Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

Дівчатка, а як дають на Службу Божу за здоров*я. Колись чула, що треба давати у 12 церков, і є ще Сорокауст (якщо правильно написала). Розкажіть мені будь-ласка детальніше.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Сорокоуст - особый вид молитвенного поминовения, совершаемый Церковью ежедневно в течение сорока дней. Каждый день в течение этого срока на Литургии за поминаемого из просфоры вынимается частичка.

Сорокоусты обычно заказывают по только что усопшим - новопреставленным - одновременно с отпеванием. Причина этого в том, как пишет святой Симеон Солунский, что «сорокоусты совершаются в воспоминание Вознесения Господня, случившегося в сороковой день после Воскресения, и с той целью, чтобы и он [умерший], восстав из гроба, вознесся в сретение [навстречу] Судии, был восхищен на облаках, и так был всегда с Господом».

Сорокоусты заказываются и о здравии, особенно о тяжелобольных.

Про 12 церков не знаю.

Останнє редагування: 1 Жовтень 2010
  3. Virginia

Virginia Well-Known Member

Готувалас до сповіді і знайшла таке, що йога - це гріх. Цікаво знати чому?

А ще зацікавило мене, те, що уринотерапія також гріх. Поясніть чому?

4. La esposa

La esposa Moderator

мабуть тому, що йога - це передусім релігія. Інша справа, що ви її можете такою не вважати, але суті то не міняє.

5. Virginia

От в мене часто було в голові питання, що таке йога, чи це релігія, чи такий собі вид спорту(дивно звучить, але ж йогою займаються, власне у фітнес клубах) А якщо релігія, то в чому її суть?

6. airy_cat

airy_cat New Member

Йога не религия сама по себе, религия индуизм, к которому йога имеет самое непосредственное отношение.

7. Редвумен

Редвумен Active Member

а де таке знайшли?

8. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Це цитата з попередньої сторінки.
    У мене виникло питання: чому проблемою? Я і чоловік хрещені в православній церкві (інших тоді не було), але я вважаю себе греко-католичкою, чоловік - православним. Ходимо разом до греко-католицької церкви, там і сповідаємось (малою ходила з батьками до сповіді і причастя в єдину тоді в нашому районі церкву - православну). А в селі, звідки мій чоловік, всі його рідні ходять до православної церкви (хоч є ще греко-католицька), і ми як там буваєм, то ходим, звичайно, до того ж храму, що й родина.
    Шлюб ми брали в православній церкві (УПЦ КП), малого хрестили в греко-католицькій, та й куми теж різних конфесій. Але для мене все це не має суттєвого значення, тому і здивувало - чому проблема.

9. Liliyah Romanova

Тому що нема сопричастя між Католицькою та Православною Церквами. Про це багато говорилося раніше тут на форумі. Треба знайти ту дискусію.

10. Virginia

Ось, тут я підкреслила, те чого я не зрозуміла. Колись Ліля вже щось подібне цитувала з якогось сайту, але я не знайшла де воно є. Але тоді йшла мова про православну і католицьку церкви.

11. Vendy

Vendy Active Member

як я розуміла, то є багато досвідчених в релігійних питаннях. Мене цікавить таке: чи може розлучений священник давати шлюб і хрестити дітей, хтось мені казав, що не може тому питаю

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Розлучений в тому розумінні що ми вживаємо до цивільного шлюбу не те саме в церковних правилах. Розлучений тобто в сепарації, чи «розлучений» в розумінні шлюб уневажнений? Я не певна але мені також здається що не має, але я кажу я не певна і можу помилятись.

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

Я знайшла тут.

13. Vendy

Vendy Active Member

не впевнена, але скоріш за все церковний розвід у цього священника є

14. Liliyah Romanova

Може. І той, котрий в сепарації, і той, котрого шлюб уневажнено. Ні сепарація, ні уневажнення шлюбу не є перешкодою до справування таїнств та їх дійсності.
    За якою логікою не міг би?

Не може лише той священик справувати таїнства, якому заборонив єпископ, або той, котрого було екскомуніковано, відлучено від Церкви.

15. Vendy

Vendy Active Member

просто розказувала одна жінка про їхнього священика, і казала, що його парафіяни не хочуть, щоб він давав їм шлюб. Поту й питаю

16. Liliyah Romanova

А, ну бо на Західній Україні парохіяни часто бувають безличні. Вміють і засудити, і обсудити, і ще й будуть вчити як кадилом махати. Та ще й у забобони більше вірять, як у Бога.

17. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, готую промову на офіційний захід.
    Там буде присутній сященик.
    Як в таких випадках говориться на початку "всечесний отець"?

18. Liliyah Romanova

"Всечесний отче" буде правильно.

19. Smorodynka

Smorodynka Member

Підкажіть будь-ласка! Мені колись одна жінка дала молитву священномученика Кипріяна, в якій йшлося про позбавлення від усього злого, чарів злих людей. В цій молитві згадувалися різні святі, мученики, пророки, Матір Божа, Ісус. Час від часу (не часто) я читала цю молитву, а потім передала її подружці. А подружка мене запитала чи я чула про священномученика Кипріяна. Я відповіла, що ні. Тоді вона пошукала в Інтернеті і сказала мені, що цей священномученик колись був чаклуном, прихильником Зла, а потім вже став святим, а в молитва якби звучить від його імені. Я цю інформацію не перевіряла, але мені стало моторошно і неприємно. І тепер я б хотіла знищити цю молитву. Скажіть будь- ласка, чи можна спалити цю молитву і чи те, що я відмовляла її не принесе мені чогось поганого?

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А чого ви впадаєте в крайність? Ви молились відверто і щиро?

Я собі так думаю що якщо ви вважаєте що помилились коли молились ту молитву, то попросіть Бога просвітництва і якщо ви десь зробили помилку нехай він вас пробачить.

Он пошукала в неті інформацію для вас. http://days.pravoslavie.ru/Life/life4558.htm