Пізні пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Merry, 24 Листопад 2011.

1. Galicija

Galicija Well-Known Member

Відповідь: Пізні пологи?

Я теж у цьому віці народжувала. Вагітність протекла ідеально. А моя племінниця народжувала в 19 і майже всю вагітність пролежала в лікарні. Це при тому, що вона та її сім'я ведуть мегаздоровий спосіб життя.... А я довший час страждала деякими шкідливими звичками:girl_emo:.... Та і не доволі добре харчувалась.... Страшенно переживала, коли завагітніла, але все пройшло гуд. Зараз моя дитина, як "кльоцик", нічого їй не бракує, практично не хворіє. А племінниці мала якими тільки хворобами не перехворіла вже!...Дивина та й годі, від чого це залежить...

2. Merry

Merry Well-Known Member

І я у 28. Це ще "дитячий" вік.:girl_smile:

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Пізні мабуть то коли після 45, і то скоріше від жінки залежить. Наша невістка он на первістка наважилася в 37. Такий в нас тепер карапузик 7 тижневий :)

4. Яруська

Яруська Well-Known Member

Прямо як у мене...
    Першого народила в 20, без ускладнень тільки дууууже довго тривали пологи, а молодшого в 29 років. Пролітала обидві вагітності, а другі пологи тривали аж 1 годину, ні розривів, ні нічого такого зайвого:girl_blum: Красота, так можна родити кожен місяць))).
    Так що, вік тут ні до чого, звичайно в розумних межах, а от емоційний стан і готовність няньчитись, то вже друге питання, в кожного свої пріорітети.

5. Buriko

Buriko Well-Known Member

Головне настрій, а не вік.
    Я от тільки почала думати про материнство, в 34 роки...
    Відчуваю: хочу, готова, зроблю все-все-все! І це додає впевненості що все буде добре.
    Так, шкода, що пізно, але через те, що склались так обставити. Сподіваюсь жити доооооооовгоооооооо, так що все буде добре, на весіллі діток погуляю:girl_wink:.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У мене страхи щодо пологів після 30 з'явилися тут. Раніше ніколи над тим не задумувалася, а тут деякі знайомі говорили, що от народили саме зараз, бо потім ризик підвищується. Не важких пологів чи вагітності, а того, що дитинка буде із проблемами розвитку. А ще лікарі під час вагітності пропонують здати аналіз, і на узд також кажуть, чи ми знаємо, що є можливість здати аналіз на вади.
    Внаслідок усіх цих залякувань я себе як попередню, так і цю вагітність готую до того, що дитинка може бути неповносправна. Від тесту ми завжди відмовляємося, ну, бо він для нас нічого не змінить. Це все одно наша дитина й навіть думати про аборт не збираємося.
    Друзі наші мали таку проблему із 7-ою дитинкою, але те сонечко маленьке навіть пологів не пережило, серденько спинилося. Про кесарське вони навіть не думали, через ризики, які є в тій операції (батько тої жінки гінеколог і багато років приймає пологи). Так нам було їх шкода, так вони за тою дівчинкою сумували... І видно, що й досі того горя не пережили.

А ще хтось себе до такого готує, чи це тільки я маю такі вагітні бзіки?

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ти що здуріла? Ану кидай ті свої чорні думки під лавку... які проблеми? Проблеми починають показуватись в жінок після 35-ти, і то не у всіх, а тільки в єврейок які мають кровні шлюби. Наскільки знаю то ти зі своїм чоловіком споріднених кровей не маєш.

8. Liliyah Romanova

Не маю. Але он мене на ті аналізи ще минулого разу слали. Сказала про то парохіянці одній, то вона сказала, що може, кобіта на узд щось побачила. От у мене й знову страхи почалися.
    Буду налаштовуватися позитивно.

9. Daisy

Daisy Well-Known Member

Вони всім це пропонують і якби там щось побачили, то так би і сказали.
    Налаштуйтесь на позитив!!!!!!!!!!!!!!!!

10. Delfy

Delfy Well-Known Member

Я. Поки з тим не зіткнулась - не готувалась. Було страшно. А зараз і не знаю. Ще страшніше, напевно.
    Але Ви, Лілю, про це навіть не думайте.
    Ці аналізи у нас тут пропонують (ха, якби ж то хоч пропонували - нав*язливо рекомендують) практично всім незалужно від віку - від 18 років...
    якби ж ті цифри ще щось значили... а вони ж часто помилкові, не точні, про що також, коли їх нав*язують - попереджають...

11. Merry

Merry Well-Known Member

Я тому і створила цю тему, бо і мене залякали. Але тут- на Україні.

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

Якби й значили, то робити аборт- не варіант.

---------- Додано в 09:24 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

Мою сестру у Франції, яка у 38-39 мала народжувати первістка, так налякали, що вона всю вагітність переживала сильно. Радили робити амніоцинтез, добре що мама її відговорила. Дитинка народилась здоровенька.

12. arina

arina Active Member

Моя мама одружилась в 27років. 14 років не могла мати дітей..... Потім чудом завагітніла.
    Мене народила в 43 роки, старшу сестру - в 41. Так як за словами лікаря вона була "застара для природних пологів" (мова йде про перші), то він в п*ятницю взяв з мами гроші на кесарський розтин, який призначив на понеділок, а мама на 2-ий день (в суботу) народила сама у чергового лікаря. Цей, що взяв гроші на пологи не зявився, і навіть потім до мами не навідувався.
    Що я, що сестра, обоє народилися здорові. Дякуємо Богу за наше і мамине здоров*я по сьогоднішній день.

13. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ну а якщо жінка пізно зустрічає коханого? То що, і не народжувати?
    Я познайомилась з чоловіком в 26 років і не готова була тоді до 30 народити 3 дітей (бо я не проти ще третьої лялі). І третя вагітність напевно буде навіть після 35, бо аж ніяк не наважусь відразу на дитяко.
    Трохи почитала в неті про вагітність після 35, але про той ризик пишуть в разі першої вагітності в основному.
    І ось маю наявний приклад - знайома, 20 років лежить на утриманні, я, в 32, льотала зі старшим.

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я якось не дуже задумувалась над тим до чого я була готова. Я вийшла заміж в 25, в 27 народила першу дитинку (сама, дуже легко) і до 33-х у мене вже було четверо.
    Ніколи не допускала поганих і взагалі ніяких думок про такі речі, хоча ризик спадковості в плані хворіб присутній. Але я тоді зовсім про таке не думала. Ну зовсім! Я думала про те як заробити і їх поставити на ноги.

15. olya_d

olya_d Well-Known Member

в мене певний період таке було, але не через мій вік - а якось так відбувалось, що на початку вагітності часто зустрічала таких діток. Тому тоді мені здавалось, що в мене щось не в порядку буде. Аналізів не здавала, не хочу, а по УЗД - сказали що все добре.

А стосовно віку - я тим не переймаюсь, головне - самопочуття і бажання мати дитину. От для прикладу:стояла я біля кабінету, аналізи здавала, а біля мене кілька дівчат приблизно на років 10 молодші - такі бліді, замучені, ледь на ногах тримаються. А я - цвіту і пахну :) То чи від віку так сильно залежить? Певно що ні. Першу дитину я народила в 26, ну от ніяк не уявляла себе матір"ю раніше, не була готова. Так і тепер - відчула, що хочу другу лялю, що я готова - от і чекаємо. І не проти ще мати третю через кілька років, та й чоловік зі синочком вже про наймолодшу сестричку мріють.

Останнє редагування: 1 Грудень 2011
  16. Liliyah Romanova

Та я ніц не маю проти. Я ж кажу, що то мої страхи. Мої особисті...
    Ну, тут про синдром Дауна говорять теж. Тобто що є більший ризик відхилень хромосомів.
    Тут багато і діток, і дорослих. У магазинах працюють. Взагалі суспільство дуже підтримує. Я не боюся того, просто вже маю одну складну дитину, не знаю, чи матиму силу для двох. От і переслідує мене.
    Ну, але на все Божа воля. Що буде, те приймемо.

17. lydmilarubak

lydmilarubak New Member

ну дівчата я навіть і невірю тепер що говорят на узд.1 раз поїхала сказали хлопчик.2 раз дівчинка і транзиторне порушення ритму серця.коли поїхала 3 раз то вже всьо добре було і казали що хлопчик.так що,я невірю.а решта вся надія на бога.........

18. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

взагалі ці всі перестороги на рахунок пізньої вагітності придумали лікарі, щоб себе застрахувати. в усіх розвинутих країнах це є нормою, там більшість жінок і народжує після 30 років, багато і після 40 років народжують першу дитину , діти здорові, матері готові до материнства і морально і фінансово.

19. Buriko

Buriko Well-Known Member

Ризики є в будь-якому віці. Кожна жінка є індувідуальна, тому 2-х однакових вагітностей немає. Є бажання мати дитинку - треба вагітніти, а почуття материнства додасть сил.
    Я ж розумію, що збираюсь вагітніти в 35, і дитину не лише треба родити, але й на ноги поставити -от і настроїлісь, рожу і поставлю:i-m_so_happy:.
    А страхи різні щодо вагітності в мене вже так рочків 10 є і з голови нікуди не поділись :bomb:, отож, пізня вагітність чи не пізня - все одно ж вагітність. А ми з вами просто ще красивішими та мудрішими мамочками будемо. А кому буде страшно - на ДП підбадьорювати будемо, разом все ж таки легше :smile:зберігати позитивний настрій, а це здоров"я!

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Мені 37 років і я вагітна. В середу була на УЗД (дивились, чи в дитя є синдром Дауна). Сказали, що нічого нема і дитя виглядає нормально (руці стиснуло в кулачки, притиснуло до грудей і цьмакало пальчик :girl_in_love:).