Відповідь: Подвійне прізвище Я теж свій закордонний ще не змінила. Але до нового прізвища ще не зовсвм звикла. Ситуація - понесли ми з чоловіком здавати сукню у хімчистку, ну й питають прізвище, то я й кажу своє старе, а потім відчула на собі здивований погляд чоловіка, обоє посміялись - і виправили на нове. А от моє разом з прізвищем чоловіка гарно б звучало, інколи шкодую
Відповідь: Подвійне прізвище А чи відкриють наступний шенген у старому паспорті?.. Мені свій теж шкода було міняти, але якщо доведеться терміново кудись їхати, то хоч буду вже мати спокій, що не потрібно терміново паспорт виробляти. Я в заяві теж писала, щоб залишали моє прізвище і тільки після того, як розписалась на свідоцтві, побачила (показали!), що тепре прізвище у мене інше... Сваритись сильно вже не стала. Хоч з документами мороки трохи багато.
Відповідь: Подвійне прізвище Вважаю подвійні прізвища, як і просто зміну прізвища після шлюбу, звичайним пережитком минулого, коли жінка ставала власністю чоловіка після одруження. Потім жінки почали боротися за свої права: зявилися подвійні прізвища. А взагалі-то ніяких підстав міняти прізвища немає, шлюб можливий і без цього.
Відповідь: Подвійне прізвище Мені не хочеться, щоб діти мали інше прізвище, ніж я. Та і проти прізвища чоловіка нічого проти не маю. Він сам хотів подвійне брати (моє + його), але в нього з тим було б дуже багато мороки. Ще і довелось би всім пояснювати чому я не змінила прізвища (я маю на увазі консультва, кордон і т.д.).
Відповідь: Подвійне прізвище Чому Ви так?.. Для нас залишатись в Україні, де ми можемо заробити лише на оплату оренди квартири, харчування і дрібні речі, - даремна трата часу. Хочеться мати свою оселю і не залежати від когось.. Не від хорошого життя люди за кордон їдуть.. Тим більше я їду не для того, щоб там жити і проміняти Батьківщину, а для того, щоб заробити на оселю в рідному місті, бо рідна країна не дає мені такої можливості.. Але то вже інша тема.. Додано через 32 секунди Я буду..
Відповідь: Подвійне прізвище Ну і що? А те, що у вас буде інше прізвище аніж прізвище батьків вас не гальмує? Киньте цю смішну справу, не бавтеся. Ну, хіба якщо не маєте чим зайнятися, то тоді можна, звичайно...
Відповідь: Подвійне прізвище В мене буде подвійне прізвище, щоб мати і батьків прізвище і чоловіка. В майбутньому будуть проблеми, якщо буду з жіночим прізвищем. Елементарну візу можуть не дати, бо скажуть, що я одружилась лише заради візи, тому і прізвище не міняла, бо отримаю візу і розведусь. Та і хочу мати подвійне прізвище, бо мені так подобається.. Та і люблю я собі життя ускладнювати. Мені так цікавіше
Відповідь: Подвійне прізвище Є традиція міняти прізвище - то всі і міняють. І чоловікам деколи на тому сильно розходиться. Коли я виходила заміж, то точно було вирішено, що прізвище з чоловіком(а потім і з дітьми) має бути однакове! То ми вибирали - моє чи його. Моє було гарніше. Словом, ми підкинули монетку - і так вирішилося Стосовно подвійного - не бачу сенсу, хіба дійсно ДУЖЕ гарно звучить. Всеодно проблема заміни документів залишається. І не дуже зручно... А ще ми розглядали варіант звяти зовсім нове прізвище і започаткувати нову династію Але не змогли підібрати...
Відповідь: Подвійне прізвище У мене з дівочим прізвищем не було ніяких проблем ні в посольствах, ні при перетині кордону. Головне - це свідоцтво про одруження, а прізвище не грає ролі. Змінити після шлюбу прізвище - це право жінки, але не обов"язок. Ніхто не може цього вимагати.
Відповідь: Подвійне прізвище Коли ми лишень розписувались то я сказала свому чоловікові що прізвище міняти не буду. Бачили б ви великі очі на його обличчі. Просто мені треба було закінчити університет зі старим прізвищем а потім то вже простіше було коли виробляла паспорт сказала записатися як чоловік хотіли, тай все. А чому б не мати подвійне прізвище? Це так само як і подвійне ім*я. Хто хоче той і має. А тупати ногами що мол всі жінки переходять на прізвище чоловіка або всі так роблять, то мене не переконує. Як всі підуть скакати з моста і мені накажете?
Відповідь: Подвійне прізвище Не знаю .... Я напевно буду брати подвійне.... Надто вже багато людей мене знають під моїм дівочим)))) а при подвійному і так всі здогадаються, що це я , бо таке прізвище у Львові тільки в моєї сім"ї. Я б перейшла на чоловікове, але ВІН ПРОТИ , бо в нього сестра страша неодружена і звати її теж Надя. Тому, він не хоче, щоб мене з нею асоціювали. Йому міняти на моє....Не знаю ..МЕні було б смішно.... Зорянівка підкинула гарну ідею))))) взяти зовсім інше))) ...
Відповідь: Подвійне прізвище в ідеалі, на мою думку, одна сім’я - одне прізвище тобто однакове в чоловіка, дружини і дітей але. я так звикла до свого прізвища, що не захотіла змінювати на чоловікове, та й йому не принципово, щоб його прізвище в мене було (ну я так думаю ) а я як подумала про всі документи, які треба буде замінити через зміну прізвища, ого-го! тому в мене лишиться моє, а в дітей буде чоловікове, звичайно
Відповідь: Подвійне прізвище Моя дружина теж не переходила на моє.Якраз через це: А мені якось все одно...
Відповідь: Подвійне прізвище Я теж прізвище не міняла, те що діти на прізвищі чоловіка- навіть не обговорювалось - то природно. Чоловік до того абсолютно спокійно поставився, тільки його батьки виступали спочатку, їх це зачепило.
Відповідь: Подвійне прізвище А я прізвища не змінювала. Кажуть зміна імені або прізвища мають якийсь вплив на людину. А аргументувала все дуже просто - в мене всі документи на моє прізвище, тепер треба змінювати, а потім хто його знає як складеться, що знов все назад міняти ? Серед моїх коліжанок думки різняться приблизно 50на50. Кілька взяли прізвище соловіка, кілька залишили собі своє.
Відповідь: Подвійне прізвище Доречі моя класна керівничка з училища записала сина прізвищем чоловіка а доньку залишила на свому, бо сказала що дівчинці чоловікове прізвище погане було б, от і записала її своїм. І нічого: чоловік і син на одному, а мама і донечка на другому.