Подружній секс - гріх?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Just me, 12 Лютий 2013.

1. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Відповідь: Подружній секс - гріх?

До чого тут це?
    Людина чітко написала, що в неї не виходить з природнім плануванням:

Не гріх, навпаки добре контролювати і бути відповідальним за свої вчинки, просто треба бути мудрим у виборі виду контрацепції, бо є такі, що руйнують здоров"я жінки, чи чоловіка, а є такі, що призводять навіть до вбивства... А є котрі ніякої шкоди нікому не роблять. Думаю, самі знаєте це все...:)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То лише до того, що я не зрозуміла формулювання, Левку. Всього навсього.
    А десь пише в Писанні, що контрацепція не гріх?

3. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Бог з"єднав двох людей різної статі і сказав через ап.Павла:

"Не вхиляйтесь одне від одного,
    хібащо дочасно за згодою, щоб бути в пості
    та молитві, та й сходьтеся знову докупи,
    щоб вас сатана не спокушував вашим
    нестриманням." 1Кор.7:5

Більше нічого немає в Новому Завіті про сексуальні стосунки в подружжі.
    Церква додумала всякі байки про гріх, про не гріх в цих стосунках.
    Так я згоден, що різні там гормональні, чи абортивні засоби контрацепції, чи ще якісь там інші, котрі шкодять здоров"ю людей, чи вбиває зародок- то це гріх, бо написано- не вбий. Але якщо подружжя користується презервативом, то це ніякий не гріх, це нікого не вбиває і не шкодить нічиєму здоров"ю.
    Я вважаю, що гріхом є ухиляння одне від одного, через страх завагітніти. Цим самим люди наражають себе на те, що диявол буде їх спокушати їхнім нестриманням, як пише Павло. Це ухиляння може зруйнувати сім"ю.

4. Liliyah Romanova

То цікаво, що такий принцип ви застосовуєте лише щодо окремих питань. ;) Дуже зручна позиція. Достосовування Святого Письма під власні міркування доволі сміливий крок, треба признати.

5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Вибачайте, але я таки не зрозуміла, чим так шкодить здоров'ю перерваний статевий акт?

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

7. DivineVanGate

DivineVanGate Member

в інтернеті можна багато прочитати на тему перерваного акту, до прикладу: фахівці в області сексології рекомендують під час статевого акту максимально розслабитися, ні про що не думати, зосередитися тільки на приємних відчуттях, на тому, щоб принести задоволення партнеру і т.п. У нормі при здійсненні статевого акту всі фізіологічні процеси протікають рефлекторно, поза нашою волею. Перериваючи статевий акт, ми втручаємося в фізіологічний процес, "плутаємо програму" для нервових клітин, відбувається різка зміна процесів збудження і гальмування. Уявіть собі на великій швидкості мчав поїзд, і раптом хтось натискає стоп-кран ... Що відбувається з пасажирами в цей момент: подив, розгубленість, страх! А поїзд ще деякий час рухається по інерції. Також відбувається і з організмом людини.

8. Liliyah Romanova

Він шкодить і психічному, і фізичному здоров'ю.

Останнє редагування: 5 Листопад 2013
  9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дякую!!! Грунтовно. Але це таки дійсно дуже поширений метод і виглядав нешкідливим....

10. Liliyah Romanova

Та я знаю, що поширений метод. Маю не одну коліжанку, що таким чином і завагітніли. :)