Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

Де саме? Можете питання точніше поставити будь ласка?

2. solomka

solomka Active Member

В нас на Сихові, в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ). Хотіли сьогодні піти посповідатись, а свекруха каже, що в середу в нашій церкві не причащають, тобто можна висповідатись зранку, а прийняти причастя іншим разом. Чи то тільки в цю середу, чи кожної середи я не знаю.

3. Liliyah Romanova

Причащають зразу після Сповіді, мається на увазі?
    Якщо так, то навряд чи лише в середу.
    Не знаю, як є в церкві на Сихові (у кожній церкві парох має свої звичаї), але під час посту в будні дні нема Літургії Золотоустого. Причаститися можна в середу й п'ятницю, пішовши на Літургію напередосвячених Дарів. Щодо Причастя одразу після Сповіді, то про це нічого не знаю. Мені видається, що то теж у кожній парохії свій звичай, про якесь загальне правило не чула. У студитів сповідалися протягом тижня, а до Причастя приступали під час Літургії вже.

Останнє редагування: 4 Квітень 2012
  4. Person

Person New Member

На Сихові в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці причащають в середу і в пятницю тільки увечері на Літургії напередосвячених Дарів. Зранку в ці дні Літургія не правиться, тому і не має Причастя. В інші дні відправляють Літургію св. Йоана Злотоустого і зранку і ввечері.
    Але у цій церкві у Лазареву суботу закінчується Великодня сповідь.

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

6. Liliyah Romanova

У Католицькій Церкві нема такого зобов'язання. Посту треба дотримуватися протягом години-півтори до Причастя.
    Цікаво, як є в Православній Церкві з Літургією Напередосвячених Дарів.

7. Almariel

дякую за інформацію.
    от і мене це зацікавило. я тут в Німеччині неподалік знайшла одну церкву православну (десь 30 км від нас) і там у них часто Літургія Напередосвячених Дарів ввечері. от і думаю, як там причащаються. Але ще не була (мо, завтра з’їздимо) і не мала нагоди спитати.

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

перед Причастям не вживають нічого з 12,00 ночі .

9. Liliyah Romanova

По ідеї, вона повинна бути лише ввечері, оскільки це Літургія, яка з'єднана з Вечірнею. Правиться вона лише в середу й п'ятницю. Інші дні тижня (понеділок, вівторок і четвер) є алітургійними.

О, я отаке знайшла.
    Це, коли Причастя буде на Літургії Золотоустого або Василія Великого вранці. Так?
    Наскільки знаю, то не можна навіть води. І ліків також ні. А є полегшення для тих, хто мусить випити ліки зранку?

10. Almariel

а завтра вона в них вранці (ну в 10 ранку починається). Я знайшла, що перед Благовіщенням ще служать її, а завтра якраз 6.04.

ну це ясно, якщо літургія вранці. А якщо ввечері, то важко буде вистояти голодному((

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

полегшення є.
    так, вранці.
    тоді так йдете, щоб прийняти вранці, якщо вам важко.є вибір

12. Liliyah Romanova

А як нема? У нашій Церкві не правлять Напередосвячених уранці, виключно ввечері..

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я маю таке запитання. Написала я в "прозі..." що мій чоловік з малим пішли нині в перукарню стригтися і тут мені в карму питання, мовляв " в ТАКЕ свято стригтися?" От і хочу запитати, чи є в тому щось грішного?

14. Маріка

Маріка Well-Known Member

Свято Благовіщення за величчю прирівнюється до Великодня. Кажуть, що на Благовіщення навіть пташка гнізда не в'є. А у великі церковні свята гріхом є виконувати побутову роботу. Заповідь Божа гласить: "Памятай день святий святкувати, неділю святу."
    От і самі подумайте, що є грішного. Чи стриглися б Ви на Великдень?

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

А хіба то робота, піти в перукарню, сісти і тебе стрижуть. Я нині он манікюр робила і голову мила- то теж гріх?

16. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Да мені мама завжди каже на Благовіщення "птица гнезда не вьёт, девица косу не плетёт". Не знаю чому, але так в мене з дитинства повелось, я в цей день до обіду не розчісуюсь та не вмиваюсь.

17. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Мій чоловік також ходив сьогодні стригтись, все часу нехватає в будній день піти :girl_devil:
    Я думаю, що гріх тут в тому , що він спонукає людину до гріха ( в даному випадку перукаршу його стригти, працювати в св'ято) .
    До речі: в п'ятницю ходила на манікюр, та й так між іншим спитала чи в них в суботу вихідний, то вона мені відповіла, що працюють, і що навіть хтось припреться, сказала це з явно незадоволеним видом...

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Гм, а як тоді вранці до церкви іти? Не вмиваною і не чесаною?

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Хустинка на голові мене рятує...

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Щось мені то змахує на забобон, щоб в свято вставати тай не вмиватися...
    Хіба то не люди самі таке видумаи?:confused: