Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

МОЖНА! Навіть треба, АЛЕ якщо рано пішли до церкви. ;)
    А точніше

2. agalinka

agalinka Active Member

Liliyah маю питання швидше до Вас, так як ви в тому більше обізнана :) сьогодні після читання Біблії, а саме Буття 4:15 це історія, коли Каїн вбив Авеля.
    15. І промовив до нього Господь: Через те кожен, хто вб'є Каїна, семикратно буде пімщений.Та й поклав Господь на Каїні знак, щоб не вбив його кожен, хто стріне його.

І мені так цікаво стало, що то був за знак? Шукала в неті, то одні кажуть, що він збожеволів і це було як знак. А що саме за знак це був?

3. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

і я маю питання до Лілі. Таке, яке хвилює і не дає спокою.
    Як християнство виникло? і як поширювалося? як прийшло на нашу землю рідну?(можна ссилочку тоді на книгу/статтю/дослідження? )
    Варварське насадження християнства на нашій землі українській- це міф чи правда?

4. Liliyah Romanova

Вам треба з моїм татом поговорити. Він мене завжди переконував, що насильне насадження було на території теперішньої Росії. Українці ж сприйняли його мирно, бо були інтелігентні та розвинені. Це, здається, теорія аріянства, я таким ніколи не захоплювалася, не читала, тому зі мною про це дискутувати не вийде.
    Християнство не виникло як войовнича релігія. Те, що робили, ним прикриваючись, це геть не стосується релігії та її основ. Люди є люди. Якби вони слідували за словами Христа, а не просто прикривалися благими намірами, нічого того би не було.
    Ви просто скидаєте все в один міх, тому так заплуталися. Щиро вам бажаю успіху у ваших пошуках і впевненості в поглядах.

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ні, не збожеволів. Дуже багато легенд про те, якою ж була та Каїнова печать.

В Бібілії написано, що Бог поставив на Каїну знак, єврейською "owth", що означає печать або шрам. Багато вірять, що ця печать це було татуювання на чолі в Каїна, адже саме там була ця печать. Інші кажуть, що це був ріг або два роги.

Деякі говорять що Бог змінив його колір шкіри і Каїн став темношкірим, і так можна було легко розпізнати його. Але це неправда, бо африканські народи пішли від одного з синів Ноя. Тому, це не була зміна кольору шкіри а саме печать, або татуювання на чолі.

Хочу наголосити, що ці рядки в Біблії не для того, щоб показати нам, що Бог покарав Каїна печаттю, а щоб показати, що Бог не хоче смерті грішника і дав Каїну ціле життя аби спокутувати свого гріха. А печать для того, щоб ніхто не покушався на його життя. Проте, кажуть що таки Каїн не вмер своєю смертю, а був замордований своїм сином. Ми цього не знаємо, бо в Біблії про це не сказано нічого.

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

будем шукати далі

7. Liliyah Romanova

Ну а мій батько прочитав в іншій геть іншу версію.
    А що мають методи насадження до того, якою справді є наука віри? Чого саме шукаєте?
    Загалом у тих питаннях чимало перебільшень. Та ж інквізиція тому свідченням, то там більше магнати стратили "невгодних" людей, ніж дійсно церковні мужі. Однак то завжди лишається темою маніпуляції, бо джерел маса й кожен вірить у те, у що хоче вірити. І має повне право.
    Мене в методах насадження дратує те, що винищили писемні пам'ятки. Грецької та римської культури в тому плані не зачіпали. А все решта - не знаю, методи завжди були такі, щоби підмінити щось. Та й самі правителі переходили на "зручну" релігії. Декотрі по кілька разів.

8. agalinka

agalinka Active Member

Дуже дякую, за відповідь ))) трохи прояснили, але у мене вже друге питання назріло, там далі написано, що Сини Божі почали брати собі в жінок людських дівчат, це про Анголів говориться?

9. Маруся-мама

точно не ангели, а де там далі?

10. agalinka

agalinka Active Member

Буття 6:1-4

11. Маруся-мама

Я щось так і подумала, що ви про цю фразу говорили. Але зверніть увагу, що цей вірш йде не зразу після вбивства Авеля і покарання Каїна, а йому передують дві глави в яких розповідається, що в Адама і Єви був ще один син Сет і там далі оповідається про те скільки синів він породив, і який родовід був від Адама до Ноя.

Тому, що Бог подарував іншого сина Адаму і Єві, вони виховували свого сина жити по Божому, і тому всі потомки цього сина вважаються Божими синами.
    Натомість жінки були з роду Каїна, і вони не вважались Божими, бо жили так як їм подобалось, а не за Божим приписом. Тобто вони наслідували Каїна а не Авеля. Отже коли нащадки Сета почали одружуватись з жінками з роду Каїна, і не перетягували, так би сказати їх на свій бік, а йшли за поведінкою тих жінок, Бог пожалів, що створив людину.

Сини Божі, це не ангели а нащадки Сета.

12. agalinka

agalinka Active Member

Маруся-мама дуже дякую, я вас вже мабуть замучила своїми питаннями ))) останє і більше спробую не діставати ))) а хто такі ісполіни, це діти які народжувались від Синів Божих і дочок, чому вони відрізнялись від інших?

Дуже дякую за ваші відповіді:give_rose:

13. Маруся-мама

В моїм Святім Письмі пише, що то були велетні. Вони були дуже величезні люди, три рази ростом з людину. Побачивши це, і як люди живуть на землі Бог вирішив дати людям віку не довше 120 років.

14. vikad

vikad New Member

Вибачте, що втручаюся в вашу тиху розмову, але, на жаль, мушу сказати Маруся-мама, що Ви не праві. Як кажуть росіяни: "Ничего личного". Не ображайтеся, але в Буття 6:1-4 говориться саме про ангелів. У Біблії Божими синами названі лише ангели серед яких і Син Божий Ісус Христос, а також створений Богом Адам. Більше жодну людину не названо сином Божим. Саме про цих ангелів говориться в 2 Петра 2:4, Юди 6. Почитайте у своїй "дорослій" Біблії (це в Новому Завіті де соборні послання)
    Можна точніше: звідки інформація? Я щось в Бібілії не бачила розповіді про Сета. Може вона не в Бутті. Наведіть вірші.
    О, я сама знайшла. Ви, напевно мали на увазі Сифа? Про нього є у 5 розділі Буття, але тут не говориться, що він або його діти були Божими синами. Також не говориться, що його сини брали дочок Каїна...

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

У Адама і Єви були й дочки, про яких не говориться в Біблії, бо, інакше де б Каїн взяв собі жінку?
    Родоводи багатьох біблійних персонажів не містять даних про дочок, якщо немає якихось особливих причин, як, наприклад з дочкою Якова - Діною.

15. MaryF

MaryF Well-Known Member

моя мама вишила образ казанської божої матері....а тато каже, шо то православний образ...чи погодяться його освятити в греко-еатол. церкві?

16. elpis

elpis New Member

Бачу тут зібралось багато розумних людей. Буду вдячна за відповідь на моє питання: чому після сповіді і прийнятя Святого Причастя почуваюся втомленою і сонною, можу проспати кілька годин. Моя сестра навпаки стає жвава і весела.

17. Farfalla

Farfalla Member

Дівчата, підкажіть, будьте ласкаві, чому до церкви на Богослуження за померлих несуть хліб та цукор/солодощі?

18. Liliyah Romanova

Без проблем. :)
    А може то дія кадила? Або ж ви постите в той день довше ніж звичайно. Та й інші причини можуть бути.
    Чому ви то пов'язуєте саме зі Сповіддю й Причастям? Чи то хтось вам таке сказав?
    На це питання в темі вже відповідали.
    Додам ще тільки одну цитату.

19. solomka

solomka Active Member

Поясніть, чому в середу не причащають?

20. Маруся-мама

Все залежить який у вас переклад, і хто вам трактує біблію. Ми трактуємо саме так як я написала. Ми, мається на увазі Греко-Католицька церква.