Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

оце мені дуже треба. Дайте, будь ласка, посилання чи просто викладіть десь тут.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Там дуже просто. Гордість вони радять лікувати радістю. :)
    Сказав, що пошукає.
    А вам наразі на озброєння ось ця молитва:

Боже, дай мені душевний спокій змиритися з тим, чого я змінити не зможу.
    Силу Духа святого, щоби змінити те, що я можу змінити.
    І мудрість, відрізнити перше від другого!

3. antique

antique Member

А що вони радять:shy: у сит.,коли близька людина ставиться досить недбало? Тобто в стилі, ти свій, нікуди не дінешся, з тобою можна не церемонитись.
    З кимось чужим треба щось вирішити, а ти почекаєш... Не хочеться гордо задирати носа і дутись на людину. Але і приниженим бути не хочеться...

4. Liliyah Romanova

Суть лікування завжди одна: перший крок має йти від хворого.
    Буває, що хворого приносять до Бога через розібрану стелю, але найчастіше хворий має сам визнати хворобу, захотіти лікуватися.
    У таких випадках треба говорити про те, що вас ранить поведінка іншої особи. Отці поради давали щодо праці над собою. Там поради духівників новикам тощо.
    Я би радила почитати проповіді покійного митрополита Сурозького Антонія. Ми за час заручин майже всі проповіді перечитали, що були в неті. Дуже багато навчилися й пізнали для себе, для будування відносин.

5. agalinka

agalinka Active Member

Згадала як один знайомий казав: "Нехай краще трісне грішне чрево, ніж пропаде свята їжа":girl_smile:

А я задумалась над тим, що таке "простити", одні кажуть забути і не нагадувати людині, ну не нагадувати це ще можна, але забути, якщо це щось дуже глибоке важко. Як ви вирішуєте такі речі?

---------- Додано в 00:41 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:54 ----------

Я так розумію тут не мається на увазі перших християн про яких описано в біблії, бо то можна заплутати людей, а то не добре робити.

Останнє редагування: 18 Березень 2010
  6. Liliyah Romanova

Так власне, що серед перших християн були зловживання також. Тут треба вникати в цю тему, аби не заплутатися, там дуже багато нюансів. Мода на це серед християн з'явилася не лише зараз, але й раніше бувала.

7. okeja

okeja New Member

У вас таке буває? Люблю щось почитати релігійне чи помолитись, але всього так багато цікавого, що не знати, за що хапатись... І від думок, яку читати книжку, розгублюююсь і просто трачу час на невирішеність. Таке враження, що часу не вистачає. Що з цим робити?

8. simona

simona Well-Known Member

реколекція - поясніть мені, а то боюсь що маю хибні знання. Дякую

9. Редвумен

Редвумен Active Member

- я це розумію, як духовні розмови та роздуми на різні релігійно-філософські теми. Це добра нагода переосмислити щось в своєму житті.

10. Liliyah Romanova

Виписка із книжечки реколекцій св. Ігнатія Лойоли:

Реколекції – це духовне оновлення. Ігнатіанські реколекції закритого типу – це одна з форм духовного навчання, втаємничення у молитву. Вони відбуваються таким чином: люди цілий тиждень живуть у реколекційному домі. Реколекціоніст (духовний керівник) дає „духовні вправи” реколектантам (духовним учням – тим, хто приїхав робити реколекції). Два рази на день він дає тему медитації. На основі кожної теми реколектанти повинні виконати дві медитації по одній годині, отже – чотири одногодинні медитації кожного дня (св. Ігнатій радив робити п’яту медитація опівночі). Один раз на день реколекціоніст подає пояснення самого методу медитації. Також кожний реколектант щоденно зустрічається з реколекціоністом на приватну духовну розмову, що триває 20 хвилин.
    Хто може брати участь у таких реколекціях? – християни, тобто ті, хто вірять у Бога і фундаментом їхньої віри є Святе Письмо. До них зараховуємо католиків, православних і протестантів.
    Ігнатіанські реколекції – це не катехизація, не навчання правд віри, і не духовні повчання у загальному розумінні. Вони адресовані не початківцям, не тим, хто навернувся на християнство і хоче чогось навчитися. Вони адресовані тим християнам, які живуть своєю вірою, але мають труднощі в її практикуванні, труднощі у молитовному і сакраментальному житті. Отже, ті християни, яким недільного богослужіння вистарчає для їхнього духовного життя, або ті, які ходять до церкви тільки святити паски, на таких реколекціях будуть марнувати час.

11. agalinka

agalinka Active Member

Тема називається питання, відповіді, не знаю чи сюди пишу, але якось на днях задумалась над тим, чи знала Марія про те, що саме чекало на Ісуса? Чоловік каже, що мабуть знала, адже була з віруючої сімї де вірили в Бога і знали пророцтва, а мені цікаво ще ваша думка.
    Дякую.

12. Liliyah Romanova

Ні, Марія не знала. Ані Ісус одразу не знав про те, що з ним буде.

13. agalinka

agalinka Active Member

Але Ісус знав свою місію, для чого Він ішов на землю.

14. Liliyah Romanova

Він не знав, що з ним буде до останнього часу. Його місія була та, яку Він і виконував - служив своєму Отцю та навчав людей.

15. sani

sani New Member

Знав, адже в ніч перед арештом і смерттю він молився і просив "пронеси мимо Мене цю чашу..." Він добре освідомлював що має статись.
    І останні слова його були перед смерттю "Звершилось!" Тобто Він виконав то що мав виконати.

16. Liliyah Romanova

Кажучи "останній час" я не мала на увазі останню годину. Я думаю, що свідомість була, коли почав навчати, але ж ми не знаємо ні точної хвилини, ні дня, так що то все так чи інакше будуть здогади.
    Якщо почитати Біблію, то можна власне робити здогади щодо того, коли він був свідомий. Можна і про хрещення від Івана згадати, і Переображення, і молитву в Гетсиманському саду.
    Суть у тому, що від народження він цього не знав. Та й до останнього сподівався, що його то омине. І якщо вчитатися уважно, то відчуєте, що йому було страшно, реально страшно.
    І Марія не знала. І не розуміла, що діється, так само, як і апостоли не розуміли.
    Так, але і Він скрикнув "Боже мій, Боже мій, чому ти мене покинув".

Взагалі питання ці дуже складні для того, аби на них відповідати, бо забагато вийде філософствування й влаження у високі матерії.

17. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Ліля, що означає "одразу не знав"?
    "Одразу" це коли?

18. Liliyah Romanova

Від народження. Правда, казав чоловік, що треба уточнювати, що як людина не знав.

19. agalinka

agalinka Active Member

Я просто думаю, Ісус же знав писання, Він навчав і цитував, Він зна,в що Він месія, і зна,в що вони Його не приймуть, Він же знав, що воскресне на третій день, мабуть занав і про смерть.

20. Liliyah Romanova

Від народження? Знати писання замало все-таки. Багато тих, хто ніколи за ним не пішов і Месією не визнав, теж знали писання... і досі чекають на Месію.
    Зрештою, це площина направду надто хитка. Як Бог Ісус мав знати все, як людина - нічого, бо людині таке знання не дане.