окремо Галичина.
    «Консолідація нації» відбудеться лише тоді, коли вони нас ментально поглинуть. Мають шанси.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  15. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Вони вже там всі, плескаючи в долоні,на чумаданах сидять.[​IMG]

Надіслано від мого SM-A750FN, використовуючи Tapatalk

16. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Отут погоджуся. Вже зараз чисельність російськомовних, переселенців зі сходу у Львові значно зросла. А якщо доплюсувати тих кому байдуже якою мовою говорити і в якій країні жити, то вже дуже і дуже сумно.

17. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Спокійно, не вс*ремося!
    І не такі часи Україна переживала. І Львів зокрема.
    І Польщу, і 2 совітів... Крали всі, і Кравчук (один Чорноморський флот згадати), а Лазаренка пам'ятаєте? Але мафія, як на мене прийшла з Кучмою (як на мене, то з нього почав отой домбАс перти до влади, то такий Дон Карлєоне...), і Яника з азіровим ("мАлАдАя но опитная команда", як так всьо швидко пішло, о-о-о, такий механізм вибудувався. То дійсно професіонали). І зе переживемо. Боротьба триває. Контроль влади суспільством, активна громадянська позиція і тд. Зе в політичному сенсі слабкий, ні команди, ні програми внятної.
    А своїм дітям сильніше вчити англійську і німецьку, там буде видно...
    На згадку:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

Такі речі кажуть і місцеві "прості" люди яких мало обходить що маючи "свою справу" ти вже 10 років не був у відпустці, і ведеш консультації коли зручно клієнту, а ще в такому віці тобі доводиться вчитись і підвищувати кваліфікацію, постійно придумувати нові рішення. Такі ускладнення не для "простих" людей, їм потрібна стабільна робота по графіку, пивас, телевізор і щоб менше думати, хоча від чужого халявного бабла вони не відмовляться.
    І загалом оте "Я человек простой" то як синонім відмови від розумової діяльності для покращення матеріального стану. Дуже шкода що ці люди не усвідомлюють що вони можуть так само або й краще. В моєму оточенні всі "бізнесмени" - вихідці з "простих" сімей/людей. Далі лише аналогії про те що заважає в балеті...
    Баба яга проти! Пам*ятаймо що як на нас впливають так і ми впливаємо, багато з тих хто сюди приїхав також змінився. Потрібно бути мудрішими і не впадати в паніку . Зокрема, мене дуже підтримує те що Захід має свою думку і не ведеться на телевізор, тут є люди яким можна довіритись і від яких можна чекати підтримки, ми теж частина цієї країни. Ну і не забуваймо про людей які невпинною працею змінюють цю країну і бачать її лише в Європі . Далі кожен може навести свій список, а в мене це волонтери які своєю енергією, стиснутими зубами діставали і постачали неможливе, добровольці і військові, справжні вчителі і лікарі, громадські активісти, Іван Примаченко, Омелян ван лав (мін.інфраструктури), дипломат Дмитро Кулеба і люди які їх підтримують, фенікс, ну і звичайно всі дописувачі ДП :kisss: і інші "співчуваючі"... так щось я вже довго пишу ті мемуари.
    Нам не можна розкисати бо у нас вже є більше ніж було в наших предків.

Останнє редагування: 2 Квітень 2019
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

@Arapeta все так, переживемо. Одне зле- щодня хтось під кулями, гинуть... така ціна того "переживемо".

20. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Та давно вже Порох планував введення миротворців, але здогадайтеся хто це рішення блокує? (а певно скажуть знову обіцяв і не виконав, як то тільки від нього залежить). Я на це сподівалася, хоч вроді "заморожений конфлікт" те-се... Але в Югославії вони ж допомогли. зе буде дагаварівацца... мо де на Львові зійдуться...(