Відповідь: Подвійне прізвище мені особисто подобаються такі прізвища тільки в тому випадку якщо воно гарно звучить !
Відповідь: Подвійне прізвище а як у документах його записувати??? десь чула, що при виїзді за кордон з цим великі проблеми
Відповідь: Подвійне прізвище Подвійне прізвище? Так як і звичайне. Змінювала прізвище після одруження на подвійне, міняла закордонний паспорт, робила візи, їздила за кордон і живу за кордоном - жодних проблем абсолютно. Проблеми можуть виникнути хіба що з дуже довгими прізвищами, вони просто не поміщаються в бланк на закордонний паспорт. Але і з тим якось люди собі дають раду.
Відповідь: Подвійне прізвище Хоча одружуватись не збираюсь але ця тема мене зацікавила,оскільки мені від батьків дісталось одне з найпрекрасніших прізвищ на землі: ЛЯЛІК....ну хіба будь-яка інша дівчина змінювала його на якесь інше??..я впевнена мій майбутній чоловік не захоче зінювати прізвище..і щоб у нас було щось спільне доведеться брати подвійне прізвище...хоча це напевно дуже багато проблем...
Відповідь: Подвійне прізвище колись була лише ЗА те, щоб міняти прізвище після одруження на чоловікове.... та коли поміняла на своє справжнє дівоче (свого рідного тата), то мало того, імя довге, так тепер ще й прізвище довге, і по-батькові довжелезне, але мені настільки подобається моє теперішнє, що сумніваюсь, що міятиму на чоловікове, а з подвійним - точно 100000% не вміщатиметься ні в який рядочок ще буду думати ---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:31 ---------- ну я міняла, не після одруження, інші причини, проте в податковій зразу поміняли без проблем, а всюди решта (треба чи ні) завжди додаю копію свідоцтва про зміну прізвище і ніяких проблем. А, ну і я якраз тоді школу закінчувала, то поміняла атестат, щоб в універі ніяких питань не було.
Відповідь: Подвійне прізвище Я не проти подвійного прізвища, а навіть За, особисто я не хотіла б міняти своє прізвище, а от чоловіку напевно захочеться ,щоб я змінила на його,тому це є добрим компромісом
Відповідь: Подвійне прізвище Я після одруження залишила на своєму прізвищі, а чоловік на своєму. Дитині ми дали кожен своє, тобто тепер вона має подвійне.
Відповідь: Подвійне прізвище Вже не раз писала - жодних проблем нема з подвійним прізвищем, якщо воно не перевищує здається 18 букв в сумі, бо тоді не поміщається в бланки на закордонний паспорт. Невелика морока є лише зі зміною прізвища, але тоді чи змінювати на чоловікове чи брати подвійне - то без різниці (зауважила, що в поляків значно частіше зустрічаються подвійні прізвища і навіть зустрічала таке, що має в сумі понад 20 букв )
Відповідь: Подвійне прізвище ви впевнені? До походу в РАГС я так думала і навіть чоловік говорив, що то моя справа. зараз я на прізвищі чоловіка Але воно так і не стало моїм
Відповідь: Подвійне прізвище А я теж взяла подвійне, хоча потім трошки шкодувала, але то таке... Тепер в сумі маю аж 19 букв і дійсно нікуди не влажу. Завжди мріяла змінити своє колоритне прізвище Наливайко на якесь інше, а як дійшло до діла, то щось мені шкода стало.
Відповідь: Подвійне прізвище Скажіть, будь-ласка, а якщо брати подвійне прізвище, то потрібно міняти український,закордонний паспорт,дипломи,права?
Відповідь: Подвійне прізвище Потрібно міняти український , ну ...і закордонний в більшості випадків...а все решта ніхто не міняє, просто при потребі додається свідоцтво про одруження.... П.С. Якби ВСІ документи, де є прізвище треба було б міняти, то в нас 95% дівчат залишались би на дівочому
Відповідь: Подвійне прізвище а нащо? я чотири роки була на дівочому прізвищі взакордонному, аж коли малого вирішила вписувати в паспорт то заодно і прізвище вже змінила
Відповідь: Подвійне прізвище Ну при одруженні у вас ваш укр. паспорт конфіскують в любому випадку і видадуть новий. А з закордонним є нюанси. Там в графі ПРІЗВИЩЕ поміщається максимум 14 символів, тому якщо ваше подвійне є довшим, то варіанти такі: не міняти закордонний або ж міняти і вказувати там друге прізвище. Я свій не міняла, от вже 5 років без проблем з ним їжджу.
Відповідь: Подвійне прізвище От в мене якраз з тим проблема, бо моє подвійне прізвище налічує 21 символ. перше прізвище - моє, друге чоловікове. То є можливість при виробленні закордонного паспорта вказувати тільки одне (друге) прізвище? Бо скоро вироблятиму паспорт і точно з тим стикнусь. А де можна подивитись якийсь нормативний документ, де власне описані правила оформлення закордонного паспорта?
Відповідь: Подвійне прізвище закордонний паспорт можна не міняти і він буде дійсний до терміну, який в ньому зазначений (ще краще залишити його(якщо є можливість) і мати для поїздок в країни типу Туреччина, Єгипет, Туніс, де віза по прильоту ставиться), але якщо Ви плануєте подорож до країн Шенгену і перебуваєте в шлюбі більше 1-2 років (в залежності від країни, хтось прискіпливіше ставиться хтось менш), то можуть бути проблеми
Відповідь: Подвійне прізвище Проблеми точно будуть в посольствах Німетчини, Франції і ще десь (в Шенгенській зоні) Там не поставлять візу якщо український і закордонний паспорт на різне прізвище.
Відповідь: Подвійне прізвище В мене так само, тільки має 23 символи При оформленні ви можете в графі ПРІЗВИЩЕ вказати а)перше прізвище (своє); б) друге прізвище (чоловіка). Подвійне все одно не влізе. У більшості посольств все одно вимагають внутрішній паспорт, з ним і звіряють, тому проблем не повинно бути. За нормативний документ не підкажу, але мені цю інформацію дали у головному ВВІРі (той, шо біля гот.ЖОРЖ). Я вже писала, що подвійне може банально не влізтися...Але ж то не є підстава для відмови! Вони радше можуть придертися, що дата видачі паспорта є ранішою від дати взяття шлюбу...Мені пропонували переробити паспорт з вказанням того самого прізвища, але шоб дата видачі була оновленою, тобто після шлюбу.
Відповідь: Подвійне прізвище а ті, хто не міняють паспортів закордонних, дітей як вписуєте? діти ж мають чоловікове прізвище... чи на дітей окремі паспорти?
Відповідь: Подвійне прізвище Я прізвище не міняла,коли вписувала малу, ті придурки не знаю чим думали взяли і вписали її на моє прізвище (хоча було свідоцтво про народження, дозвіл батька і т.д.), то потім вліпили мені штамп "анульовано" і вписали нормально.