Відповідь: Пізні пологи? от і зі мною таке було, народжувала малечу ще не було 23, а два рази була на збереженні, хоча до того не знала, що таке лікарня, маю на увазі, ніколи в ній не лежала. Так, що то таке, жінка сама повинна вирішувати для себе в якому віці вона хоче і може народжувати)
Відповідь: Пізні пологи? Та йой. 1. В нашому садку декілька таких родин/мам. То з меншенькими бігають в повну силу старші діти. 2. До того часу пенсійний вік перенесуть, думаю. Ваш приклад говорить про зворотнє: не всі жінки можуть адекватно вирішити "в якому віці вона хоче і може народжувати"
Відповідь: Пізні пологи? я написала особисто свій приклад, в якому ми з чоловіком адекватно вирішили, планували і дуже хотіли народжувати, також і зараз для себе вирішили, що другу дитинку хочим народжувати після 30. І тут ми не застраховані, як буде проходити вагітність)
Відповідь: Пізні пологи? Моя мама народила мене у 27 років, заміж вийшла в 26. Дуже хотіла другу дитинку, але не получалось. Тільки в 35 завагітніла моїм братом. Розповідала, що набагато легше виносила його ніж мене, зі мною токсикоз був майже всю вагітність. Але з братом кесарили, причина - проблеми з зором. Чоловікова мама народжувала в 34 і 36 років. Пологи за її розповідями були легкі. Знайомс народжувла в 37 і 38. Кесарили, по з першим було обвиття, а друге - невеликий термін після першого КР. Я першого народила за місяць до 30. Напевно тільки живіт видавав мою вагітність, самопочуття було просто чудове. Пологи були не найлегші, але є і важкіші і в більш ранньому віці. Другого синочка народила за 3 тижні до 33. Самопочуття як з першим. Трохи було проблем, але лікарі навіть на збереження не клали, значить і проблеми не серйозні були. Пологи були набагато легші другі, ніж перші 3 і 13 год. Хотілося б ще третю дитинку. Певно буде таки під 40, бо я не готова до маленької різниці між діткам.
Відповідь: Пізні пологи? коли працювала в Австрії в сімї, то дивувалася як пізно ( для нас українців, певне) там народжують дітей. В сімї, де я працювала, мамі було 40 років і вона щойно родила другого сина, старшого родила в 36.Чоловік був старший неї на 10 років)) Так от, вона казала, що з другою дитиною треба було поквапитися раніше, бо сили і терпіння вже не таке як 5 років тому, бо хочеться спати вночі, енергії все меншає.І якось так малий в неї був на ГВ лише 2 тижні, потім перевели на суміші (бо так вона висипалася), підгузники до 3 років і таке всяке.Чоловік ще страший, тому від нього помічі було нуль- постійно втомлювався і ходив слабий)) Я все думала, як то буде він на випускному в сина, йому ж буде вже під 70 років...якось для мене то було дивно. Але, вони не є правилом. Є люди, які і в 40 відчувають себе повні сили і енергії.Все залежить від способу життя і сили волі) Пологи -то просто порівняно з вихованням))
Відповідь: Пізні пологи? мій коханий чомусь впевнений, що після 50 не те що народжувати - сексу не існує небезпечно так думати у 32, та сподіваюсь, час додасть йому розуму Мама народила мене у 29 з половиною, дуже тяжкі були пологи (але я впевнена, що то не від віку залежить). А у 33 народила мою молодшу сестру - за півгодини, ледь з ліжка на допологовому відділенні встигла до родзалу дійти І взагалі, що "пізнього" може бути у віці 30-35? Сучасні жінки в цьому віці тільки розквітають. Бачила багато 32-33 річних жінок, які є стимулом для моїх одноліток (мені 24) виглядати хоча б НЕ ГІРШЕ. ---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:25 ---------- я теж часто про це думаю. Не на 2 роки наперед, а що буде через 20 років... як я дивитимусь на стосунки синів з дівчатами, які у них будуть хобі, від якої музики вони будуть "пертись". Чи буде нам легше порозумітись завдяки тому, що я старша від Дмитрика всього на 20 років? Навряд...
Відповідь: Пізні пологи? багато залежить від індивідуальностей конкретної людини. Моєму свекру 77 рік. Його активному способу життя позаздрять багато хто з 50-річних. Зрештою, ніхто його віку точно візуально і не встановить. Мій чоловік, його брат і усі наші друзі сім ї- це діти від пізніх вагітностей ( якось так "підібралися"). І якщо у чоловіка це "тато у віці", то друзі- діти, народжені мамами у 40 років ( між братами-сестрами там різниця по 14-16 років). І це- наприкінці 60-х років , коли вагітна у 30- це вже "геть як пізно". Маю сусідку- двоє діток у неї нещодавно народжені у віці 38 та 40 років ( чоловіку 48 та 50 відповідно)- молоді батьки, які там "пенсіонери": "підтягнуті", активні, стильні. Чесно, якби вона не зізналася скільки їм років- в житті би не подумала. Моя мама мене народила у 22, а брата- під 30. Перша вагітність і пологи у неї протікали значно важче. З другою вагітністю "пролітала" до самих пологів ( на роботі ніхто навіть не здогадувався, що вона вагітна). Свекруха чоловіка народила у 20, а молодшого сина- під 30. Аналогічно: другої вагітності і пологів майже не відчула. Моя найкраща шкільна коліжанка вже багато років живе у Німеччині. Їй 35. І вона лише цього року заміж "дозріла" вийти. Відповідно, дітки у неї з являться після 35. І там- це норма.
Відповідь: Пізні пологи? я от шось ніколи не задумувалась над тим скільки мені років, пізно не пізно...
Відповідь: Пізні пологи? От гляну на назву цієї теми і все мені здається, що то про пологи на 44 тижні))) А то про вік... Якось дивно: пізно\рано, та коли завагітніла -тоді й родила)) Як на мене ( не бийтесь) все одно навіть як родила- тяжко чи легко. Головне , щоб всі були здорові. Пологи тільки один маленький момент. Мене ніхто старородящою не називав. Я з таким не стикнулась. А може й називали, мені все одно))) І мої знайомі, після 35 родивші теж ні. Хоча..одній запропонували кесарський, але з огляду на серйозні проблеми з хребтом чи спинним мозком, докладно не знаю, але мотивували цим і також віком, але в людини дійсно були серйозні проблеми, багато перенесених операцій, нездорове серце...
Відповідь: Пізні пологи? Підтримую. Старшого народила у 19 р. Важка вагітність + складні пологи. Молодшу у 29 р. - все пройшло ще складніше і з ускладненнями як для мене , так і дитинки. Хоча до народження донечки готувались як по книжці - і аналізи двоє здавали і вітамінки пили.Роботу залишила. Не допомогло Висновок - я просто маю проблеми із здоров"ям і вік тут ні до чого. А мої знайомі і родички народжували після 30-ти, 35 -ти - вагітність легенька і дітки здорові.
Відповідь: Пізні пологи? Вважаю, що абсолюто не впливає вік на вагітність і пологи (якщо жінка здорова,звичайно). Мене мама народила природньо в 31 рік, брата в 32. Ніяких ускладнень не мала, і народила нас повністю здоровими. Я малу народила в 33 роки, всі аналізи завжди були в нормі, ні на яких підтримках ні разу не лежала, навіть не знаю, що таке токсикоз, пологи також були природні і досить легкі. Мало того, десь в 36 хотілося б народити ще одного карапузика, надіюсь, що і цього разу буде все ок.
Відповідь: Пізні пологи? Из собственного опыта...родила недавно доцю и лет мне 39,разница между детками 18 лет...беременность протекала нормально...хотя врачи постоянно тыкали мне,что у меня угроза, изначально выкидыша ,а потом преждевременных родов,а всем известная Лотоцкая,только потому,что мне было на момент узд 38 лет,без причинно посоветовала мне пойти сделать амниоцентез(исследование околоплодных вод,путем ввода иглы через брюшную стенку в матку ) ,как она выразилась для успокоения....я была в ужасе от такой рекомендации...ясное дело,что никуда не ходила.Родила в 40недель и 3дня...роды прошли просто на ура,если сравнивать с первыми,то небо и земля...первые роды-15часов,куча разрывов и у ребенка-родовая травма,а вторые роды-5часов,без разрывов,без осложнений. А теперь два слова о большой возрастной разнице деточек.....я вырастила себе отличную помощницу на которую не страшно оставить месячного ребенка, всё было изначально продумано для меня колосальная помощь, для старшей-колосальный опыт. Так что девченки, юные и постарше -рожать после 30-35 не поздно и тем более не страшно,всё будет хорошо!!!!
Відповідь: Пізні пологи? На мою думку вік не впливає на пологи, це більше залежить від самої жінки, від організму. Знайома народила дитину в 35 років, роди були природніми і все завершилося успішно (правда самі лікарі більше переживали через це і занадто спішили, але це вже інше).
Відповідь: Пізні пологи? а я думаю що трохи ще і залежить від віку жінки малого народжувала в 23 нічого під час вагітностьі не боліло.бігала до кінця і все робила.а вот зараз ходжу вагітна 27 і це вже важче трохи більше походжу ,пороблю і вже низом болить живіт.
Відповідь: Пізні пологи? Я народжувала в 28 і нічого, цілу вагітність нормально ходила. Навіть коли ліфт не працював, то піднімалася на 10 поверх, із зупинками правда, але піднімалася і добре себе почувала. Знайомі ще й дивувалися що я до останнього дня ходила гуляти.
Відповідь: Пізні пологи? Згідна, що пологи залежать в першу чергу від здоров'я жінки, а не віку, але як на рахунок статистики яка свідчить про більшу ймовірність генетичних збоїв після 35? Теж маю знайомих що проживають в Німеччині і там теж жінки дуже часто народжують першу дититу після 35. Так от, ті знайомі кажуть, що дуже багато бачать на вулицях "сонячних" дітей/людей. Можливо, то просто там інше ставлення до таких людей і ніхто там на них пальцем не показує тому вони живуть таким самим життям як і всі, а можливо їх там справді більше ...
Відповідь: Пізні пологи? знаєте, якось за останні місяці мені часто стали траплятися випадкові зустрічі з мамами, які мають "сонячних"діток. Найцікавіше те, що тим мамам- ще далеко до 35. І серед них є жіночки із дуже забезпечених сімей, які мали всі можливості приділяти належну увагу своєму здоров ю та підготовці до вагітності. Мабуть, щось сталося із нашими організмами ... ---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:06 ---------- думаю, що значення ще має власне відношення суспільства до таких людей. Бо якщо там- це нормально, то у нас ще живуть радянські стереотипи у тих же батьків "сонячних" діток- побільше приховувати своїх дітей від оточуючих. Мами соромляться йти з ними на дитячий майданчик; у дитячому садку відмовляються їх записувати у звичайну групу і т.п. Тому нам і здається, що таких дітоук у нас менше. А насправді, думаю, статистика буде приблизно однаковою. Прлблема у відношення людей до такої проблеми
Відповідь: Пізні пологи? згідна. зараз вкрай рідко зустрінеш людину, яка точно скаже, що здорова. ну, принаймні, поки до лікаря не підеш через якусь, здавалось би, незначну проблему. ні,я не стаю на сторону лікарів, як тим паче зараз у наш час готові "лікувати" все, що завгодно аби в кишеню гроші клали. у жінок купа жіночих проблем, у чоловіків - своїх. я не говорю вже за генетику, бо там темний ліс і не обов*язково, що "хвороба" (скоріше "особливість", бо ж це не лікується) передалась в спадок від когось із рідних. можливо, це Чорнобиль? я часто над тим задумуюсь. сама стикнулась із бідою, про яку ніколи не чула/бачила. лікарі лише плечима знизують і зваспокоюють - мол, подивись за вікно - екологія, інше....