Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

Я б подарувала гарно виданий молитовничок - щоб дитина відтепер мала свій власний. :)

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

до речі, молитовник, що колись мені подарував хресний досі в мене і для мене він дуже дорогий і потрібний.

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

100%.
    Маємо таку дефиляду в неділю йде чоловіка похресник до причастя. Так чоловіка сестра на запитання, що подарути таке, щоб не валялось, сказала: " Нуу, люди дарують золото..."
    Чоловік офігів від такої "відвертості". Не справа в грошах, якщо чоловік таки погодиться, то купимо золото але він після такої відповіді вперся і принципово не хоче купувати золото. Я кажу, то нашо було питати?
    А мені вже ніц в голову не приходить інше, купили б щось золоте і всі були б довольні

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Хай собі люди дарують золото, ідей для подарунків не так і мало, і тут у темі дуже багато писали.
    Он, іконку подаруйте. І цінне й просто лежати в шухляді чи шкатулці не буде.

5. NataliaFed

Та, в тому то справа, що для тих людей, то якраз те, що буде не те що в шухляді лежати, а я боюсь, щоб взагалі десь в підвал не викинули(
    І такі речі, як книжки на релігійну тематику чи щось інше не будуть оцінені належним чином. Я б із задоволенням щось таке подарувала, бо знаю, що того в них нема але воно там і не потрібне

6. Liliyah Romanova

Я би в такому разі подарувала якусь книжку пізнавальну дитині й кошик фруктів. Подарунок і для здоров'я душі, і для здоров'я тіла.
    А що батьки подумають - не справа хресних, бо у хресних своє завдання - показати приклад християнина, який не буде підстосовуватися під нездорову ситуацію, а підстосує ситуацію так, аби чогось через то навчити.

7. NataliaFed

Мене не турбує думка мами відносно нашого вчинку чи подарунку. Знаю те, що опісля дитині не зважаючи на всі наші зусилля привити те, що важливо і добре мама нав"яже свою думку і дитина послухає маму і віднесеться до того всього відповідно, нажаль
    Скажу ще, вчора розмовляла про це зі свекрухою, то вона сказала навіть не думати про якісь там ікони і книжки...тільки щось справді цінне, чим можна "блєснуть". Отак буває
    Ще сказала:" Та вона така заклопотана, бо тре багато грошей, щоб в кафе то відмітити"

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та люди явно ті Хрестини роблять про людське око. Їм то так потрібне як ...

Я вас розумію, що вам та ситуація неприємна, а чоловіка так взагалі вк... ой взлостило. Мене б також те взлостило, але то дорога родина, і тим все сказано.:girl_phone1:

Я б просто подарувала гроші і вже. Дитина не винна, що у неї такі батьки.

Проте, дуже прикро, що для батьків важливіше "щоб блєснуть".:girl_devil:

9. NataliaFed

Ви знаєте, його то і злостить і обідно і все таки сестра, і дитини жаль, бо якби оповіла ситуацію, то посиденьки б посивіли

10. Valensia

Valensia Well-Known Member

ну... існують срібні іконки, або з каміння (янтар, або щось схоже), і на релігійну тематику, і , як хочуть батьки, з дорогого (щоб блєснуть).
    Я купила похреснику великий альбом про перше причастя, знайшла мультфільми, як радили раніше в темі, купила іграшку. Хотіла ще таку срібну ікону на підставочці, але не знайшла.
    З дитинства в мене є така книжка ілюстрована, з притчами, то я її дуже любила читати.

11. NataliaFed

Срібну ми вже дарували, з янтару в нас є, то їм не сподобалось таке але ми схиляємось до цього варіанту або, як Маруся писала вище подаруємо гроші і , напевно вервичку

12. Valensia

Valensia Well-Known Member

13. Liliyah Romanova

Для мене одне заперечує друге. Або цінне, або "блєснуть".
    Значить кошик фруктів, гарний. ;)
    А чим дитина цікавиться? Може, тоді подарувати конструктор Леґо або щось такого плану? Як на мене, то корисний подарунок.
    На хрещення так, а на врочисте Причастя можна щось таке подарувати, аби таки була дитині хоч пам'ять, що щось подарували саме для неї.
    Мої знайомі мають схожу проблему, але з онучкою. Подарували їй дуже особистого листа (у красивій шкатулці), про те як її люблять, як моляться за неї, як радіють за кожне її досягнення. Дитина листа зберегла досі, хоча мама й намагалася посіяти мало не ненависть. Діти мають свою голову й серце. Головне сіяти! І от приклад цих знайомих (і не лише їхній) мене переконав, що таки треба чинити за совістю й від щирого серця, а не підлаштовуватися під поганий приклад батьків.

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Тут ти повністю права. Хоч батьки егоїсти але дитина чекатиме подарунка. Хоч якогось.

15. NataliaFed

Він полюбив собі футбол але всякі футбольні штуки дарувались на день народження чи Миколая
    Я направду над тим питанням думала ще два роки наперед), бо знала, що то буде проблемно але надіялась, що можливо щось зміниться на краще, а нажаль там зарас ситуація дуже складна в сім"ї і дитина, як звичайно буває, страждає найбільше. Всю свою агресію зливають на нього, а щодо релігійного виховання, то взагалі мовчу, він і не хоче того всього і не розуміє, під примусом "ботактреба" то все робить
    Так цінності в людей різні бувають

16. Liliyah Romanova

А настільний футбол чи фусбол? Чи щось того плану? Вони є в різних цінах та розмірах.

17. tasha

tasha New Member

Купіть йому квитки на футбольний матч, або на серію матчів. Думаю, якщо постаратись, то можна домовитись, щоб сходити на тренування Карпат, і отримати автограф якогось футболіста.
    Думаю цей подарунок він ніколи не забуде.

18. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

в мене син фанат футболу, то йому завжди щось треба - то нові бутси , то м'яч футбольний чи ще одну форму . А щоб подарунок був все таки причетний до врочистого Причастя , то у видавництві Свічадо є молитивники для дітей і багато різної цікавої літератури .

19. Маріка

Маріка Well-Known Member

В мене син також мав Причастя, то їх у школі просто завалили духовною літературою. Тепер у нас є 3 молитвенники, книжка про підготовку до першої сповіді і ще брошурка з церкви.
    Я це все до того, що тематична література вже може не сприйматися як урочистий подарунок.
    Так як в мене син збирає на "крутий" спортивний ровер, то найбільше радів, коли дарували поповнення в його скарбничку :)

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

навіть не знаю чи то мудре питання, але... Нині в маршртуці їхала і бачила монахиню. старша жіночка. на руці мала обручку. звичану тоненьку золоту обручку на правій руці, на безіменному пальці. таке може бути?