Відповідь: Подвійне прізвище Але справа в тому, що я хочу змінити прізвище! В мене тепер своя сім'я. А сім'ю офіційно позначають спільними прізвищами. Тому в мене і думок не було, щоб лишити дівоче. Або міняти на чоловікове, або брати подвійне. В будь якому разі буде волокіта з документами, а питання в тому чи саме форма подвійного прізвища ускладнює щось.. Додано через 1 хвилину Мені з батьками простіше - ні мої, ні мама чоловіка не пхається до наших справ. Тому що ми хочемо, то і робимо. Я дала їм зрозуміти, що я вже поза межами іх компетенції після одруження Додано через 4 хвилини Я читала про наших жінок, які мають чоловіків в Англії чи ЄС. На жаль, не можу знайти посилання. Там йшлось про те, що при виробленні англійської візи вони показували фотографії з їх весілля і життя разом, щоб довести, що вони одружились не заради візи до Англії.. Дівоче прізвище було причиною придирання в консульствах.
Відповідь: Подвійне прізвище Я поміняла прізвище на чоловікове, бо не уявляла як моя дитина буде на іншому прізвищі ніж я. Хоча дуже люблю своє дівоче прізвище, воно унікальне і у Львові нас всього двоє. Крім того у мене з свекрухою однакове імя. Відрізняється тільки по батькові . Але далі мене всі сприймають тільки по мому дівочому, навіть на роботі кругом не в офіційних документах стоїть моє дівоче прізвище... Дівоче прізвище не може бути причиною придирання. Насправді ціль консульського придирання в зовсім іншому...
Відповідь: Подвійне прізвище Я здавала в кінці серпня, а отримала тільки позавчора.... Типу бланків не було, але зараз жвавіше довозять Додано через 16 хвилин Я теж довго думала, чи міняти (з таким прізвищем більше у Львові нема). Потім вирішила взяти подвійне. А потім після усіх консультацій і раджень (усі радили залишатися на дівочому) таки змінила на чоловікове. При чому він був страшно з того здивований, бо я весь час казала, що нізащо змінювати не буду. Тепер в мене загальностатистичне прізвище. І нічого поганого в тому не бачу. Мені подобається, коли кажуть, от це родина таких-то, і т.д.
Відповідь: Подвійне прізвище Та це зрозуміло.. Але краще, коли у них буде менше причин для придирання.. Хоча, якщо вони хочуть, і так знайдуть до чого придертися.. Додано через 33 секунди Я це і зроблю подвійним прізвищем. Чи ти щось інше маєш на увазі? Додано через 2 хвилини А я на це взагалі не звуртаю увагу. Знаю, що в Україні є якийсь полковник з таким самим прізвищем, у Львові - навіть не знаю чи в кого є.. А подвійного такого точно не буде
Відповідь: Подвійне прізвище Та це все страшилки! Мене теж колись так лякали. Поменше слухай поради таких "доброзичливців". Не такі ті посольства страшні, як про них кажуть
Відповідь: Подвійне прізвище створити щось типу "солопотерська" чи "посольська"... Додано через 6 хвилин пс. або просто перекласти на латину.....
Відповідь: Подвійне прізвище :D Катуляюсь від сміху :D Так моє прізвище ще не кривляли Та нє, тоді я не буду мати відношення ні до батьків, ні до чоловіка по прізвищу.. Коли я мала на увазі "хочу змінити прізвище", йшлось про "я не проти зміни прізвища".
Відповідь: Подвійне прізвище Ага Додано через 1 хвилину Це мій знайомий жартував: а ти перевір чи є таке вже прізвище "солопова-потера" (йшлось типу як про перевірку вільних доменів), якщо є, то запишись "солопов@-потер@" :D
Відповідь: Подвійне прізвище Ну, то у вас в роду дуже гонорові жіночки, для тих давніх часів незміна прізвища то була рідкість. В сімї чоловіка сильні пережитки минулого. То для чого ж його міняти, якщо не в ньому справа? Дійсно, не розумію. Напевно він з іще більш шляхетного роду Якщо просто Солопова, або просто Потера - то нормально. А от якщо Солопова-Потера, то будуть перепитувати "хто-хто кого потер?" Не ображайтеся, це просто погляд збоку... Мене дивує ваша аргументація! Хочете подвійне прізвище, то так і скажіть- ХОЧУ і все! А то видумуєте якісь смішні аргументи. Насправді для шлюбу і сімї ніякі зміни прізвища не потрібні. так ви ж самі і відповіли - волокіта з документами.
Відповідь: Подвійне прізвище Я й не казала, що треба міняти. Особиста справа кожної окремої сім'ї. Просто це не має бути "каменем спотикання". Зрештою, хтось мусить піти на компроміс, а якщо кожен буде гукати "чому я?", то сім'ї не вийде.
Відповідь: Подвійне прізвище Колись знала одну дівчину, у неї було подвійне прізвище: татове і мамине. Вона завжди жартувала, що додасть собі ще й прізвище чоловіка. Іро, а коли у вас народяться дітки, то чиє прізвище вони будуть носити? Подвійне? У моєї мами було подвійне прізвище. Мій тато був військовим і при совєтах це було проблемою. Тому мама мусіла залишити якесь одне Подружжя не може триматися на примусі. Обидвоє мають право вибору і обидвоє мусять його поважати яким б воно не було. Мій чоловік дав мені повне право розібратися у своєму виборі самій. Навіть не хотів висловити свого бачення, щоб воно не вплинуло на моє рішення. А проблема з переоформленням всіх документів - це мінус. Я ще досі не переоформила нерухомість, договора. Найбільше мене цікавить переоформлення водійських прав? У мене вже досить великий стаж. А нові права, новий відлік. Як тут бути? Виникло таке питання, бо маю неповнолітню знайому, яка може їздити тільки при наявності поруч водія зі стажем.
Відповідь: Подвійне прізвище Я вже звикла до таких глуховатих людей з вадами каліграфії, так що прізвище називаю в дуже рідких випадках, а так - відразу показую паспорт.. По перше, це не аргументація, це моє пояснення на те, що в сім'ях люди мають однакові прізвища. По-друге, так, я хочу подвійне прізвище. Це моє бажання і аргументів для цього не шукала. Хіба пояснювала чому я його хочу (щоб мати щось від батьків і від чоловіка офіційно). .. бо для кохання не важливе прізвище.. Так само тоді не важливий штамп в паспорті, але ми його ставимо. Зміна прізвища - це така ж сама проста формальність, як і штамп про одруження. Для мене. Чоловікове. Але мене це не бентежить, адже у них буде зі мною спільне прізвище, як і у мене з моєю родиною. Додано через 5 хвилин Мене теж це цікавить, бо маю права вже давно, хоч і рідко їжджу, та все ж.. Створила тему "Переоформлення водійських прав (зміна прізвища)".
Відповідь: Подвійне прізвище Дівчата, документи типу диплому, водійських прав і закордонного паспорту не обов'язково переоформлювати. Достатньо мати свідоцтво про шлюб і новий паспорт.
Відповідь: Подвійне прізвище Ооооо, тут я з вами не погоджуся. Штамп в паспорті- це реєстрація шлюбу, і тягне вона за собою массу юридичних наслідків, у тому числі і матеріального характеру.
Відповідь: Подвійне прізвище Я цього не відчуваю, тому ні погодитись, ні протестувати проти Ваших слів не можу.