Відповідь: Подвійне прізвище Пупере, до чого тут стрибання?! Щастя?! Я зробила відповідний допис у відповідну тему. ЩО??????????? Якщо для вас це ніщо- то співчуваю вашим предкам. Дійсно. А чи будуть мати чим гордитись ваші нащадки? Пупере, під милість Бога прошу - йдіть спати. Якщо я зараз почну писати все, що я думаю про ваш допис- за правилами форуму піду у баню. А мені ще хочеться з людьми поспілкуватись
Відповідь: Подвійне прізвище Я так розумію,жи Пупер симпатизує,або є свідком,а тоті ні предків,ні могил не признають...
Відповідь: Подвійне прізвище Та в мене сестра троюрідна до них подалася,то я мушу могили її мами,і бабусі доглядати.Вона туди не йде... За це їх і зневажаю найбільше,за неповагу до своїх предків...
Відповідь: Подвійне прізвище це ваше право... тільки "дотеп" щодо моїх симпатій до свідків тут зовсім недоречний... а як ви думаєте?..
Відповідь: Подвійне прізвище Та як вам сказати, шоб не збрехати? Якщо чесно, думала біля 18. Ви інколи схожі на підлітка-революціонера. Знаєте, ніби у вас бажання непогоджуватись, протистувати виникає там, де ніби-то не повинне виникати. Маю надію що ви мене правильно зрозумієте і мої слова вас не образять.
Відповідь: Подвійне прізвище жодним чином... вибачте й мені за те, що ваш допис у мене викликав сміх, я не стримався і це показав.... як можна було помітити з мого допису -- я досить добре знаю свій родовід, просто не вважаю, що це щось таке особливе, на що варто звертати посилену увагу... не паблік, для тих, хто здогадається: маю хорошого знайомого, поляка.... розповідав мені, що його предки мешкали у львові вже кілька сторіч, на початку 20-го сторіччя мали кілька кам’яниць у власності... під час розмови з ним та його мамою з’ясувалося, що він до того ж і шляхтич... але яке мені діло до його предків, якби він мав би нездалу поведінку?.... чи був порядний?.. та ніц!.. предки тут ні до чого..
Відповідь: Подвійне прізвище Вже відкрили Ні, в РАГС. В мене було по-іншому трошки. Я пішла до паспортистки в жЖЕК, вирішила з нею всі питання і через день прийшла забрати свій паспорт в паспортний стіл Франківського райвідділу. У ВВІРі взагалі не була Моя бабця, народжена 1923, коли одружувалася, не змінювала прізвище. Моя мама не змінювала теж. До чого тут минуле? І я не хотіла, але в сім"ї чоловіка дуже сильні традиції...я могла настояти, ніхто б мене не примушував... Хіба в прізвищі справа, шоб за нього так триматися? Писи. - в мене в сім"ї батьків у всіх було різне прізвище - і нічо
Відповідь: Подвійне прізвище У мене теж так було. Хотіла подвійне. Батьки і чоловік наполягли. Змінила. Була після третього курсу, то з документами проблем не було фактично. Уже котрий рік думаю змінити на подвійне або на татове. Може, так і зроблю врешті-решт. Хіба не краще не міняти? Про таке ніхто питати не має права. Це взагалі абсурд. Це ваше право не міняти прізвище. Взагалі для мене прізвище чоловіка як чужа шкіра: носити звикла, а дискомфорт лишився. Ще й страшна гордість його батьків (бо єдине таке у Львові) не дає спокійно дихнути і висить наді мною.
Відповідь: Подвійне прізвище В мене в співробітниці подібна історія. Вона по батькові вірменка з дуже красивим і милозвучним вірменським ім'ям. Так от, 3 роки тому вона вийшла заміж за мужчину з Івано-Франківська. який і чути не хотів про те, щоб вона залишила старе прізвище. Щоб не створювати конфлікту, вона змінила...І тепер щире українське прізвище вкупі з вірменським ім'ям звучить комічно. Вона ніяк не може звикнути до нього, воно її дратує...І взагалі думає про повернення дівочого прізвища. І кому таке треба? Самолюбство чоловіка задоволене, жінка має внутрішній дискомфорт - це сімейне щастя чи що?
Відповідь: Подвійне прізвище Справа не у тому, хто чиє прізвище бере. Головне - що утворюється нова сім'я під одним прізвищем. У нашій родині прийнято, що дружина бере чоловікове. Традиція така. Так робила моя мама і мої обидві бабці. І я не відчуваю від зміни прізвища жодного дискомфорту. Більше того, аргумент не міняти прізвище через паперову тяганину мені видається непереконливим. +1
Відповідь: Подвійне прізвище Я не розумію, а чого батьки чоловіка мають мати щось проти подвійного прізвища??? чесно кажучи, я б їх навіть не питала. От читаю дописи , про те, що чоловіки ображаються ..і думаю, як мені пощастило -- мій майбутній сам запропонував двійне)))) . От тільки думаю , в якому порядку їх поставити???
Відповідь: Подвійне прізвище Ой в нас в родині спочатку самі хлопці, потім самі дівчата родились (як доньки тих хлопців), і малих вже не "допросишся" ) То я теж замикаю наш рід...Тільки подвійне візьму! І нікого слухати не буду! А чого ні? Компроміс то компроміс, і мені, і тобі. Я з своїм прізвищем все життя живу і всі мене за ним знають (в тому числі поза домом). То чому я повинна іти на поступки хлопцеві? Ми ж у демократичному суспільстві живемо :D гии
Відповідь: Подвійне прізвище Дивно, але мені щось не дуже було важливо, яке прізвище мати. Це ж не основне в одруженні. Я була така щаслива, що всі такі дрібниці не мали ніякого значення.
Відповідь: Подвійне прізвище Незнаю, для мене особисто це важливо. Якщо потенційний наречений буде так сильно наполягати тільки на своєму прізвищі (а чому я не можу? у нас досі патріархат??), то я буду наполягати на моєму виборі імен дітям ЗАвжди потрібно шукати компроміси. І може не завжди дотримуватись старих традицій, а започатковувати своє
Відповідь: Подвійне прізвище чудова думка!... компроміс -- це головне у шлюбі.... і нові традиції можуть бути хорошими, такими, які будуть продовжуватися....
Відповідь: Подвійне прізвище Авжеж краще!! Але чоловік ображається. Вважає то священою традицією просто. Так що мої клопоти здаються дуже дрібними в порівнянні з родинними традиціями:no: Байдуже молоденьким дівчаткам, а коли пройшло немало років, напрацьовано купу контактів по Україні etc, НАВІТЬ ПСИХОЛОГІЧНО ВАЖКО... НЕ реагую на це прізвище нове..зрослася зі старим(((