Полімерна глина, ліпка - вироби, поради

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем Wanderlust, 11 Листопад 2009.

1. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Відповідь: Полімерна пластика: де купити/замовити, спільні замовлення

Я там дивилася, на жаль не бачила того, що треба, хоча магазинчик нічогенький, цікавого трохи є.
    Ще знаю, що церніт продають біля офісу Експрес-мейлу, невелика крамничка, здається бачила по 17,50 грн за упаковочку.

2. froggy

froggy New Member

Відповідь: Полімерна пластика: де купити/замовити, спільні замовлення

Купила пластику і лак в магазині Арт Скринька, знаходиться в тому провулку що біля Космо(навпроти памятника Міцкевичу). Там є церніт по 17 гр і цветік

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Полімерна глина, ліпка - вироби, поради

[​IMG] тут

4. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Яка корисна книжка! Дуууже сподобався набір з 3-ої сторінки! Але там робоооти напевно. Я б хотіла такий. Ще впали в око сережки з 88-ї сторінки. Якби хтось взявся таке мені зробити :girl_flirt:

5. Ума

Ума Super Moderator

ліпила цілий вечір з малим Кроша із смешаріків... великого зліпила, разом з вухами майже на всю долоню... ох і намучилась я, навіть не уявляю як щось мініатюрніше ліпити... пальці в мене не зтого місця ростуть, але таки зліпила і поклала в розігріту духовку. через 15хв. щось смердіти почало, я думла то так має бути :girl_crazy: ще й думаю, як наша Віка щодня таке нюхає... то ж певно шкідливо! Потім здогадалася подивитися на свого шаріка... йой, знизу як підошва (він плаский з однієї сторони був, бо то мав бути магніт) :girl_cray:

перший блін... :)

а питання таке: як так ліпити, щоб "скульптура" була гладенька?особливо на мініатюрних речах? а то в мене і пальці, і згини і все на світі видно.... і ніби добре пластику розім"яла, бо змішувала декілька кольорів і кусень був однорідного кольору. а от непомітно прикріпити ручки/ніжки/вушка не виходило...

6. cleonata

cleonata Well-Known Member

я таких "блінів комом" мала огого спочатку., з свого досвіду скажу що для мене залежить від пластики, вони різні бувають і по різному малюнок переводиться, від свіжості надрукованого малюнка (чомусь), друкувала на кольоровому разерному принтері, але вони теж різні бувають, мій робив ще плівоччку таку тоненьку, от через ту плівочку воно не хотіло переноситись, вона постійно віддиралась при скочуванні паперу.((((, хоча деякі виходили гарно.треба ще читати форуми і набиратись досвіду, а я зара така лінива стала до того всього...

7. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

ще декілька посилань на л-ру з полімерної пластики

:Making polymer clay jewellery
    http://razym.ru/semiyahobbi/umeliiruki/35802-making-polymer-clay-jewellery.html

Creer ses bijoux en pate polymere
    http://razym.ru/semiyahobbi/vyaza/23218-creer-ses-bijoux-en-pate-polymere.html

Polymer Clay Techniques Book
    http://razym.ru/semiyahobbi/umeliiruki/4044-polymer-clay-techniques-book.html

8. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

не більше ніж 10 хв!!! в мене теж таке було але з Цернітом, треба кімнату добре провітрити після того. А польську варити треба!

помагають рукавички резинові, мочити пальці водою або шліфувати дрібно наждачкою готовий виріб

9. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я так першому ангелику окремо ручки пекла...Забагато розігріла духовку і забула зменшити газ...Через 12 хв. то стали не білі ручки,а два смердючих грубих коричневих слимака :)

10. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Умо, не нюхаю я такого :girl_crazy: Ви перегріли духовку, вистарчає 110 градусів, і печіть хоч 40 хвилин, ніц не буде. Є торхи запах, коли відкриваю, але він не смердючий, трохи специфічний, але не занадто.Пару разів мала прикрість перегріти духовку, але ще жодного разу нічого не підсмажила (раз вода википіла, але то були початки і я малого заспокоювала, то ніяк не вирватися у кухню). Взагалі, при потрібній температурі тримати пластику можна дууууже довго, нічого не підгорить, хіба запах почне просочуватися з духовки, але він не має бути смердючим. Читала, що Цвєтік якось не дуже гарно пахне. Але я толком з ним не працювала, а те, що придбала трохи підмішувала у церніт, щоб він бува міцнішим, але то такі крихти...

Можна у рукавичках резинових, можна руки мочити водою, можна зліпити, взяти паличку вушну, намочити у мурашиному спирті і пройтися по відбиткам пальців, кажуть допомагає. Особисто я надаягаю рукавички, рідко використовую воду. Але шкіра на руках дуже чутлива стала, бо за вечір у рукавичках, а потім шліфування-доліплювання, потім знов рукавички, тисячу раз помила руки, бо десь до малого бігала.... намастила руки вчора А-дермою, то аж пощіпувало шкіру, правда на сьогодні краще.

А я кажу, що це адський труд, але мені мало хто вірить:girl_crazy:

:confused: А це чому? Варити можна, але я успішно запікаю, її самісіньку пробувала вже декілька разів - супер! Навіть анітрохи не жалкую, що придбала з вами за компанію півтора кіля :girl_crazy: Вже більше половини не маю :girl_cool:

Вбийте мене, але я ненавиджу шліфувати! Мене від наждачки, як кажуть "металом по склу", аж морозить. Раніше напрягала чоловіка, щоб шліфував необхідне. Зато навчилася максимально акуратно ліпити, щоб не шліфувати (ото стимул був :girl_crazy: ). А зараз придбала собі мінідрель, з насадками... ото маю тепер халяву, шліфую усе, як навіжена :girl_crazy: Перший вечір, то до третьої години ночі нічого не робила, а тільки шліфувала і полірувала все підряд :girl_crazy:

Останнє редагування: 19 Грудень 2009
  11. Ума

Ума Super Moderator

а то у воді треба запікати? Бо я розігріла духовку нормально (пам"ятала, що до 110), але поклала виріб на фольгу і в духовку :girl_crazy:

я робила спочатку руками, але потім та пластика починає приліпати до рук, стала їх змочувати у воді, тоді мені деталі не клеються одна до одної, бо мокрі :) Потім стала в рукавичках працювати, але через деякий час пластика до них приліплялася і з водою було те саме - до купи склеїти деталі не могла..

12. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

феном можна підсушувати перед склеюванням

13. Abraira

Ні. Я на початку варила, то вода википіла :) А зараз запікаю. Але нащо на фольгу ставити... щось не знаю, чи то може повпливати, я запікаю на склі. Гарно запікати на кафельній плитці, просто знайти стару, або придбати найдешевшу, одну штуку в магазині (продавці в ауті) :girl_crazy:
    Доречі, якщо підсушувати феном, то пластика може нагрітися і стати ще більше липкіша, то треба вгадати. Можна вологими серветками воду витирати, вони спиртові, ворсу не залишають і гарно абсорбують усе з поверхні пластика.
    А взагалі, то треба досвід і швидко ліпити. Чим довше - тим гірше. Я сама часом лишаю щось, кидаю у холодильник і по-новому за справу, але то рідко буває. Переважно стараюся так все спланувати, щоб не переробляти, а структурно робити крок за кроком.
    Нічого, наступний смєшарік буде краще і швидше :)

14. Ума

Ума Super Moderator

дякую :) Плитку маю, а фольга, то так - то я вирішила, щоб не кластина протвінь :)

буду Нюшу ліпити :)

15. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

А ми на пергамент і в духовку, на найменший газ, десь на 20 хв., нічого не ваняло, не прилипло, все гарно затвердло, дітям дуже сподобалось, буду ще замовляти.

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я вам тут ще одну книжечку принесла:
    [​IMG] брати тут або тут

17. Abraira

Файна. Але з пластики лише одна техніка, з мілефорі, щей не для початківців (перехід кольору варто робити на паста-машині). Мені дуже подобається, особливо кольори :girl_wink:

18. Abraira

Я давно не була в такому стані потрясіння... ви би мене зараз бачили... тихий писк і жалісне нявчання, яке може зірватися на крик: "Я ТЕЖ ТАК ХОЧУ!!!! ДЕ МЕНІ ВЗЯТИ ТАКУ ПЛАСТИКУ!?" :girl_cray:
    http://www.youtube.com/watch?v=lzWCPHffqAY

19. Abraira

Нє, я в ауті... по усім інтернет-магазинам України лажу, і знайти не можу..... Хіба з росії той DECOCLAY замовляти :girl_cray:
    Ще одне відео... і піду, застрелюся... я хочу таку глинуууууууууууууууууууу! :girl_cray:

http://www.youtube.com/watch?v=xm6w_GI6Il8

Останнє редагування: 25 Грудень 2009
  20. Ума

Ума Super Moderator

Як в неї то все легко виходить!!!