Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

може, вони обручені з Ісусом, зтикалась з таким, що коли дівчина йде у монастир то ніби стає невістою (нариченою) Ісуса і символічно їм одягають посвячену обручку, може ще бути золота чи срібла вервичка на палець, як в якому монастирі традиції.

2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

ну вервички я бачила. там по колечку такі ніби крапочки є, а то була звичайна гладенька обручка.

3. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

як в якому монастирі традиції. Це вже залежить від монастиря, що вони собі вибрали, в одному вервички, в іншому обручки, в іншому просто хрести деревяні на грудях носять, під одягом...

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

я не знаю як у нас, але у фільмах бачила, що всі монахині з одного монастиря носять обнакові типу обручки.
    а ще знаю, що можна йти в монастир подружжю - коли обоє вирішать стати монахами. правда, не знаю чи тоді обручки знімаються, але мені здається, що таки мають зніматися.

5. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Оце мене завжди дивувало, наскільки то велика любов до Бога, що обоє йдуть в монастир і живуть як друзі між собою ну і все своє життя посвячують Богу.

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

зазвичай то вже старші пари, які вже довго жили разом. до чернецтва їх може привести якесь горе (не обов’язково) - наприклад, відсутність дітей.

7. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

це вже по іншому можна назвати....втікають від себе, щоб ними на старості хтось опікувався....

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Може, якщо вона пішла в монастир після смерті чоловіка.
    А ще може бути, що то вервичка була.
    Ну, і як уже сказали, що то символ, що вона є нареченою Христа.

9. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

хресні батьки, а коли ви ходили до похресників на перше Причастя, то також сповідались і причащались з ними?

10. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Священники кажуть що це обов'язково, тому що хресні батьки це найперше приклад для дитини тому мають висповідатись (не обов'язково разом з дитиною, чи в тій церкві де дитина, а собі де зручно, а до причастя вже йти разом з дитиною...

11. Liliyah Romanova

Можна. Хоча якщо ви нещодавно були в Сповіді й важких гріхів за собою не відчуваєте, то не мусите ще раз іти. То вже справа вашої совісті, як ви відчуваєте.
    Чомусь схильна вважати, що це тому, що багато хресних обрані не за тим, якими вони є християнами, а за їхньою подарункоспроможністю.

12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Що робити із освяченим квітами (у народі баська) минулорічними???? У мене їх у квартирі штук 5, також що робити із церковними календарями минулих років?

13. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

потрібно спалювати баську минулорічну кожного року. А з календарями не знаю..

14. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Я сповідалась день перед тим окремо, а Причастя приймала разом з дітками ( тобто відразу післяних).
    Похресничка моя дуже тішилась, бо я виявилась єдиною хресною, яка мала Причастя разом з дітьми.

15. Liliyah Romanova

Спалити при нагоді.
    Календарі я просто викидаю. Але тут треба врахувати, що папір тут окремо викидають.

16. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Напривеликий жаль, цілковито з вами згідна!

17. Liliyah Romanova

Трохи мене ці слова здивували. У монастирі від себе не втечеш. Там навпаки стикаєшся зі собою постійно, зі всіма своїми плюсами та мінусами. І якщо хочеться втекти від себе, то монастир - останнє місце.
    Щодо "на старості хтось опікувався". Чи то є аж так зле? Є люди, які потребують опіки, є люди, які потребують тих, ким опікуватися.

18. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Але я не казала що це є зле, я висловила як це мені виглядає, знаю двох людей, у однієї помер чоловік і не було дітей, вона пішла у греко-католицький монастир, досвідчена людина, у старшому віці, потім після 8років пробувши у монастирі вона сказала що греко-католицький монастир це не правдивий і взагалі він не потрібний пішла у Московський православний монастир, стала там Матушкою (найстаршою) і каже що знайшла своє місце, кожному своє, ми судити не вправі!

19. Liliyah Romanova

Я знаю, про кого ви. У багатьох був шок після її вчинку, але то її особиста справа. :) Ніхто не знає ні причин, ні мотивів такого вибору. Я лише хотіла підкреслити, що від себе в монастирі не втечеш. Від світу можна, а від себе - неможливо.

20. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

У кожного своя дорога, у одного в монастир, іншого через монастир, головне щоб від серця йшло, а не тому що самотня, ану подамся у монастир, там мною заопікуються на старості і буде мені добре.