Податковий кодекс

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем mysha, 22 Листопад 2010.

1. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

Відповідь: Львівські новини (2)

закон вступив в дію з 1 січня 2015 року,податок платитимуть всі хто прописаний в квартирі ,тобто якщо приватизація на 4 значить всі чотири особи повинні оплатити податок ,на загальну площу

2. terezka

terezka котяка-вишивака

оподатковуватиметься загальна площа, незалежно від кількості прописаних осіб.
    а от стосовно

всі мовчать

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

якщо є допустимо 62, то оподптковуються всі 62 чи тільки 2 понад норму?

4. terezka

terezka котяка-вишивака

гм, тобто чотири рази платитимуть той податок? метрі ті самі, лише оплата - з кожної особи, так тобто?

5. Уляна Поберейко

тільки 2 квадратних метра

6. raspberry

raspberry Well-Known Member

А якщо людина має дві квартири, наприклад, і до 60 метрів. То нічого платити не буде? Чи ті квадратні метри за її кварири будуть додаватись і буде той податок оплачуватись?

7. Уляна Поберейко

напевно,я взагалі неможу з тим кодексом розібратись трохи по не нашому,

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

незнаю самій цікавить це питання

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

мені взагалі цікаво як то ми платитимо,чи додому нам будуть приходити листи чи як?

8. raspberry

raspberry Well-Known Member

Десь я вичитала, що дійсно листи мають приходити.

9. Megan

Megan Well-Known Member

Львівські новини (2)

Після 1 липня прийдуть листи і буде 2 місяці часу, щоб назбирати гроші.
    Стосовно платитиме кожен - оплата стягується за лишні квадратні метри. Лист прийде на ім'я власника квартири/будинку, а от звідки він ті гроші візьме чи свої, чи з квартирантів, що винаймають кімнату в квартирі, то вже його клопіт. Вартість податку за кв.м. визначатимуть місцеві ради, але він не може перевищувати 24грн. Так само місцеві ради мають право надавати пільги, стосовно пільг не до кінця ясно, там можна здати в оренду і таким чином уникати того. Так що лазєйку для багатих і продвінутих лишили, а ви бідні платіть аби багаті могли далі жирувати...
    Мав би Яценюк за багатих взятися, але знову з простих шкіру деруть... Сумно, бо виглядає що поміняли шило на мило :sad:

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

На одну квартиру можна взяти пільгу, і не платити, але на меншу за площею.

10. Муська

Муська Well-Known Member

Там в законі ж ніби йдеться про одного власника, тобто , якщо у власності у однієї людини є квартира більше 60 кв. м і будинок 120 кв м. житлової площі.
    Тому якщо є квартира, наприклад 70 кв. м , і вона приватизована на двох чи трьох осіб, то податок не платиться, бо 70 ділять на два чи три. Так принаймі я колись читала цей закон.

11. Megan

Megan Well-Known Member

Львівські новини (2)

Хм, якби то так було, то мало б хоч щось спільне з логікою.
    Я чого так переймаюся - у нас 237кв.м. Ага, алігархи ( а обігріваємо зараз лише третину будинку, і веранда холодна, економимо.
    А що мається на увазі приватизована на двох чи на трьох? Скільки людей прописані?

12. whisper

whisper Well-Known Member

а хтось читав про обовязкове встановлення касових апаратів, в торгових точках крім ринків, а як щодо тимчасових споруд хтось в курсі?

13. Муська

Муська Well-Known Member

Відповідь: Податковий кодекс

маю на увазі кількість власників. Прописаних може бути і десятеро, але власник один і податок беруть з власника.

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

ну якщо у власності одної людини, то прийдеться платити.

14. invisible

invisible Well-Known Member

Чи чув хтось таке, що відтепер ЄСВ мають платити всі підприємці, навіть ті, у яких діяльність призупинена і які подають нульові звіти?

15. Megan

Megan Well-Known Member

Та прийдеться. Кругленька сума виходить. Я до того вела, що в нас живе 2 сім'ї, і зовсім ми не олігархи, економимо на опаленні, минулого літа лише одну стіну утеплили... Ай, шо тут казати (

16. Osya

Osya Active Member

тобто можна квартиру розділити на 2-х власників і таким чином уникнути податку?

17. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А тих 120 кв м для будинку рахується від загальної площі чи лише від житлової,ну бо в мене перший поверх напівпідвальне приміщення ,тобто не житлове так якби.От і не розумію.

18. Муська

Муська Well-Known Member

Я от зараз намагаюсь знайти той прийнятий закон, бо там запитань більше ніж відповідей(мене трохи це питання також турбує). Вносились поправки і таке інше. Йду читати.

---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

Колись цікавилась, то спочатку говорилось тільки про житлову площу, а потім говорили про загальну площу на одну людину. Короче йду шукати той закон і що вони там прийняли вичитувати.

19. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

20. Megan

Megan Well-Known Member

Минулого разу як писали той закон, то мова йшла про житлову площу. Зараз загальну.
    Не знаю як рахується напівпідвальне, напевне теж до загальної. В будинкову книгу гляньте, там написано.