Відповідь: Подвійне прізвище Моя свекруха теж прізвища не міняла, тому й мені ніц не казала А я все віджартовуюся, що хоч щось своє мушу мати. Ну не буду ж всім пояснювати чому ми з коханим так вирішили. Я не мала нічого поти зміни прізвища, але так склалися обставини..
Відповідь: Подвійне прізвище Пройшло 1,5 роки з того часу. Більше року в мене подвійне прізвище і ще ні разу ні в Польщі, ні на Україні ніхто не перепитувався хто кого потер :p Якась смішна думка Думаємо логічно. Люди, які нас знали вже до одруження, швидше дізнаються про те, що ми одружились, ніж про те, що у нас подвійне прізвище. І взагалі для них ми, мабуть, назавжди так і залишимось в думках на дівочому прізвищу. А якщо хтось хоче, щоб всі дізнались, що вона одружилась, то просто всіх повідомить, а не буде заради цього спеціально вимахуватись подвійним прізвищем Змінити прізвище на подвійне ніколи не пізно На мою думку, краще кілька днів повозитись з документами, ніж жаліти ціле життя.. Щодо проблеми tslezinska з занадто довгим прізвищем. Я теж боялась, що в мене з цим будуть проблеми. Але, на щастя, прізвище помістилось в закордонний паспорт, та і на всіх бланках поміщається без проблем (має 15 символів з рисочкою). А за рік тільки раз відчулось, що маю довге прізвище, коли в пабі виграла пиво за найдовше прізвище Загалом я не шкодую, а навпаки - дуже задоволена подвійним прізвищем! Воно гарне, воно особливе. Можливо навіть це єдине таке прізвище в світі Ну і пов'язує моє минуле і теперішнє, батьків і чоловіка, Львів і теперішнє місто проживання - все разом чим живу. Це гарно
Відповідь: Подвійне прізвище У мене подруга поміняла прізвище на чоловікове, всі документи (крім на квартиру - батьки переписали на них після одруження) легко поміняла, а от для мене вона все ще на дівочому, хоча Вона мене з цього приводу переправляє дуже коректно, для Неї це важливо, на щастя ставиться спокійно. Я залишила своє, чоловік в загсі відреагував спокійно, після освідчення я про це одразу заявила. а оскільки 4 роки це багато, то до розписки він переварив. Свекри не мали часу мені щось висловити, ми розписалися без свідків, а про новину розказали пост-фактум - после боя руками не машут, тай за 7 років "зустрічання" були різні трафунки і вони зрозуміли, що МИ це вирішили, а решта - хіба має значення !? Зприводу документів мене непокоїло лише свідоцтво на право власності на квартиру, чоловік свого часу працював брокером і знає всю волокіту та ціну всього процесу (добре що не надобилося).
Відповідь: Подвійне прізвище Мдя, уявила собі своє дівоче разом з чоловіковим...якась абракадабра вийшла. Куда вже краще отак Остап Сулейман Берта Марія Бендер-бей
Відповідь: Подвійне прізвище Я теж спочатку хотіла подвійне прізвище, моє і чоловікове разом звучать благородно, але потім відмовилася від того - дуже довго виходить. В моєму прізвищі 12 букв, в чоловіковому - 6, латиницею це взагалі кошмарно переводиться. Тому буду мати краще його прізвище, думаю в нашому сучасного глобалізованому світі краще не ускладнювати собі життя. Але тепер ціла проблема поміняти собі прізвище через 6 років після шлюбу, хоча я і хочу.
Відповідь: Подвійне прізвище Я також подумувала про подвійне призвище, але мій "тонкий психолог" так делікатно мене підготовлював до того, що будемо брати лише його прізвище, так не навязчиво діяв на мою підсвідомість, що коли в РАГСІ мене запитали, яке прізвище буду брати я без вагань відповіла - "Чоловікове"....потім же ж сама собі не могла признатися, що так лекго здалася з свого переконання.Але все ж це все було добровільно...обдурив і навіть вухом не повів...
Відповідь: Подвійне прізвище Я теж маю чоловікове і тепер про це шкодую.Моє було краще.І чого то я не подумала раніше!!!!!Напевне була така закохана,що про те не думалося.Тепер би якщо міняла,то б,напевне взяла або своє або подвійне.
Відповідь: Подвійне прізвище Я собі у таких справах завжди думала передусім про дітей: вони теж матимуть подвійне прізвище? Якщо ні, то окремим пунктом треба буде пояснювати, чому в них не таке прізвище, як у МАМИ. Хоч думаю, що на сучаному етапі з цим не мало б бути проблем, головне коректно до того підійти. А ще я маю знайомих, в яких чоловік перейшов на прізвище жінки!!! Мене особисто це вражає!
Відповідь: Подвійне прізвище І я знаю такий випадок, тато мого однокласника взяв прізвище дружини, бо його було-Баран, а синові сказав, якщо в 16 років, коли роблять паспорт, візьмеш прізвище Баран-подарую тобі машину. Однокласник ніби без машини зараз
Відповідь: Подвійне прізвище на мою думку, якщо брати подвійне прізвище, то вони мають бути якимись милозвучними, пасувати один до одного , однакові склади в слові, чи певна рифма. Я би 2 не залишила, ато дійсно абра кадабра получається. Взяли прізвище чоловіка. Взагалі рідко зустрічала людей з подвійним , договора з кліентами складаємо кожного дня, вже років шість, то таких випадків пам"ятаю 2 за свою роботу, у друзів - жодного. А одна подруга познайомилась з майбутнім чоловіком по неті, / у них однакові прізвища- так впринципі вони і роззнайомились/ - то взагалі проблем нема, я спочатку не розуміла, шо то далекий родич,3 чи як:eek: а оказалось однофамілець
Відповідь: Подвійне прізвище За законом діти мають мати прізвище чоловіка. А тлумачити нічого нікому не треба - це помилкова думка Так само я думала, що треба буде пояснювати чому з чоловіком маємо різні прізвища. Але люди таки вміють логічно мислити і нікому нічого тлумачити не треба, самі догадуються
Відповідь: Подвійне прізвище Чому жінка повинна переходити на прізвище чоловіка??? На мою думку це стереотипи. Мені дуже подобається, моє дівоче прізвище. Будучи ще дівчиною, я для себе вирішила, що візьму подвійне. Коли я сказала майбутньому чоловіку, що не хочу змінювати прізвища він відповів, що йому всерівно яке прізвище в мене, головне щоб ми були разом (чесно, мене тоді це вразило, я подумки готувала купу аргументів в доказ свого ЧОМУ...а тут все так просто ).Зараз в мене прізвище подвійне, яке складається з 18 символів. Наразі проблем не виникало.
Відповідь: Подвійне прізвище Не згідна. Мала по роботі такий випадок: в чоловіка і двох синів - його прізвище, а в дружини і двох донечок - її дівоче прізвище. По закону не можна брати подвійне прізвище, якщо в чоловіка або дружини вже подвійне прізвище (тобто Масюк-Крига-Левандівська, наприклад).
Відповідь: Подвійне прізвище А в кого з них було подвійне? Я говорила про подвійне прізвище (про це ж тема). Якщо в мене подвійне - моє+чоловікове, то в дітей буде чоловікове. Так мені в РАГСі нашому сказали і попереджали про це пару разів, що якщо беру подвійне, то в дітей все одно буде чоловікове. Може є якісь винятки, я не уточнювала.
Відповідь: Подвійне прізвище За яким таким законом? Моя дитина носить моє прізвище, яке я при одруженні не змінювала. Просто пишеться додаткова заява при отриманні свідоцтва про народження.
Відповідь: Подвійне прізвище в мене залишилось моє прізвище в синочка чоловікове, домовлялись якщо буде донечка запишемо на моє
Відповідь: Подвійне прізвище От цікаіво, як чоловік нато дивиться? Вони завжди боляче таке сприймають...
Відповідь: Подвійне прізвище Мій чоловік має здорові амбіції і спокійно дивиться на подібні речі. Тим більше, що ми мали певні причини для такого вчинку. Виросте дочка, матиме бажання взяти татове прізвище, я не заперечуватиму. Але моє гарніше, чесно...
Відповідь: Подвійне прізвище Просто пишеться заява, підписується обома батьками, і дитина має то прізвище, яке ви хочете. В мене подвійне, в малого - прізвище чоловіка, при оформлені казали обрати - і все. Чого б це матері не дали дати дитині її прізвище? О_О