Податковий кодекс

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем mysha, 22 Листопад 2010.

1. atma

atma New Member

Відповідь: Податковий кодекс

Здаете все як всі тільки з нульовими доходами, персеніфікацію теж потрібно в пенсійний.

2. LadyEva

LadyEva Member

Може хтось знає, чи потрібна ще зараз ліцензія для перевезення вантажів (бусом до 2-х тон)? Читала закон, здіється- ні, але я можу щось наплутати. Як бути з податковою? Чи треба робити СПД фізичної особи? Підкажіть,будь ласка, хто в тій справі компетентний.

3. Princess

Princess Well-Known Member

таке питання: податкова запрошує на розмову з приводу продажу автомобіля у минулому році. продаж оформлено через біржу, яка є податковим агентом (згідно із листом ДПАУ України від 08.06.2006 р. N 6347/6/17-0216).
    - чи потрібно подавати декларацію про доходи? (відповідно до п.18.2 ст.18 Закону Про податок з доходів фізичних осіб, "обов'язок платника податку з подання декларації вважається виконаним, якщо він отримував доходи виключно від податкових агентів, зобов'язаних подавати звітність з цього податку у встановленому порядку")
    - чи правомірна претензія стосовно "неправильної" суми в договорі? (у договорі вказана не оціночна вартість, а сума за домовленістю сторін, 100 грн. договір укладено до введення в дію закону про обов'язкову оцінку автомобілів при продажі - це, наскільки я орієнтуюсь, прийнято цього літа)
    - чи правомірна претензія стосовно сплати 15% від "правильної" суми? (продано 1 автомобіль в році, тому максимум - це 1% від суми)
    - чи претензія не повинна подаватись до біржі, як податкового агента даної угоди? (Якщо об'єкт рухомого майна продається за посередництвом юридичної особи (її філії, відділення, іншого відокремленого підрозділу) або представництва нерезидента, то така особа вважається податковим агентом платника податку стосовно оподаткування доходів, отриманих таким платником податку від такого продажу. Тобто, податковий агент має нарахувати, утримати та перерахувати до бюджету податок з суми одержаного платником податку доходу від продажу)

4. Solomi

Solomi New Member

Останнє редагування: 6 Травень 2011
  5. Princess

Princess Well-Known Member

власне пропонується такий же варіант

6. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Дівчата, хто знає чи потрібно здавати щомісячну декларацію ? В податковій кажуть, що не треба. В консультацію додзвонитися не можу. Буду вдячна за відповідь.

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

http://news.dtkt.com.ua/show/ukr/article/9781.html
    Набрав чинності Закон України від 07.04.2011 року № 3221-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України"
    21.04.11

Вказаними змінами виключено норму підпункту д) пункту 176.2 статті 176 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), а саме - Особи, які відповідно до цього Кодексу мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати до органу державної податкової служби за місцем його реєстрації податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю, за формою, встановленою центральним податковим органом, про загальні суми доходів, що нараховані (виплачені, надані) на користь платників податку, і загальні суми податку на доходи фізичних осіб, що утримані з цих доходів, а також обсяги перерахованого податку до бюджету).

У зв'язку з цим відміняється щомісячне подання Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб. Це означає, що відтепер така звітність перестає існувати.

8. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

дівчата ,які терміни сплати ЭСВ та ЭП в 2012
    зовсім заплуталась

9. Tamilla

Tamilla New Member

ЄСВ фізичними особами -спрощенцями сплачується не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

платники єдиного податку 1 і 2 групи (підприємці)сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця, тобто:
    за квітень єдиний податок треба сплатити до 20 квітня.

платники єдиного податку 3 та 4 групи протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал. Тобто за 1 квартал 2012 року до 20 травня цього року.

10. roxetochka

roxetochka New Member

Підкажіть будь-ласка, які мають бути проводки в бухобліку при покупці питної води на підприємство? Може можна десь прочитати?

11. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

зайдіть на форум газети "Все про бухгалтерський облік"

12. neolviv

neolviv New Member

Чи є тут приватні підприємці, які здають нульові звіти.
    Знаю, що якщо діяльність за рік не велась, все одно тре до 9 лютого здати нульовий звіт. Чи як воно правильно називається - Декларація про майновий стан і доходи.
    Чи достатньо здати чисту декларацію з нулями (прочерками)?
    Чи тре які ще додатки подавати (там є їх шось 7штук)?
    І ще цікавить інфа про Пенсійний Фонд.
    Кажуть, там тоже тепер тре до 9 лютого подати звіт, інакше штраф.
    А я навіть там не зареєстрований.
    В кого які думки будуть з цього приводу?

13. solomka

solomka Active Member

це дійсно так, потрібно здати порожній звіт з прочерками до 10 лютого, але оскільки 10те неділя, то останній дент подачі 11 лютого.
    тепер реєстрація відбувається автоматично - надсилаються дані від держреєстратора.

14. neolviv

neolviv New Member

Але звіт
    але звіт в ПФ треба до 10 лютого теж подати? І як називається та декларація в ПФ. Бо минулого року я тільки в податкову декларацію здавав. Просто працюю зараз як найманий працівник і в ПФ фонд відраховує мій роботодавець.

15. solomka

solomka Active Member

до 10 лютого подають звіт фізичні особи-підприємці самі за себе: ті, що на загальній системі оподаткування, і ті, що на єдиному або фіксованому податку. За найманих працівників роботадавці звітують кожен місяць до 20 числа.

приватні підприємці подають додаток 5: таблиця 1 - для тих, хто на загальній системі, таблиця 2 - для тих, хто на єдиному або фіксованому податку, таблиця 3 - самозайняті особи (нотаріуси)

16. neolviv

neolviv New Member

Бо якщо я діяльності не вів, то я на загальній системі.
    Значить для мене: додаток 5: таблиця 1?

17. solomka

solomka Active Member

саме так :girl_yes2:

18. neolviv

neolviv New Member

і так само нулі там ставити в цій таблиці чи прочерки?

19. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Якщо дiяльностi не було, то здаэться лише пуста декларацiя з прочерками, без додаткiв про це чiтко вказано в iнструкцii:

«* Додатки 1-7 до декларації заповнюються та подаються виключно за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках.».

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1243-12/paran2#n2

20. neolviv

neolviv New Member

Здав вчора звіт в податкову, всім вдячний, хто відгукнувся.
    Ще залишився Пенсійний фонд.
    Там, в цій таблиці 1, так само нулі там ставити чи прочерки?