Подружній секс - гріх?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Just me, 12 Лютий 2013.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: Подружній секс - гріх?

Колись мій шеф казав, що тому і не йде сповідатись, бо і так далі буде повторювати ці гріхи...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Супер вирішення. Замість того, щоб почати працювати над собою, він не йде до сповіді. То так само як мій чоловік, як йому щось не сподобалось, кидає руки вгору і все... вже нічого не робить, а лишень лежить на ліжку і дивиться компутер. Або, Е ні! Таке в мене не проходить. Знаєм ми їхні штучки.

4. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

хочу зрозуміти для себе. тим більше не раз чула подібні висловлювання.

точно не священник. хіба що я якось нетак все розумію. для мене священник то той, хто між мною і Богом, безпристрасний посередник. а коли в священника виникають такі питання то якось сумніви закрадаються. але то я кажу тільки за себе.

5. Liliyah Romanova

Я, мабуть, погано розумію вашу думку. Я так зрозуміла, що ніяким є не священик, а той хто сповідається. Чи ви мали на увазі, що священик, який таке випитує, є ніяким служителем?
    А сумніви правильно закрадаються. Якщо священик входить у деталі, що людина почуває себе незручно, то священик точно має якісь проблеми й треба припинити таку сповідь. Подякувати й піти до іншого когось сповідатися, або сказати тому священикові, що він не має права випитувати такі деталі.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а до речі, що вважається гріхом? Бо мене на передподружній сповііді питали про анальний, оральний секс і мастурбацію. То я так розумію, що то є гріхом.

8. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

вже на ДП колись була темка

9. Liliyah Romanova

Як на мене, гріхом є таке питати, завжди можна спитати якось загально. Я би навіть не відповідала на таке, якщо чесно.
    Але ще на ПЕРЕДподружній то можна якось більш-менш оправдати. І то з натяжкою.
    А щодо вашого питання загалом, то перечитайте ще раз тему. Відповідь є, хай і не пряма. ;)

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

та от власне тому й спитала, бо мене тоді та сповідь настільки вразила що я в шоці звідти вийшла. Навіть нікому про то не говорила тоді. Думала, а може то таке питають? Хоча дуже дивно-чоловік щойно сказав, що його про таке о.Рафаїл не питав....

11. Virginia

Virginia Well-Known Member

12. Liliyah Romanova

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

14. Liliyah Romanova

15. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Я от вчора весь вечір думала за цю тему. Чомусь мені здається що священник при сповіді має бути досить обережним з питаннями. Навідні питання задавати можна, але не просто в лоб, бо це, як на мене, принижує того, хто сповідається. І питати варто якось так узагальнено, а не деталізувати всі подробиці. Про це вже не раз казали тут.
    Тут важко сказати що гріх, а що ні , кожна пара вирішує для себе. Але це вирішення часто може здаватись іншим хибним і тоді виникає така ситуація, яку маємо тут...

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

я розумію, що всі ми різні і тп. але мені якось дивно, коли кажуть, що встидаються священика... я гріхів встидаюся, тяжко їх признати - то хай би краще випитав і надоумив скоренько, бо в мене язик закручується) а як знаю, що совість моя чиста (ну в певній мірі, бо нема безгрішних), то взагалі гонорово відповім нам будь-яке питання:)

17. vikad

vikad New Member

До речі, думка про те, що подружній секс - гріх дуже побутує серед старших людей. Я не раз зустрічала версію, що Адам і Єва згрішили саме цим. А як же тоді "Плодіться - розмножуйтеся, наповнюйте землю"? Бог спеціально зробив так, щоб секс подобався нам, бо тоді "розмноження" і наповнення землі було б досить повільним.

18. glasses

glasses Member

Я сьогодні ходила до сповіді і вчора готувалась. Ось, що я знайшла вчора:

19. Liliyah Romanova

А маєте молитвенник? Там таке саме є?
    Петінг - то питання для неодружених. Ну, така моя думка.

20. glasses

glasses Member

Я про те, що мене то здивувало, а сьогодні залізла випадково в тему, то собі нагадалось.
    Саме тому я виділила допис Віторії, бо вона писала за передподружню сповідь.