Відповідь: Подвійне прізвище А я з одного "цікавого" прізвища перейшла на інше таке ж... Моє дівоче закінчувалося на -дь-, а чоловікове на -ць-, і ці прізвища означають назви тварин, так що я з одної тваринки після заміжжя перетворилася на іншу:xaxa:. А якби подвійне прізвище взяла - оборжаться и не проснуться:xaxa::xaxa::xaxa:.
Відповідь: Подвійне прізвище А я догодила татові,у якого дві дочки :xaxa:. А якщо серйозно,то я теж не хотіла переробляти усі документи,але читаю вас і тепер розумію,що це не проблема. Згадала випадок,коли ми їхали на лижі у Польщу і на кордоні полька,яка перевіряла наші документи,запитала чому у нас різні прізвища.Чоловік сказав,що я просто не захотіла його міняти ,то вона зі сміхов сказала: -Яка, мудра кобіта .
Відповідь: Подвійне прізвище Я на чоловіковому.А в моїх свекрів різні прізвища,мамі ну дуже татове не "хтілось".А я зразу сказала ,що буду на його ,ми ще коли друзями були я взахваті від його прізвища була.А коли в Рагсі заяву писали,то коли він ляпнув "а можна прізвище дружини взяти?"Я його ледь не вбила..вреднота.
Відповідь: Подвійне прізвище Після одруження також неодразу поміняла прізвище, тільки досить недавно наважилась. А стимулом було народження сина. А от поміняти закордонний мене ''надихнула'', якщо можна так сказати, наша поїздка до Польщі разом з синочком. Точніше було так, український паспорт поміняла десь рік по шлюбі, а от закордонний ну нік мені не хотілось, купа біганини, заміна карти побиту і тому подібне. Син на фамілії чоловіка. Так от, перетинаючи кордон, мені культурно натякнули, що дитина немоя (дитина має свій окремий документ і не був вписаний в мій паспорт), після представлення всіх можливих моїх документів, мене просвітили, що мій закордонний паспорт вже недійсний і що наступноо разу мене не пропустять! Прийшлося міняти і закордонний паспорт у Варшаві, правда видали мені старого зразка
Відповідь: Подвійне прізвище Хоч моє прізвище і гарніше від чоловкового, але в мене навіть думки не було лишати своє, незнаю навіть чому......А тепер за 5 років вже так звикла до його прізвища, що деколи шкільні друзі звертаються до мене по старому прізвищу, то мені аж незвично
Відповідь: Подвійне прізвище Однозначно коли народиться малюк він носитиме прізвище татка. це логічно
Відповідь: Подвійне прізвище я навіть не задумувалась над тим змінювати прізвище чи не змінювати. зразу взяла чоловікове, і не є воно ні краще ні гірше :confused: я тільки його підколювала в загсі: "ну шо брати твоє, чи залишати своє" :xaxa: Але я шось ніяк то прізвище неможу змінити, все ніяк в паспортний стіл завітати неможу, штрафануть мене... :xaxa:
Відповідь: Подвійне прізвище Я також на прізвищі чоловіка. Одружені вже 3 роки майже, але я чомусь досі не звикла. І іноді буває шкодую , що не залишилилась на своєму. Тим більше, що всі завжди казали, яке в мене гарне (дівоче) прізвище. Навіть була смішна історія в Рагсі, коли мого чоловіка вмовляли взяти моє прізвище Мій чоловік мені пропонував лишитись на моєму дівочому, але я сама не захотіла..
Відповідь: Подвійне прізвище А мені не подобаються подвійні прізвища. Такий варіант для мене був виключений відразу. Думаю, тут грають роль амбіції - мовляв, моє прізвище всі знають, нехай воно залишається, але хай ще й всі знають, що я заміж вийшла , тому хай буде і друге через дефіс Хоча іноді подвійні прізвища звучать дуже смішно. Про що думають власники? Я, мабуть, - нефемінізована дружина свого чоловіка - взяла його прізвище. Хоча моє мені дуже подобалося, і я тішуся, коли мене так ще нині кличуть
Відповідь: Подвійне прізвище А ще в нас на роботі був прикол з прізвищами. Якось ми обговорювали дівочі і чоловікові прізвища. У моєї співробітниці прізвище дівоче було на букву "б", і по чоловікові - теж на букву "б". У мене - дівоче на букву "п", а по чоловікові - на букву "б". От я й кажу: "Прикинь, Ти була "бе", і залишилася "бе", а я була "пе", а стала "бе" ))))))))
Відповідь: Подвійне прізвище а мені дуже подобають подвійні призвища Я теж хотіла подвійне призвище, все таки я одна в батьків,тобто по маминій стороні,а так як тато на маминій фамілії ...ну короче щоб був продовжений рід, але всі на мене на їхали не так всі як свекор як завжди своїх 25 копійок мусив вставити, мол що краще одна фамілія,я чесно кажучи тепер так жалію,що незробила собі подвійну фамілію,...
Відповідь: Подвійне прізвище А мене вмовив чоловік поміняти прізвище на його. Після цього у мене почались проблеми зі здоров*ям і взагалі негаразди в житті . Таке враження що разом з прізвищем залишила і захист своїх предків. Колись таке чула чо чим глибше ти знаєш своє родове дерево тим більший захист . Тепер така рада що назад вернусь на свою фамілію. А про подвійне прізвище щось не подумала. Та й не звучало воно б.
Відповідь: Подвійне прізвище я наважилась поміняти. Вистояли ми велику чергув РАЦСі, весь день думала, щоб то робити. Та різниці майже в наших прізвищах немає, шило на мило в принципі, а він казав, що для нього то не принципово, чи поміняю чи ні. Але от коли я таки вирішила поміняти, зрадів як слон!
Відповідь: Подвійне прізвище А я довго вагалась, казала чоловікові, що ні за що не поміняю. А коли він сказав - як хочеш, мені без різниці, то вирішила поміняти. Трохи було проблем з переробкою документів, але я якось вже зрослась з новим прізвищем.
Відповідь: Подвійне прізвище Мені раніше диииико подобалися подвійні прізвища... А як дійшло до діла - то залишилася на своєму... Хоча ніколи такого навіть не припускала: заміж - значить чоловікове прізвище Але вирішили, що нам легше буде тягати з собою свідоцтво про шлюб, ніж міняти всі мої документи (а тут уже стільки всього - забігаєшся). Батьків (власне, мою маму), то дуже здивувало: "Чиє прізвище носитимуть діти?" - Відразу ж і аргументувала: "То що, не твої діти будуть, з чоловіковим-то прізвищем?!" Маму заспокоїли решта родини то може мельком в загсі почула, але часу обговорювати тоді вже не було ПиСи А чоловіку його прізвище не подобається, навіть заікався про те, щоб моє взяти... Але ні я б того не хотіла, та і він певно просто так казав..))))
Відповідь: Подвійне прізвище Знаєте, я зараз маю часом дуже великий клопіт через своє подвійне прізвище. Дівоче моє є доволі унікальним і з дитинства слугувало мені своєрідним оберегом в житті. Тому вирішила при одруженні взяти подвійне, щоб лишити цей талісман собі на вдачу. В чоловіка прізвище польське. Але проблема, власне,в тому, що разом оте подвійне прізвище тягне на 23 символи. Через це внутрішній паспорт мені виписували від руки, а не друкованими літерами. Коли пішла у ВВІР з метою поміняти закордонний паспорт, виявилося, що в графі ПРІЗВИЩЕ може вміститися лише 14 символів. Тому лишився в мене закордонний паспорт на дівоче прізвище, з яким досі їжджу по закордонах. Попри те, що наше законодавство дозволяє мати яке завгодно довге прізвище, наша бюрократія для цього не пристосована, тобто усілякі бланки мають занадто короткі поля для заповнення ПІБ. Коли залізничні квитки виписувалися за паспортом, в них завжди вказували лише половину прізвища. Тепер маю ще серйознішу проблему: я отримую з/п у вигляді зарплатних чеків, які присилають зі Штатів. Ті чеки треба здавати в банк на інкасо і чекати покриття. Так от, операцією інкасо у Львові займаються лише 3 банки, з них нормально це роблять лише 2, з тих 2-х 1 бере вдвічі більшу комісію за проведення операції. Ітого, в Кредо-банку, який бере меншу комісію, в мене чеки відмовляються приймати, оскільки вони виписані згідно закордонного паспорта (америкосам же ж хвіолетово до наших внутрішніх паспортів...), себто на дівоче прізвище... Тому дуже добре подумайте, перш ніж брати подвійне прізвище, особливо якщо воно буде таким довгим...Бо, можливо, зараз ви не стикнетеся з нашою бюрократією, але колись в майбутньому...
Відповідь: Подвійне прізвище я вже писала, що залищила собі своє прізвище, без варіантів. можливо, з часом могла би припустити подвійне. а з роками зрозуміла, що не хочу носити прізвища чоловіка, бо воно для мене - прізвище його батьків, а особливо свекрухи - які для мене є абсолютно чужими людьми. як і я для них.
Відповідь: Подвійне прізвище Подвійне прізвище можна брати, коли воно звучить. Я собі як уявила своє-чоловікове, аж смішно стало Я прізвище не міняла, бо не хотіла тяганини із документами (якраз закінчувала навчання, вже і на диплом документи пішли). Чоловік не проти. Діти на чоловіковому прізвищі. І свідоцтво із собою не конче носити, у паспорті ж є штамп про одруження
Відповідь: Подвійне прізвище Була колись у нас в інституті дівчинка з подвійним прізвищем, причому обидві частини довгі і в журналі в один рядок не поміщалися... На першому уроці фізкультури всі плакали, коли на перекличці підсліпувата викладачка викликала спочатку першу частину, потім другу, а після того верещала, що не дасть себе надурити, бо "ви уже на ....енко виходили"! :D Я ж залишилася на своєму прізвищі, бо мала на руках два дипломи і новий закордонний паспорт. Чоловік сприйняв нормально, свекруха нічого не сказала, а свекор потім читав моралі, що я його сина не люблю...
Відповідь: Подвійне прізвище та наші дві фамілії як до купки скласти то вродіби звучить,а як прочилала скільки то мороки з документами,а така як я тяжка на підйом,