Податковий кодекс

Discussion in 'Бізнес-леді' started by mysha, Nov 22, 2010.

1. Romani

Romani New Member

Відповідь: Податковий кодекс

Сьогодні платила в Ощад банку, в них є нові реквізити Пенсійного всіх районів. По старому рахунку оплату єдиного податку не прийняли, сказали, що рахунки змінено. Дзвонили до інспектора в податкову, казав платити 86.

2. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Ось тут є.http://zvit.lviv.ua/archives/1330

3. LILY

LILY Well-Known Member

дівчата маю питання:чи потрібно здавати ФОП (на спрощ.сист.)щомісячно декларацію про доходи фіз.ос. в податкову????

4. Melisa

Melisa Well-Known Member

Останній прикол: нумерація податкових накладних потрібно з початку місяця починати знову з 1-го номера, а на отриманих ПН "десь в куточку" (цитата працівника ДПІ) потрібно ставити порядковий номер даної накладної у реєстрі . Словом весело.

5. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Я знову тут - може хтось з тим стикався, підкажіть. Хочемо з нового кварталу перейти на загальну систему оподаткування, з мотивів призупинення діяльності. Декларації будуть нульовими - тобто мій прогнозований прибуток 0. В податковій кажуть платити авансований податок з прибутку за минулий рік, який мені потім колись зарахується чи повернеться як переплата????. В Податковому вичитала теж саме. В мене тоді виходить платити більше ніж на єдиному. Є ще якісь варіанти - чи краще закриватись?

6. Solomi

Solomi New Member

а де Ви таке чули?

(ми щось не здаємо)

може одразу краще закрити, і влазити в павутиння ДПІ

7. LILY

LILY Well-Known Member

Закон почитайте, там пише що мають здавати навіть самозайняті особи.

Дзвонила в податкову сказали здавати, бо буде штраф, я сьогодні здавала -прийняли.

8. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Тільки з податкової - щомісячний звіт треба здавати усім без розбору - до 18березня за січень та лютий треба здати два звіти. Бланки є в податковій.

9. Medusa

Medusa Well-Known Member

А здавати в електронній формі, як 1дф, чи на папері?

10. Annette

Annette Well-Known Member

Можна і тільки на папері здати.

11. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Кажуть, податкова і в суботу-неділю буде працювати, щоб ту всю макулатуру поприймати. Це ж треба собі було нову забаву вигадати. Цікавить питання - а чому то треба здавати щомісяця, а не щодня? Чим себе зайняти самозайнятій особі в решту днів місяця?:girl_mad:

12. atma

atma New Member

На папері та ще з паспортом, так сказав інспектор. Чоловік зараз у Львові повинен все кидати їхати в Ялту. Кріпацтво. Потрібно вже було змінити назву з підприемця на кріпака.

13. Blondo4ka

Ну, то як кому. Юриками треба в електронному обов"язково. Сьогодні була в податковій, то одну дівчину відправили, бо мала лише паперову версію.

14. Blondo4ka

Можна з довіреністю. До того ж то тепер всі звіти треба буде так здавати: або паспорт, або довіреність.

15. atma

atma New Member

Так можна довіреність, але справка яка потрібна для довіреності, яку дае міськ рада дійсна одну добу. (Хто буде робити довіреність пам"ятайте про це.)

16. Annette

Annette Well-Known Member

Застосування дiючої мiсячної форми декларацiї з ПДФО буде призупинено

Запропоновано призупинити застосування дiючої форми мiсячної декларацiї з ПДФО

Коментар Головбуха. Вiдповiдно до пiдпункту 176.2 «д» Податкового кодексу України (ПК) мiсячна форма декларацiї з ПДФО повинна мiстити вiдомостi про три показники:

* загальнi суми доходiв, що нарахованi (виплаченi, наданi) на користь платникiв податку;
    * загальнi суми податку на доходи фiзичних осiб, що утриманi з цих доходiв;
    * обсяги перерахованого податку до бюджету.

Однак ДПАУ наказом вiд 31.01.2011 № 58 затвердила форму Податкової декларацiї з податку на доходи фiзичних осiб, яка мiстить 15 показникiв. Це суперечить нормам ПК i робить неможливим застосування декларацiї у такому виглядi.

У зв’язку з цим Комiтет Верховної Ради України з питань фiнансiв, банкiвської дiяльностi, податкової та митної полiтики, звертаючись до органiв державної податкової служби, пропонує негайно призупинити застосування такої форми декларацiї та привести її у вiдповiднiсть iз нормами ПК

17. Blondo4ka

А що за справка? Перший раз таке чую:girl_sad:

18. atma

atma New Member

Державний реестратор видае справку яка потрібна для того щоб нотаріус виписав довіреність, справка дійсна одну добу, тому тільки получили зразу топати до нотаріуса. Я ще непройшла цю школу тому детально не поясню. Може хтось вже зробив, розкажіть будьласка детальніше.

19. atma

atma New Member

Мені сьогодні Трускавецькі компаньони сказали що в них ніхто не платить в пенсійний фонд. Я нерозпитувалась, але мені цікаво чи приймають персиніфікацію? чи не накладають штрафи? У Львові також не платять?

20. Відповідь: Податковий кодекс

дівчата - так треба подавати ту місячну декларацію - коли мій пп на ще березень числиться на заг.системі - не здійснює діяльності. а вже з квітня на єп без найманих працівників. і чи подавати мені за 1 кв 1дф, якщо він не здійснював діяльності.