Відповідь: Подвійне прізвище Повтрюще раз. Я говорю про випадок з подвійним прізвищем, і так мені сказали в РАГСі. У Вас було подвійне прізвище до одруження? А я звідки знаю? Так мені сказали в РАГСі. Порилась в Сімейному кодексі України. Цитую:
Відповідь: Подвійне прізвище Правдива історія:хлопець з прізвищем Піпка одружився з дівчиною на прізвище Дупка.Було це ще у довоєнні часи,а в селі згадують до цього часу.
Відповідь: Подвійне прізвище Колись несла мештики в ремонт. Попереду мене пані здає взуття. ЇЇ питають прізвище, вон - Цілуйко. Їй каже майтер, що гарне прізвище. А вона - моє дівоче ще гарніше - Гуляйко
Відповідь: Подвійне прізвище Мій брат недавно мандрував з Німеччини - у поїзді разом з ним їхала дівчина з прізвищем Суржикова Ульотна хвамилія! Спитала брата, якою ж мовою та кобіта розмовляла - російською Маю знайому із прізвищем Гураєвська - це її дівоче. А якби взяла прізвище мужа, була би Гурська. Гураєвська-Гурська. Кілька букв різниці
Відповідь: Подвійне прізвище о, знаю одну польку Фінк-Фіновіцку. не пам`ятаю як там вийшло, але так вже. вибачайте за офтоп
Відповідь: Подвійне прізвище можна я от все життя казала, що прізвище не зміню, а коли прийшло до діла то на питання "яке прізвище після одруження матимете?" я тупо назвала прізвище чоловіка, вийшла ошарашена, із знайомих ніхто в то не повірив, в сім"ї теж був мінімальний шок і три рази під ряд питання "що навіть не через рисочку?" 3 дні тому забрала новий паспорт до нового прізвища звикнути ну ніяк не можу
Відповідь: Подвійне прізвище Таке треба наперед узгоджувати, а не в ЗАГСі вирішувати Я питання вирішила просто: прізвища не міняла, і малу записала на своє (це була ідея-фікс з дитинства, коли у батьквій родині народилися одні дівчата ). На щастя, чоловік був не проти, у нього вже був прецедент
Відповідь: Подвійне прізвище І я також вирішила прізвища не міняти, навіть не через принцип, а просто тому що не хотіла звикати до іншого, і на роботі багато документів прийшлось би перепідписувати. А доцю нашу будемо записувати на татове прізвище. Тут чоловік був категоричним і я здалась, бо подвійне зовсім не гарно звучало
Відповідь: Подвійне прізвище А мій у загсі був категорично прои, що я прізвище через риску написала: зі свого дівочого та його. Хоча до йього я йому казала, що зроблю подвійне, а він відповідав, що можу навіть на своєму лишатися. А як побачив подвійне, то надувся, як раз в цей час його татко подзвонив, так він почав йому жалітися Але я вже не хочу подвійного. Хочу вернути своє.
Відповідь: Подвійне прізвище в мене залишилось моє прізвище, для чоловіка це не було принципово, а я не хотіла змінювати (не потрібно нам два юристи з одним прізвищем і документів прийшлось б багато змінювати) в донечки чоловікове
Відповідь: Подвійне прізвище Дівчата, хочу запитати, напевно, краще у цій темі. Ті, хто поміняв прізвище після одруження, отримав новий паспорт і що далі? Що робити з ідентифікаційним кодом, іншими справами? Наприклад, диплом чи там акт володіння на землю на старе прізвище, чи потрібно до них прикладати довідку про зміну прізвища? Як тепер доводити, що я -це я і документи, статті і т.п. - мої? І де таку довідку видають? Це я завтра (надіюся) отримаю паспорт із новим прізвищем і ніяк не можу розібратися. Питала в паспортистки, в рагсі, всі відповідають якимись загальними малозрозумілими фразами. Отже, хто що робив після отримання нового паспорта?
Відповідь: Подвійне прізвище Дівчата! Ми тут усі такі просунуті і розумні! невже ще хтось хоче займатись такою фігньою з зміною прізвищ???? Що нема чим зайнятись??
Відповідь: Подвійне прізвище Ідентифікаційний код поміняти треба, це швидко роблять(в податковій.) а про решта не знаю..:confused:
Відповідь: Подвійне прізвище Ну нащо ж так категорично? для мене то не фігня наприклад, а дуже важливий крок в житті! В податковій одразу міняють, треба тільки взяти старий код, новий паспорт і по-моєму свідоцтво про одруження. А на рахунок дійсності інших документів,то я щось не чула, щоб їх треба було міняти!
Відповідь: Подвійне прізвище Редвумен, а чого ви займаєтесь такою фігньою і не міняєте прізвище?? У кожного свої причини для такого рішення, і в цій темі задавала питання по зовсім іншій темі. Мене зараз найбільше ота довідка про зміну прізвища хвилює, бо в мене ще не готовий акт на володіння землею, а він оформлювався на старе прізвище. Як тепер далі оформляти з новим, може хтось підскаже? (спитати в держустанові не дуже можу, бо це в Пустомитах і приймають тільки один день, а по телефону такі питання ніхто обговорювати не бажає)
Відповідь: Подвійне прізвище Після зміни прізвища не потрібно міняти такі документи, як водійські права, дипломи про освіту, акти на землю. Просто при пред'явленні тих документів треба додавати копію акту про шлюб (в деяких випадках треба ще показати оригінал акту про шлюб). Міняти хіба що треба закордонний паспорт (і то можна ще деякий час користуватись старим, якщо там ще є візи, наприклад). Але краще міняти, щоб не було проблем. Про ідентиф. код вже написали. Більше ніби нічого.. Може є якісь винятки, не знаю.
Відповідь: Подвійне прізвище Якесь деструктивне питання! Я фігньою не займаюсь, бо власне прізвища не міняю! Під "Фігньою" я мала на увазі ПРОЦЕС зміни прізвища! Без якого можна обійтись і не мати лишнього менінгіту