плавання і гімнастика з народження: за і проти

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Гелена, 2 Грудень 2008.

1. viktoria

viktoria Well-Known Member

Відповідь: плавання і гімнастика з народження: за і проти

Анастасия права, пампесы для воды, не знаю для чего предназначены, скорее для того, чтоб вода с водоема не поподала, на нежные детские места, чем чтоб вода с детеныша в водоем, они пропускают жидкость. Но исходя из того, что объем того, что пописяет малыш, посравнению с объемом воды в бассейне ничтожно мал, к тому же даже во время занятия в бассейн наливается свежая вода и выпускается не свежая, как правило верхние слои, которые более теплые. Ежедневно вода обновляется на 10%, а раз в неделю меняется полностью. И шансов, что все малыши прийдут и напудят в воду одновременно, очень мал. Многих мамы ведут на горшок до и после занятия, и они писяют, соответственно пописяли бы в бассейн не чем писять после. Без контроля остается группа до 6 мес, а они как правило на ГВ. Я знаю, что у таких малышей и пеленки рекомендуют просто водичкой полоскать, потому, что моча запаха и цвета не имеет:).

• Подобається Подобається x 10
  2. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А, до рeчi, раз вже за пiсяння в басейн заговорили. Мeнe в цьому питаннi дуже хвилюe тe, що можe попiсяти дитя, якому недавно зробили щеплeння полiомieлiту...вiрус може бути у видiлeннях. Цiкаво чи мами таких дiток витримують потрiбну пeрeрву? Чи я надарма хвилююся?

• Подобається Подобається x 1
  3. Loyal

Loyal Well-Known Member

Скажу один нюанс, що мало діток там є з прививками взагалі... Принаймні БЦЖ небагато має. (то я вам як мама привитої дитини кажу)
    Ой, я ще вам своїм чудом похвалюся:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Останнє редагування модератором: 1 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 22
  4. Natalka

Natalka Well-Known Member

Вірус поліомієліту розмножується в кишківнику і з сечею в воду басейну потрапити не може, а з каками - так.

• Подобається Подобається x 8
  5. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ну я в iнгрiд бауeр 'жизнь бeз подгузников' прочитала що 'видiлeння' нeбeзпeчнi, а якi не уточнeно.

6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

На щастя для мене, тут в басейнах не прийнято голяком купатись. Море, озеро, рiчка - iнша справа, а бассейн...

• Подобається Подобається x 4
  7. Ная

Ная Well-Known Member

Ми як кілька днів тому були в басейні,Софійка накакала:ninja:,але не в воду,а на підлогу. Я швиденько прибрала але було неприємно за сам факт. Думала купити на наступні рази тих підгузників для купання,а як тут почитала,шо толку від них мало,то буде моя дитина купатись просто в трусиках,щоб не загубити у воді "великі діла":).
    А те,що діти можуть попісяти у воду в басейні,думаю не так страшно вже навіть через велику кількість хлорки у воді.Плюс вода протічна. Та й пісяє півторарічна дитина не так вже і часто.

• Подобається Подобається x 2
  8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

На вихідні були в басейні в гімназії на Симоненка. Це вже 2-й рік нашого плавання. І я була настільки здивована, коли побачила, як моє чудо саме перепливає басейн впоперек (з нарукавниками)! Минулого року він не вмів тримати рівновагу і ті нарукавники йому мало чим помагали, він все рівно з ними тонув. А зараз так вправно по-собачому гребе!!! Тому ще раз хочу наголосити для тих, хто, як і я, не впевнений у доцільності тренування діточок з самого народження, що з часом все одно все прийде. І діти, яких вчили плавати з народження, і ті, яких вчили вже в 1,5-2 роки, плавати будуть однаково!

9. viktoria

Обсолютно верно "с часом прийде". Но имея опыт работы с малышами, от 2-х месяцев до 3-х лет я могу сказать, что чем раньше начинают плавать с детками тем меньше адаптивный период в бассейне, у малышей практически сразу получаем удовольствие от общения с водой, у старших может растянуться до 3 месяцев. Хотя все зависит от темперамента ребенка, от того как игрались родители с ребенком и водой дома, и от того насколько родители не форсируют события попадая с малышем в бассейн:) (не стараються его нырнуть, против его готовности и желания, отпустить в свободное плавание или чтоб малыш сразу придерживался хода занятия)

Останнє редагування модератором: 23 Березень 2009
  10. levandivka

levandivka З яйцями...

Точно!
    Навіть пенсіонерові нарукавники одягни - попливе. Не обов'язково до пенсії плавати!

• Подобається Подобається x 3
  11. kati

kati Well-Known Member

з нарукавниками навіть я попливу:xaxa::xaxa::xaxa:

12. levandivka

levandivka З яйцями...

От і не поспішайте в басейн. ще до пенсії маєте час. Навіщо воно вам..?

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Натрапила я на відео гімнастики і плавання із немовлям...задоволення на обличчі не помітила...:
    http://s227.photobucket.com/albums/dd181/chedidaan_01/?action=view&current=6_dney.flv

Хотіла б почути коментар Вікторії - це справді отак все відбувається?

14. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Боже, який жах!!! :scare:Мені серце чуть не стало.:sad:
    Таких інструкторів на кілометр не можна підпускати до дитини.:ireful1:

• Подобається Подобається x 5
  15. viktoria

Если бы я видела это видео, перед тем как начила заниматься динамикой и плаванием, я б наверно не стала бы заниматься с ребенком ни тем ни другим. И если бы инструктор который показывал мне массаж, динамику и плавание, такое бы вытворял с моим ребенком, особенно с нырянием, я бы выставила его за дверь.
    Слава богу до этого видео, все, что я видела и слышала про динамику и плавание, было намного-намного мягче. В динамике, упражнение такие же, но в таком темпе и длительности, я делала уже ближе к трем месяцам, для новорожденнного это на мой взгляд слишком большая нагрузка.
    Для купания тем более, есть много других упражнений в ванной, кроме ныряния, ныряние с наворожденым делают один три раза и то в конце занятия, опять же смотря за реакцией ребенка, если малыш расплакался, мы уже не нырям до следующего занятия. А когда малыша отпускают и просят "плыви-плыви", это вообще без коментариев, для ребенка это только стресс, я лично поротив стресса, я за удовольствие

• Подобається Подобається x 11
  16. Ніка

Ніка Well-Known Member

:no: у мене ставало серце, коли дивилася!!!
    так шкода дитинку!!! невже можна ТАК мучити дитину??? вибачте, може комусь таке подобається, але я б за таке позбавляла батьківських прав!!! (і в Америці теж би так зробили!!!) де ж доказано, що ті всі вправи йдуть на корить дитині???:no::no::no:
    я в шоці!!!

17. katrinka

katrinka Well-Known Member

ЖАХ!!!:scare: в мене аж голова після такого "мультика" розболілась. та якби мені таке з дитиною витворяли :cesored::cesored::cesored::tanksmile:думати не хочу

18. Katrin

Katrin Well-Known Member

Що Вам сказати... сльози заважають говорити, а руки тягнуться до сокири-повідрубати руки таким батькам. Це з серії "нет ума-считай калека". Мда..дитину шкода.
    Тепер по темі: ми в басейн прийшли в рік і 1 місяць і я дуже шкодую, що не зробила цього швидше. Катерина вже плаває в нарукавниках сама. Ми не пірнаємо, бо я бачу, що їй це не подобається, тому і не наполягаю на цьому-це не є обовязково. Богу дякувати через басейн не хворіли.
    Динаміка: динамічною гімнастикою не займаємось з однієї причини- я сама не відчуваю в собі сили, точніше сміливості в руках чи як правильно сказати, тому і не проводжу, хоча деякі елементи робили і це фантастично подобалось моїй дитині.

P.S. Вікторія, проведіть відкритий урок для всіх бажаючих, а то у людей трохи хибна уява про басейн і про те, що там з дітьми роблять.

19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Най би тій інструкторці руки повідсихали таке з дитиною робити! Не знаю, яка там мама в бідної дитини, але, як на мене, їй явно клепки в голові бракує...Дурнуватий сміх за кадром тому підтвердження.
    Я за масаж, гімнастику та плавання, але у відповідному віці і лише за умови, що дитині це в кайф, а не так, що дитина плаче, а її далі "пірнають". Від таких вправ лише психічні розлади можна отримати.
    Особисто я не вбачаю доцільності у такому екстримі для новонародженої дитини, в якої природні очікування - це носіння на руках, лагідне погойдування, тепла циця і т.д. Доросліша дитина вже має інші очікування, інші потреби. Ми пішли в басейн минулого літа, і нещодавно поновили заняття. І я бачу, що саме зараз моїй дитині це надзвичайно подобається. Що стосується гімнастики, то ігри з батьками в різному віці містять елементи саме тої бебі-йоги (гортала книжку і дуже здивувалася, що всі ці вправи ми робили, самі того не підозрюючи, у ігровій формі, але у старшому віці). Дитині зараз ще нема 2 років, а він виробляє таке, чого я не вміла в шкільному віці або не вмію досі (наприклад, сальто через руки).

20. Ная

Ная Well-Known Member

Мій чоловік з малою займався динамікою,плавали у великій ванні,тепер в басейн ходимо,а як вчора ввечері глянув те відео,то бідака потім спати не міг,серед ночі сварився нашо я йому такі жахи на ніч показувала.Я не сподівалася на таку реакцію чоловіка:confused:. Я і то зреагувала спокійніше. Казав якби побачив то до народження дитини,то слів динаміка і раннє плавання навіть би чути не хотів. А так наша дитина отримує величезне задоволення від вправ і від води,значить,робили все правильно.І ще,думаю,що тримати дитину в руках мають батьки,а не інструктор. Ми вчилися динамічної гімнастики самі,без фанатизму,керуючись своїми відчуттями і реакцією дитини. А от в плаванні порад інструктора таки бракує,на жаль,нам далеко добиратися:umbrage:.