Полімерна глина, ліпка - вироби, поради

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем Wanderlust, 11 Листопад 2009.

1. Натуся

Натуся Well-Known Member

Відповідь: Полімерна глина, ліпка - вироби, поради

Дівчатка,получимо ми в понеділок ту полімерну пластику,зліпимо фігурки,а що з нею дальше робити?Де варити-запікати?При якій температурі,скільки часу,де і як студити?Взагалі,де можна вичитати основні-основні правила роботи з тою пластикою?Якщо прогавила-киньте в мене лінком,пліз!!!:)

2. ermana

ermana Member

І в мене теж:o

3. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Та то не треба лінку :)
    Зліпили те, що задумали (думаю, варто у рукавичках медичних, щоб відбитки пальців не лишалися, бо та пластика дуже м"яка)
    Хто має духовку - поставили на зворотню сторону сковорідки, чи будь-чого, що має рівну і чисту поверхню, та витримує температуру) і запікаєте хвилин 20 на температурі 110 градусів
    Дістали, буде гнучке, можна під воду поставити, можна лишити собі остигати, не має різниці
    Далі можете лакувати, перед тим можна полірувати (але фігурки певно не треба).
    Якщо не маєте духовки, то стару кастрюльку (бо пластика накипає з часом на стінки), поставили фігурку, залили водою, і варите ті-самі 20 хвилин, можна і довше, у воді нічого не підгорить ;)
    Далі варто натерти маслом, бо колір трошки зникне, абоспробувати полакувати, може сам лак поверне колір, але тут я не впевнена (я варила лише Церніт, то він блідіший ставав, а польску пластику у тому відношенні не знаю)
    Все :)

4. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

ось чудовий лінк, а там по тегах шукайте цікаві вам теми - http://community.livejournal.com/polymerclayfimo

5. Abraira

Там навіть деякі мої роботи є :o

6. Smakota

Smakota New Member

а скажіть як ви чіпляєте виріб до магніту - запікаєте разом чи потім якимось клеєм?

7. Abraira

посадіть на сирий і запікайте. а якщо вивалиться - тоді клеєм :)

8. Smakota

Smakota New Member

Дякую. так і зробила. тримається. як на перший раз - зовсім не зле (мій чоловік так каже) :girl_in_dreams:

9. Abraira

Пластика після охолодження звужується, тому, якщо гарно запхали, магнітик буде міцно триматися :)

10. Натуся

Натуся Well-Known Member

Знайшла цікавий форум,досить доступно описано для початківців :)(прошу не сприймати за рекламу-до форуму не маю нічого спільного)
    Там ще як гарно поритися-є багато уроків,я стільки краси побачила,що певно сьогодні почну експериментувати:)

Останнє редагування: 7 Грудень 2009
  11. Abraira

Ага, файні рекомендації, правда оце:
    неправда. Півпрозора пластика буде півпрозорою незалежно від того, яким чином її охолоджувати... почитаю ще, то напишу, бо часу немаю.
    Доречі, у холодну духовку ставити пластику не радять. Бо у багатьох газових духовках напочатку газ є сильним, а потім спадає до необхідного (у мої так, повністю згідна з автором, у котрої я це прочитала), тому можна все спалити, поставивши виріб у холодну духовку.

12. Натуся

Натуся Well-Known Member

Вчора трохи поекспериментувала :)Зліпила доці песика
    [​IMG][​IMG]
    Я ще поетапно фотографувала,але не знаю чи комусь то треба,а то буду тільки фотками місце займати :)

13. Натуся

Натуся Well-Known Member

Вчора ввечері були в нас Lidka з кумом(моїм кумом,її чоловіком :)) і Павлуськом в гостях,то Настуська щедро подарувала йому песика,тому я вчора їй зліпила ще одного,але білої пластики вже немаю,тому вийшов отакий псюрка:)
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG][​IMG]

14. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

яка краса, а може трошки тих поетапних фоток викладіть.

15. Натуся

Натуся Well-Known Member

Трошки викладу,але в зменшених варіантах,щоб з клацанням,бо дістану певно по шиї за кількість виставлених фото :)
    Зліпила з фольги голову і тіло і обгорнула їх пластикою,на голову наліпила ще кусочок пластики,зробила в формі мордочки,позначила шпажкою де будуть очі і ніс,обвела контур мордашки
    [​IMG][​IMG]
    Зліпила вушка,наклала очка,носик і ротик
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Відклала в сторону і приступила до тіла.Зліпила передні,задні лапи
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Потім розпластала отакий червоний кружечок,в тіло запхала невеликий кусок зубочистки,тоді на неї червоний кружечок,далі голову,лапи передні і задні
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Потім вуха,хвіст і розкатала худеньку ковбаску,нарізала багацько кружечків і поналіпляла на псюрку плямки далматинця :)
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Зліпила окремо і причепила червоного банта
    поставила в нагріту духовку на 10 хв на найменший газ,витягнула,трохи вистигло і покрила тонким слоєм лаку.
    П.С. тільки я не знала,що червона пластика залишає сліди,тому трохи песик біло-рожевий :)

16. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

Про перенесення зображення на пластику.

Щойно пробувала - гарно не виходить (((
    з водою+скачування - картинка ок, але лишаються частинаки паперу і воно нерівне виходить
    з мурашиним спиртом - блякла нечітка картинка.
    підкажіть, як робите, будь ласка

17. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Полімерна пластика: де купити/замовити, спільні замовлення

дівчата, вчора була на Сихові в Сільпо. Там на другому поверсі є магазинчик Канцтовари. Зразу від входу, ліворуч, між входом і касою стелаж. Там багацьоко цікавого було. Якісь лаки, пластика, фарби... Справа в тому, що я не розбираюсь в тому настільки, щоб сказати ЩО саме там було і наскільки воно вам підходить. Якщо хтось буде там, то гляньте, може якраз щось по темі.
    Там де трошки було різного паперу, ножнички фігурні (але це вже до листівок ручної роботи і скрапбукінгу відноситься)

18. kati

kati Well-Known Member

це магазин Евріка. там дійсно багато канцелярського добра

19. Рибка

Рибка Well-Known Member

То магазинчик від Ерідану (гуртовні канцтоварів). Ми до школи там скупляємось. Ціни нормальні.
    Про масу для ліпки нам казали - що то просто маса, типу пластиліну, просто м"якша. А пластики у них нема ( тоді не було :)). А всього іншого - вибір хороший.
    Часто там буваю, гляну.
    Маю знижку 5%, як комусь буде треба....

20. Анута

Анута Well-Known Member

я в тому не розбираюсь, але кажу що на брикетах було написано Пластика - того і увагу звернула. Було б добре якби хтось зі спеців глянув ;)