Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

Та в неї і моксі, і феєчки, і хеллоу кітті вже є.
    Я хотіла запитати взагалі, чи може християнська дитина гратися такими ляльками як монстер хай? Чи я дарма заморочуюсь?
    Ну і в 9 років думаю дитину вже треба трохи вчити, що йде проти християнської моралі.
    Ну не можу я уявити, що дитина, якій розказують про Бога і вчать християнських чеснот та гріхів, яка вже ходить до сповіді і причастя, отак спокійно може гратися вампірами і скелетами. Чи я це сама собі прирівнюю майже до гріха, просто з мого естетичного несприйняття цих страшних ляльок?

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я своїм не давала таких ляльок, проте мультика про монстер хай вони якось дивились. Моя Юліана, їй скоро виповниться 10, зараз переключилась на поні. Їй вони подобаються. Дивляться їх на пару з меньшечкою.

Я ніколи не зациклювалась на тому черепі і тому подібне. Моя мама заборонила нам таке мати в хаті, але я пояснила дітям, що це просто забавки і нічого іншого. Проте ми не будемо тримати того в хаті, бо маємо таку бабцю, яку любимо і розрізняємо, що такі забавки то не надто щось позитивне і ми такого не хочемо. Я думаю, що якщо дитині в тому відмовляти, то треба це зробити дуже позитивно, щоб вона не чулась принижена і що її почуття якось утискаються.

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

На ці ляльки зараз мода. І тому дитина хоче, я би певно не забороняла, але пояснила, шо то просто комерція і на тому заробляють гроші.
    Свого часу я навіть сама вдягалась у все чорне, ходила на цвинтарі ітд, але мені то швидко перейшло самій. А якби забороняли, то би хотілося більше і невідомо чим би закінчилося. В житті все треба пройти. Ви повинні підштовхнути дитину, але не забороняти...

4. solomka

solomka Active Member

Так, дійсно зараз мода серед дівчаток на ці ляльки. Скажу з точки зору мами, в якої дитині 9 років і вона теж захопилась цією модою. Моя донечка сама визнає, що то модне і цілком погоджується, що через деякий час це минеться. Минулого року вона страшенно захоплювалась Вінксами - але не минуло і року і все пройшло.З Монстер Хай буде так само. Але вона не хоче самої ляльки, а лише речі з ними намальованими. От купила їй папку для зошитів з цими ляльками-монстрами і не вважаю це чимось страшним.
    Але є в нас і інша ситуація: подарували моєму малому футболку з черепом (малий трохи ними захопився), чоловік як побачив сказав категорично, що він цього носити не буде. І незнаю що робити з футболкою: дитина хоче одягати її, а тато проти. Як бути?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мені Дарко на подібні аргументи каже, що "йому байдуже". То все не так просто стає, коли їм виповнюється 9-10 років. То вже не 3 чи 5, тоді якось легше було пояснити й домовитися. :girl_in_dreams:
    У нас таке стало піжамою або хатньою футболкою. Компроміс. І то я проти таких зображень, а тато йому купив. :girl_crazy:

А щодо монстер хай, то здається, рушник із таким зображенням мій Дарко вибрав на подарунок своїй коліжанці. Він лише згодом (місяць пізніше) показав мені тих ляльок - страхіття. Я так і сказала, а він каже: я знаю, а їй подобається. )))

6. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мені якраз зараз легше домовитися з малою (їй скоро 10), хоча і у 3-5 також особливих проблем не було.
    За останні 3-4 роки ми вже пройшли фанатіння Братцами, Барбі та Вінксами. Монстрів якось так мляво дві серії переглянула і забула. Думаю, якби я забороняла, так легко би не обійшлося. :)
    Єдиний мультфільм, який я категорично не сприйняла і ніколи не сприйму - "Школа Янголів". Все було добре, поки я сама не переглянула серію того начебто невинного вінксоподібного мультфільму: там якось так викрутили, що ті янголи дружили з чортяками зі школи зла, і начебто і серед тих чортяк не всі такі вже й недобрі. Пояснила малій, що такого в тому мультику поганого, вона зрозуміла, більше не дивиться. Зараз любить запустити собі в якості фонового шуму "Дрейка і Джоша", "Айкарлі" чи ще який-небудь дитячий серіал.

8. Smorodynka

Smorodynka Member

Дівчата, мучить мене таке питання. Я певною мірою образила свої двоюрідних брата і сестру. Це була ситуація 5 - ти хвилин. Я не планувала нічого поганого проти них, просто я розгубилася і не гарно з ними вийшло. Я усвідомлюю свою помилку, хотіла з братом про це поговорити, але він не хотів слухати, розвернувся і пішов. В нас нема тісних стосунків, ми не спілкуємося,ми лише інколи на свята пересікаємося, але не хотілося б, щоб вони на мене тримали образу. Я пробувала пояснити. Мене не хотіли слухати. Ще раз дзвонити не хочу, родичі кажуть, що не гарно трохи з моєї сторони, але нема нічого страшного. Мене мучить трохи совість, але надзвонювати їм не хочу. Я незнаю, як себе заспокоїти? Чи достатньо буде молитися за них? І при наступній зустрічі (вона може бути і через півроку) поводитися як нічого не було?

9. Margarett

Margarett Well-Known Member

Знаєте думаю щодо молитви, то вона ніколи не зайва не залежно від причини її читання. Але (можливо це не для всіх так) були у мене випадки коли я теж мала необережність, а можливо дурість образити людину в т.ч. і таких які не є для мене дуже близькі. Та якось мені ніколи не було близьким просто відмовчатись, були такі випадки коли ніхто й слухати не хотів. Але я не можу у своїй середині знайти спокій, якщо я не випробую усі методи виправити помилку. Усіляке у житті трапляється, але помилки теж плюси вони заставляють нас задуматись і визначити погане-добре. Я завди знаходжу вікно і вибачаюсь, якщо знаю що винна. Інше питання, що хтось хоче дуже проситись і дутись, але я знаю, що я зрозуміла і перепросила. Так є для мене.

10. Delfy

Delfy Well-Known Member

дівчата, чула він знайомої, що у храмі Св.Антонія вона молилась молитву про прощення гріхів до 12 покоління.
    Знайома не дуже близька - не хотіла в неї багато розпитувати.
    Чи чув хтось про таку молитву власне в цьому храмі?
    буду вдячна за відповідь тут чи в пп.

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

Чи має значення де ставити свічки за упокій і за здоровя? Була свідком як одна жіночка в церкві пояснювала що біля цієї ікони можна ставити лише за здоровя, а біля цієї лише за упокій. Ніколи про таке не знала:sad:

12. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Ми як були в монастирі в Чорногорії (православна церква), то там з одного боку церкви ставлять за здоров'я, а з другого - за упокій. Теж вперше зустріла такий поділ.

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

13. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Цікавить ще такий момент - чи можна запалювати одну свічку від іншої. У багатьох церквах нема поділу "за здоров"я - зліва, за упокій - справа", я навіть оголошення в церкві бачила, що у храмі не ділять свічки за здоров"я та за упокій, тому і сірників там не було, і "різні" свічки запалювалися одна від одної та стояли поруч. Але мені вже не одна баба сказала, що не можна свічку за здоров"я запалювати від тої, що за упокій, бо то є "дуже зле".
    І ще, чи хто коли чув про таку річ, як освячення сірників (наприклад, на Паску). Воно мені дуже дивно, але одна моя знайома так робить, я вже достеменно не пам"ятаю, для чого.

14. Margarett

Margarett Well-Known Member

Як на мене і те, що я знаю, то ніц не має до речі з якої свічки запалили наступну. То лише забобони людей. Головне (для мене) з якою метою я чи хтось ін. її запалював - один за здоров я ін. за ... У кожного є своя мета в той момент і за це треба молиться.
    Сірники освячувати теж щось з області непотрібного. Не бачила ще такого і від бабусі на 9 десятку теж не чула.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Переважно не має, але якщо конкретна церква має такий поділ, то можна тому слідувати в такому разі.
    Можна.
    А не для так званого "спалювання сірників" часом?

16. Colombina1982

Уточнила, що таке діло робиться на Стрітення, тобто освячується зі стрітенською свічкою, і ту свічку потім запалюють тільки тими сірниками.. А коли свічка закінчиться, то іншу можна запалювати ними, і тоді та свічка буде "як стрітенська". Якось так.. Як на мене, то взагалі абсурд. А поки сірників не було, то що, тре було гнотики, скіпочки і кресала до свічки в комплекті святити, чи що..

17. solomka

solomka Active Member

Чи правда, що книги і фільми про Гаррі Поттера є заборнені Церквою? Вчора на катехизації таке говорили моїй дитині. Я ще можу погодитись із забороною мультфільму Монстер Хай, але чому ж не можна дивитися Вінкс чи Машу і Ведмедя?

18. Colombina1982

Дивно, тут же ніяких чарів, навіть про фей не йдеться.. Просто гіперактивне маля і флегматичний Міша..

19. Rostok

Rostok Well-Known Member

це повний маразм і абсолютно не обгрунтовано:agree:

20. solomka

solomka Active Member

От і мені дивно. Як пояснював мій малий в тому мультику Маша знущається над тваринками (ведмедем). За тим самим принципом можна заборонити Тома і Джері, Ну, постривай і т.п.