Питання про ванночку для малят :)

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем truskaffka, 2 Лютий 2011.

1. Nana11

Nana11 аспіранточка

Відповідь: Питання про ванночку для малят :)

А наше купається тільки при 38, якщо температура нижче зразу крик на всю хату.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

Або ж захолодна, все індивідуально!

2. Osya

Osya Active Member

Порадьте якусь хорошу ванночку для купання дитини від 6 місяців, тому що в дорослій не купаємо.

3. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Чи є якась причина? Чому не хочете у велику перейти?

4. Osya

Osya Active Member

Ванно велика стара і чугунна, щоб її прогріти потрібно багато гарячої води, а в нас бойлер на60літрів тільки :sad:

5. Dolche

Dolche Well-Known Member

А я навіть і не знаю при якій температурі купаються мої діти. Виміряю t старим дідівським способом - за допомогою ліктя, спрацьовує ідеально :)

6. BlackSheep

BlackSheep Active Member

в нас таке з пешого купання.ми спрбували завертати в тонку пеленку,тоді ляля руцями тримала пеленочку і іій спокійніше було.тепер в 1,5 місяця той страх трошки пройшов.

7. misss

misss New Member

Ми купаємося при t 37,5, для нас це норма.

8. LuBimaya

LuBimaya New Member

Коли була немовляком -купали при темп 37, зараз - купається зі старшою до поки дупа червона не буде, не можливо з води витягнути...

9. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

я планую відразу купати дитину в дорослій ванні і не кип"ятити воду. По-перше це менше мороки, а по-друге, чула як Комаровський казав, що за кордоном ніхто води не кип"ятить для купання немовлят. Цікаво наскільки це правда і що ви думаєте з цього приводу?

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

кумаська моя в сша, то каже, що в них у воду сиплеться спеціальний порошок, типу антисептик.
    щодо кип"ятіння води - то поки незагоївся пупчик, ми кип"ятили, потім - в велику ванну, а найчастіше, то взагалі під душ.

11. Krosha

Krosha Well-Known Member

Я теж думала не кип'ятити. Але на курсах для майбутніх мам (які до речі досить прогресивні, а не старомодні в усіх питаннях - від народження до раннього розвитку) рекомендували 1) окрему ванночку, 2) кип'ячену воду рівно до тих пір, поки не загоїться в дитинки пупочок. Потім - маленькому кораблику велике плавання у великій ванні.
    Закордоном можливо воду ніхто і не кип'ятить, але закордоном інакше дбають про людей - вода в крані в них трошки не така, як у нас (так само, як і до прикладу продукти в супермаркетах).

12. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Про Англію правда 100%. Ніхто воду для купання немовлят не кип'ятить і ніяких порошків теж не кидають. Але правда і те, що вода тут інша ніж в Україні, воду зпід крану можна спокійно пити навіть дитині, немає ніяких застережень.
    А взагалі нам акушерка казала перший тиждень дитину не купати ( ми народились в грудні, то щоб не переозхолодити), а просто мити по черзі і відразу витирати ніжки, ручки, голову. То ми так і робили, а за тиждень вже й пупок відпав, і почали в ванній купати.
    Мені було зручніше мала ванночка (в нас така, що ставиться на велику ванну), бо і нагинатись не потрібно і набрати можна швиденько. В великій ванні почали десь з місяця деколи плавати з колом на шию, але мені особисто мала ванночка і далі зручніша ( тепер там дитину сидячи миємо, як в мисці).

13. Туфелька

Ну, я ванну розглядаю скоріше не як для миття тіла, а як для загартовування, чи то фізкультури, не знаю як пояснити. Мені педіатр казала, що дитину купають не для того щоб полежати в ванночці і полити водичкою, а щоб розвиватися. Бо мити дитину миючими засобами немає потреби, просто намочування у воду нічого не дає, купання - це як масаж чи "пасти коники"- тобто для розвитку. Якось так.

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Ще планую додавати у воду настої трав з серії "близнятки-янголятки",для дезінфекції, замість кип"ятіння води, багато читала про них позитивних відгуків, але не знаю де у Львові купити.

14. Krosha

Krosha Well-Known Member

Для того, щоб дитина розвивалася, плаваючи - їй потрібно плавати (не купатися) і в великій ванні. Але думаю, що поки пупочок не заживе - можна почекати з плаванням.
    Плавання і купання дітки відрізняють за температурою води (купатись з очищувальною метою - в теплій воді; плавати, рухатись, розвиватись - в прохолоднішій).

Якісь травяні ванночки (традиційні: ромашка, череда, кора дуба) бачила в Антошці в центрі (виробника на жаль не пам'ятаю).

15. Polalex

Polalex Member

Ми з чоловіком так і робили. :) Не знаю, як у вас, а у нас вода з крану жахлива і на запах, і на смак :-( Повірте, нагріти каструлю вранці та пару чайників ввечері не так важко, ніж потім мучити дитину зайвий раз (сушити пупочне намокання календулою та зельонкою, мастити по 10 разів кремами при пересушенні шкіри). А вже ближче до 1 місяця ми стали розбавляти кип'ячену гарячу воду холодною з-під крану.А потім перейшли на проточну повністю.

І це правда. У Фінляндії, наприклад, моя родичка не кип'ятила воду для дітей, бо вода там кальційована - її пити можна без всяких фільтрів :girl_claping:

16. Туфелька

В нас вода хлорована, тому, думаю, занести інфекцію в пупочну ранку водою дуже мала ймовірність. Ну а пити її ясно що не варто, та й хіба груднички при купанні можуть наглепатися води? Думаю що шанси мінімальні.
    принаймні ванночки я ще не купила і вряд чи купуватиму. Хотілаб знати що то за порошки додаються у воду за кордоном, певно спеціальні антисептичні, то може і наші аптеки таким теж промишляють.

17. silvia

silvia Well-Known Member

підкажіть, якщо купатись у великій ванні ( сидячи) що зручніше використовувати - просто на дно ванни антиковзаючий коврик чи крісло для купання.

18. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В нас тільки килимок, про крісло не думали, бо наше шило точно би в ньому не сиділо:) Купили його, коли синулька почав спинатися на ніжки, бо дуже падав. Раджу шукати якнайбільший, бо коли почне вже трошки ходити, точно знайде ділянку, вільну від килимка, щоб послизнутися.

19. Mawa

Mawa Member

Ми до 6 міс плавали з кругом, а в 6 перейшли на кріселко. Користувались десь 1 міс, але заручно було, мала не совгалась

20. lulu

lulu Well-Known Member

в мене питання про термометр. я не можу зрозуміти одного: а то нормально, що той який у ванну показує температуру на 3-5 (як коли) градусів вищу ніж кімнатний? він має дотикатись до води і тільки тоді адекватний, чи температуру приміщення теж точну має показувати? бо якісь великі досить розбіжності, як вже я тільки не експериментувала.