плавання і гімнастика з народження: за і проти

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Гелена, 2 Грудень 2008.

1. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Басейни Львова для нашої малечі та все про плавання

Ми вирішили віддати дитину на плавання.
    Підскажіть будь ласка де в нашому місті є басени для дітей (особливо мене цікавить вік 5-6 рочків).
    Який Ви б порекомендували?Чим корисне плавання?
    І взагалі вся корисна інформація.Бажано також фото

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: плавання і гімнастика з народження: за і проти

О-о-о!
    Тепер зрозуміла реакція на Домашні Пологи і Динамічну гімнастику? :xaxa::xaxa::xaxa:
    Подивицця народ парочку придуркуватих відео, почитає недолугу статтю в газетці, і зачинає йойкати... :xaxa:

• Подобається Подобається x 6
  3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ну, пане Левандівко, тут ви помиляєтеся...не треба всіх під один гребінь зачісувати...Сорі за офф-топ, але...
    Я збираюся другу дитину народжувати вдома, і я до цього свідомо прийшла, після перших пологів у ПБ. Моя коліжанка аналогічно, в нас навіть термін майже однаковий. Але при цьому я проти бебі-йоги та "пронирювання" немовлят, бо на все свій час. Чомусь духовні акушерки це все намагаються "втулити" в одному флаконі: народимо, зробимо гімнастику, пронирнемо. Від останніх 2-х пунктів я категорично відмовляюся і взагалі не впевнена, що буду користуватися допомогою акушерки.

• Подобається Подобається x 3
  4. levandivka

levandivka З яйцями...

А воно і не зовсім оффтоп, виходить. :xaxa:
    Бебі-йогу роблять саме одразу після народження (в тому числі і для знаття імовірних травм у пологах).
    Перше знайомство з водою (пронирювання) - саме при першому виході з мами (поки нема навички дихати).
    Ці "процедури" чим раніше - тим луччє, за логікою Домашників-Водяних.
    Звичайно, можна і в басейн перед пенсією сходити, і шийний хребець вправляти хоч щомісяця, і про Йогу згадати на старості.
    Є думка, що краще раніше. ;)

5. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Я рада що не робила ніяких Тримань за руки-ноги своїй малі.
    Але не тому що не довіряю такій гімнастиці.Просто навідь якщо дитина на перший погляд здорова(тобто не мае ніяких проблем з суглобами по версії лікарів) це всеодно ризик.Бо ж наші лікарі багато чого пропускають і в цьому можуть помилитись.
    Я за те щоб все йшло своєю дорогою.Не поспішати.
    Басейн(плавання) це корисно.Масаж також добре особливо в деяких випадках він просто необхідний.
    І ще хочу сказати молодим мамам
    Не спішіть дітей підсаджувати,ставити швидше ніж треба їх у ходулі...Від цього страждатиме тільки дитяча спинка.Не хай дитина сама обирае коли їй встати чи повзати.У здорової дитини це все йтак не забариться

6. tslezinska

Ну добре...За вашою логікою домашні пологи не бувають травматичними (хоча у вашому випадку, наскільки мені відомо, це не зовсім так...), то нашо тоді дитині оті "імовірні травми" знімати? Я розумію, що чим раніше, тим краще, АЛЕ:
    1. Розкажіть мені, коли й ким придумані бебі-йога і пронирювання? І наскільки це історично властиво для нашого народу? У нас багато поколінь всі народжували не у воду, і ніхто дитину після народження у ванну не кидав. Мені здається, що така практика була б більш "умєстною" для народів, скажімо, Полінезії чи Океанії, де вода-це сенс життя, але в нас-то чому???
    2. Давайте згадаємо про тваринний світ, оскільки ми також по суті є тваринами. Яка наземна тварина-ссавець своє дитинча одразу після народження починає вивертати у різні боки й пхати у воду??? Ніяка! То чого люди такі розумні?
    3. Я доросла людина, народжена в радянському ПБ. Родових травм не мала, принаймні очевидних. В басейн вперше потрапила у шкільному віці, і то випадково. І нічого, не жаліюся...Здорова людина, фізично і психічно. Плаваю, займаюся спортом...Мала роки в 4 вивихи обох колін після невдалого падіння, вилікувалося то все власне спортом...
    4. З точки зору психології бебі-йога та пронирювання явно не чинять позитивного впливу на психіку щойно народженої дитини. Ви помічали, що в дитини ще деякий час після народження зберігається така згорнута поза, як вона була більшість часу в животі мами? І тепер уявіть, що вона відчуває, коли її раптово з цієї пози розгортають і починають викручувати, крутити, трусити...Це суперечить природним очікуванням. Про пірнання я взагалі мовчу...Не думайте, що це прям одразу скажеться на дитині, ні...Можуть пройти роки, це може бути не дуже помітно, але вплив 100% буде.

• Подобається Подобається x 5
  7. levandivka

levandivka З яйцями...

Упс... Вибачте, Ви писали що плануєте Домашні Пологи..?
    Ви досі не прочитали "матчасть"?
    (чи плануються лікарські, але дома?) :umbrage:
    Відповіді на всі ці питання є в ОБОВ'ЯЗКОВІЙ програмі джерел Домашників.
    Тут це дійсно стане оффтопом. :)
    Є люди, що НІКОЛИ не плавали в басейні. Є люди, які НІКОЛИ не займалися спортом. Є люди, які НІКОЛИ не говорять/не замислюються про впливи (бебі-йог, харчування, санітарії і т.п...)

Чи буде (і час початку) басейн, динаміка, Б-Й для Вас суттєвим - справа дуже індивідуальна.

Останнє редагування: 3 Квітень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  8. tslezinska

Планую: домашні, і без жодного лікаря. Матчасть прочитала, але саме ту, яка мені цікава. Бо читати про бебі-йогу та пронирювання, про водні роди не вважаю для себе за доцільне, все одно я всього цього робити не збираюся. Але Я НЕ ІДЕЙНА, зрозумійте! В мене є своя голова на плечах, і я не слідую тупо практиці ДОМАШНИКІВ. Нехай вони собі своїми штуками бавляться...А я просто вдома хочу, бо рідні стіни, бо створю всі комфортні умови, які мені в ПБ не забезпечать, бо ніхто нічого зайвого мені 100% не вколе, бо ніхто не підганятиме, бо не буде отого всього геморою з відмовами, папірцями тощо...

9. levandivka

levandivka З яйцями...

О-о-о... :umbrage:
    Дійсно, вагітна. :xaxa:
    Успіху Вам! І здоров'ячка! :clapping:

• Подобається Подобається x 1
  10. viktoria

viktoria Well-Known Member

Прикольно звучит, но как раз у домашников и нет тупой практики, потому, что дом у каждого свой и опыт свой. Встречая людей которые рожали дома я не у кого не встретила одинакового сценария и подхода к восспитанию детей:)
    Практика это в ПБ. и вы ошибаетесь, что все акушерки предлагают беби-йогу, плавание, динамику и т.п. У меня было 2-е домашних родов с разными акушерками, каждая говорила о своем опыте со своими детьми, но никто ненавязывал своих взглядов. Что-то такое беби-йога я узнала только ближе ко 2м родам. И надо сказать в моем случае это была очень нужная практика и не страшная. Больше я узнавала у акушерок, а чем можно заниматься с детьми и как, и тогда они предоставляли информацию и летературу, а там был мой выбор обратиться к ним за помощью, найти другого специалиста или сделать это самой:)

Останнє редагування модератором: 12 Серпень 2009
  11. adyl

adyl Well-Known Member

Гімнастика для грудничків

Масажист порадив купити великий мяч для гімнастики. Ми пробували -донечці подобається. Може хтось робить і поділиться враженнями та вправами!!!Буду вдячна!!!

12. irys214

irys214 Well-Known Member

Відповідь: Гімнастика для грудничків

А зі скількох місяців можна починати робити ті вправи? Нам 3 міс. Маєм такий мяч, але ще не робили.

13. katarzynka

katarzynka Well-Known Member

Ті м"ячі прікольні навіть для старших діток в якості профілактики та лікування -глибокі кашлі, бронхіти, запалення. А вправи можете придумати самі. В мене як малі хворіли, то я клала їх на м"яч животиком, ручками вони тримались ручки і катала взад - вперід, ось так. Старші залюбки це роблять самі.:girl_crazy:

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

15. katarzynka

katarzynka Well-Known Member

Треба почитати спеціальну літературу на цю тему.

• Подобається Подобається x 1
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

За народною версією - з 3-х рочків, коли вперше знімається шапочка.

• Подобається Подобається x 7
  17. SovaBa

SovaBa noctua

От ми вчора теж зняли шапочку:xaxa:, ту,шо для плавання,і, правда,не вперше:D. І на цей раз Дашунька протрималась на воді сама,без будь-якої підтримки приблизно 30-40секунд, що принесло всім неабияку радість:xaxa:!

18. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Ми робимо, просто так, без порад лікаря, я всю вагітність провела на цім м"ячі, а зараз малявку саджу, ми скачемо, на спинці гойдаємо, на животику та в різні боки. Малий дуже любить

19. viktoria

viktoria Well-Known Member

Посмотрела недавно фильм, снятый в 1980 г. киностудией Киевнаучфильм. Режесерсская группа в течении года наблюдала за 2-мя малышами с которыми плавали с рождения. Очень поразила меня приведенная статиска, что в тот момент (1980г.) "Во всем мире 14 млн. детей начинали плавать раньше, чем ходить". и
    И кто скажет, что это новое модное веяние, а не опыт предыдущих покалений. Кстати фильм называеться "В этом что-то есть..." В эту среду будет просмотр: для мам интересующихся закливанием,гимнастикой и водным развитием малышей, а так же у для тех у кого есть вопросы и сомнения на эту тему. Кому интересно пишите в ПП.

20. Масік

Масік Well-Known Member

Вправи для мяча нам показувала масажистка , спочатку трішки погойдати на животику, потім тримаючи за ніжки , дати доторкнутися ручками до землі, лежачи животиком на мячі, потім погойдати на спинці, тримаючи за ручки дати стати ножками на землю, особливо Маркіянчик любить перевороти на мячику, правда коли я це роблю то наш тато тікає з кімнати :)